Häidemme kasvisruokamenuAlusta asti meille oli selvää, että häidemme menu olisi kasvispainotteinen. Morsiamen lisäksi moni vieraista oli kasvissyöjä ja sulhasenkin suosikkilistalla kasvisruoat ovat, joten valinta oli aika selkeä. Halusin kerrankin (edes omissa häissä) nauttia hyvästä ja laajasta kasvisruokamenusta, joten oma lehmä oli tosiaan ojassa tässä asiassa. Juhlapaikkamme Villa Wolaxin catering oli hyvin joustava ja yhdessä saimme nopeasti muokattua valmiista menuvaihtoehdoista mieleisemme. Kasvisruokien ohella tarjolla oli muutama kalaa ja mereneläviä sisältävä ruokalaji.

Pakko kuitenkin myöntää, että jännitimme hieman vieraiden reaktioita kasvisruokalajeihin. Olemme häiden jälkeen kuitenkin kuulleet ainoastaan positiivista palautetta valitsemastamme menusta. Kasvissyöjät olivat riemuissaan, sillä kerrankin häiden buffetpöytä notkui heille sopivista herkuista. Epäilijätkin olivat lappaneet lautasensa täyteen ruokaa, joka osoittautui erittäin täyttäväksi ja todella herkulliseksi. Bestman oli vasta myöhemmin kuullut, että menu ei sisältänyt varsinaista lihaa laisinkaan eli osa vieraista ei ollut kasvispainotteisuutta edes huomioinut. Mahtavaa! Itse valitettavasti jännitin ilmeisesti edelleen sen verran illan onnistumista, etten tiukassa puvussa saanut oikein syötyä, vaikka ruoka herkullista olikin.


Menu

Yrtti-perunasalaatti
Paprika-oliviiantipasto
Sitruunamarinoitu lohi
Vihersalaatti
Katkaraputerriini
Tomaatti-mozzarellasalaatti
Marinoidut herkkusienet ja munakoisoa pecorinojuustolla
Feta-kasvisnyytit
Tattirisotto
Uunitomaatit
Kasvislasagne
Foccacia ja tuorejuustoleviteKuvat: Ville Lehtinen/EI SAA KOPIOIDA!

4 kommenttia:

 1. Saako olla epähieno, ja kysellä kuinka paljon tuollainen menu kustantaa per henkilö?

  On nimittäin aika identtinen omien suunnitelmiemme kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään. :) Menu kustansi kakun ja kahvin kanssa 30 e/hlö. Tähän eivät kuuluneet ruokajuomat vettä lukuunottamatta.

   Poista
 2. Ihan oikein mun mielestä teitte, kun menu koostui omantyylisestä ruuasta. Niin pitääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä erittäin tyytyväisiä lopputulokseen kaikin puolin. :)

   Poista