Se Oikea Aika

Viime viikon tarjoama vierailu talven ihmemaassa piristi kummasti ja nyt tuntuu taas siltä, että blogi on back in business. Ennen uusia juttuja katsotaan kuitenkin hieman taaksepäin. Kyselin viime kuussa teiltä mielipiteitä oikeasta ajoituksesta häihin ja naimisiinmenoon liittyen. Ääniä ehti tulla kuukauden aikana huikeasti päälle sata kappaletta! Kiitos niistä jokaisesta!

Täytyy sanoa, että aika yksimielisiä ja myös melko konservatiivisia te olitte. Alta näette tarkat äänimäärät ja -prosentit, mutta kuten huomaatte, kaikista kysymyksistä löytyi yksi ehdoton ykkösvaihtoehto. Seurusteluaikaa ennen kihlautumista pitäisi olla takana mieluiten 1-3 vuotta (58 %), kihlausaika on parhaimmillaan 1-2 vuotta pitkä (69 %) ja aviotumisikänä parhaana pidettiin 25-30 ikävuotta (67 %). Mitä tästä sitten voimmekaan päätellä? Tässä yksilökeskeisyyttä ja persoonallisia valintoja korostavassa maailmassamme taidamme sittenkin olla ihmisinä aika kaavoihin kangistuneita. 

Nyt seuraakin sitten toinen kysymys! Kuinka moni teistä lukijoista on toiminut tai tulee toimimaan juuri tämän äänestyksessä ykköseksi nousseen kaavan mukaan eli 1-3 v. seurustelua, 1-2 vuoden kihlat ja naimisiin 25-30 vuotiaana? Kommentoikaa jälleen boksiin ja jakakaa mietteitä tästä kyselytuloksesta. Itse voin vielä paljastaa, että muutoin saisin tästä kaikki kolme oikein, mutta täytin kaksikymmentäviisi vasta häiden jälkeen syyskuussa. Ei ihan nappisuoritus siis! ;)22 kommenttia:

 1. Aika yllättävää kyllä, että tulokset oli noin yksimieliset! Mielenkiintoinen kysely ja mielenkiintoiset tulokset :)

  Meillä seurusteluaika meni nappiin, kihloissaoloaika ylittyi ja ikä alittui :D Keskimäärin kuitenkin aika lailla tulosten mukaisesti siis.

  VastaaPoista
 2. Mä olenkin sitten ihan malliesimerkki näistä tuloksista :D Seurustelua 1,5 v ennen kihloja, kihlausaika tulee olemaan 1,5 v ja naimisiin mennessä olen 26 v. Kaikki on mennyt ihanasti omalla painollaan, ei noita aikoja ole tullut pahemmin mietittyä. Jokainen omalla tyylillään :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen kysely kyllä! Seurustelua oli takana 2,5 vuotta ennen kihloja, kihlausaika venyi neljään vuoteen ja naimisiin mennessä olin 25 v. Eli kaksi kolmesta. :D

  VastaaPoista
 4. Varsinaiseen kyselyysi en muistaakseni osallistunut mutta olen kyllä tuon suosituimman kaavan mennyt läpi eli seurustelua 1,5 v, kihlausaika 1,5 v ja naimisiin alle 30 v. :D Varsinainen mallisuoritus siis!

  VastaaPoista
 5. Seurustelua ennen kihloja 3 vuotta. Kihloissa 5 vuotta. Ja tahdon sanotaan 25-vuotiaina. Melkein, 2/3! :D

  VastaaPoista
 6. Täällä ainoastaan yksi kolmesta oikein. Seurustelua takana ennen kihloja 5 vuotta (!!!), kihloissa melkein 3 vuotta ja naimisiin just muutama viikko ennen 28 vuotispäivää :) Pitkähkö aika ennen häitä selittyy sillä, että meille tuli todellakin yllätyksenä se kuinka ajoissa juhlapaikat täällä varataan.. Eli 1 vuosi tuli bonuksena :D

  VastaaPoista
 7. Seurustelua ennen kihloja 1v 1kk, kihlausaika 1v 5kk, häiden aikaan olen 25-vuotias. Eli tyylipuhdas suoritus ;)

  VastaaPoista
 8. Menin kihloihin 5kk seurustelun jälkeen, vuonna 2010. Häitä olemme suunnitelleet aikaisintaan vuodelle 2015. Olen nyt 26 vuotias ja avomieheni 28.

  VastaaPoista
 9. Meillä oli 3 vuotta seurustelua, 7 vuotta kihloissa olemista ja häiden aikoihin itse olin 30v ja mieheni 32 :) Eli muuten olis aika hyvin kaavoissa mut tuo kihloissa oleminen venyi ihan pikkuisen :D

  VastaaPoista
 10. Meillä seurustelua hiukan alle 2 v ennen kihloja, häät n.1 v ja 10 kk kihlojen jälkeen ja ikää häiden aikaan (2014) 25 :D

  VastaaPoista
 11. Haha, me kuulutaan tässä kyllä varmaan vähemmistöön: seurustelua ennen kihloja 7 kokonaista kuukautta :D Kihloissa ennen häitä 1v3kk ja naimisiin mennessä minä olen 27v. ja sulho 26v. :)

  VastaaPoista
 12. No nyt ollaan seurusteltu kohta kahdeksan vuotta, kihloista ei oo tietoa ja 30-vuotiaaksi on matkaa vielä päälle kuusi vuotta, joten ei se nyt varmaan nappiin mene.. :D

  VastaaPoista
 13. Näyttäis siltä, että mitä nuorempana aletaan seurustelemaan sitä todennäköisemmin ollaan pidempi aika seurustelemmassa + ollaan kihloissa ennen häitä. Ja mitä vanhempana niitä sitä nopeampi on häät lopputuloksena.

  VastaaPoista
 14. Meillä mennään näköjään samaa kaavaa :D

  VastaaPoista
 15. Täälläkin tällainen vähemmistöedustaja, kun vain yksi kolmesta osui :) Seurusteltiin kahdeksan vuotta ennen kihloja ja kihla-aika oli kymmenisen kuukautta, mutta ikähaarukassa sentään osuttiin maaliin ;)

  VastaaPoista
 16. Yhtään ei osunut, vaikka ajatuksen tasolla olenkin samaa mieltä. :D
  Kihloihin mentiin neljän vuoden seurustelun jälkeen, kihloissa oltiin kolme vuotta ja molemmat vielä himpun verran alle 25-vuotiaita hääpäivänä. Harvinaisen huono tulos siis, 0/3.
  Kuten Kathrine sanoikin, mitä nuorempana on alettu seurustelemaan, sitä pidemmät pätkät "vaan" seurustellaan. Mikä on kyllä musta hyvä sekin.

  VastaaPoista
 17. Seuraavaksi suhteen kuusvuotis synttärit olis. Kosintaa ja kihlausta ei ole kuulunut vielä. Ikää tällä hetkellä 23v. Kaks viimestä voisi osuakin nappiin:) Toivotaan näin.

  VastaaPoista
 18. Nyt ei meillä menny ihan nappiin! :D
  Pikkasen vajaa 4 vuotta seurustelua ennen kihloja, reilu 4 vuotta kihloissa ennen häitä ja ensi elokuussa minä 24v. ja sulhanen 26v.

  VastaaPoista
 19. No täällä ei ihan tuolla kaavalla päästä, kihlausaika on ainoa joka osuu tuohon malliin, eli alle kolmen vuoden seurustelun jälkeen tullaan menemään sekä kihloihin että naimisiin, seurustelua naimisiin mennessä muutama kuukausi vajaa kolme vuotta. Ja siinä vaiheessa itselläni ikää jo 30 vuotta ja ihan vähän päälle, mies on kyllä muutaman vuoden nuorempi. Loppujen lopuksi siis melkein mahdutaan tuohon kaavaan :D

  VastaaPoista
 20. Meillä myös 1/3. Tai oikeestaan ehkä 1½/3 Seurustelua ennen kihlausta takana 5 vuotta, kihlausta ennen tulevaa avioliittoa ehtii kertyä lähestulkoon tasan vuosi. Ikää minulla hääpäivänä juuri täytetty 24vuotta ja sulholla ikää 28 vuotta. Eli sulhon iästä tulee tuo puolikas sinne! :D

  VastaaPoista
 21. Meillä seurustelua takana vuosi ja vko kun mut kihlattiin, naimisiin mennään 9kk päästä kihlautumisesta ja olen silloin 24 v ja sulho 32. Tosin sitten loppuvuodesta täytän 25v. ja sulho 33v.
  Kuulostaapa nopealle toiminnalle näin, kun sen kirjoittaa. Mutta kun vakka on löytänyt kantensa, niin ei silloin on elämä liian lyhyt odotteluun :)
  Liityin muuten lukijaksesi. Olen lukenut kaikki postauksesi hiljaa taustalta, niin nyt oli jo korkea aika :)
  -Sartsu
  vartijanmorsian.blogspot.com

  VastaaPoista
 22. Meillä on se hankaluus, että en ole ihan varma, milloin oikeasti mentiin kihloihin. Miehen mielestä se oli noin 5 kk tapaamisesta kun hän antoi minulle "lupaussormuksen". Minun mielestäni se taas oli silloin kun päätettiin, että ensi vuonna mennään naimisiin, eli n. 4 vuoden seurustelun ja parin vuoden yhdessä asumisen jälkeen. Joten kihlaus kesti joko 4,5 vuotta tai alle vuoden... riippuu ketä tässä asiassa uskoo! ;) Ikää minulla oli naimisiin mennessä 26v. ja miehellä 27v., eli ikähaarukan sisällä ollaan, hih!

  VastaaPoista