Vuosi kihloissa!

Eilen kilahti taas yksi merkittävä ajanjakso mittariin, sillä olemme olleet vuoden päivät kihloissa. Vuosi sitten olimme puhuneet pitkään avioitumisesta ja häistä, sillä talo oli juuri ostettu ja yhteisellä toivelistalla häät olivat seuraavana "vuorossa". Eräänä hyvin tavallisena päivänä mies sitten pitkään oudon levottomasti käyttäydyttyään totesi marketin vaateosastolla, että eikös ne sormukset voitaisi jo hankkia. Muut kaupan asiakkaat taisivat hieman ihmetellä, kun tämä tyttö kapsahti miehensä kaulaan nauraen ja kiljuen. En ollut koskaan toivonut mitään teatraalista kosintaa tai suurta yllätystä, sillä kihlautuminen oli joka tapauksessa suunnitelmissa ja siitä oltiin monesti keskusteltu. Mies kuitenkin pääsi ruokaostoksilla totaalisesti yllättämään ja hämmästyksestä selvittyäni aloin ihmetellä miksei hän voinut edes kotiin asti odottaa kysymyksensä kanssa. Ei hän kuulemma voinut enää odottaa. Kun oli pakko saada kysyä, niin oli pakko. Mikäs sen hellyyttävämpää. 


Seuraavana päivänä lähdimmekin sormusostoksille ja löysimme molemmille mieluisat rinkulat nimettömiin. Soittelimme myös sukulaiset läpi ja kerroimme iloiset uutiset. 


Tänään olemme hääsuunnittelun loppumetreillä ja odotettuun vihkipäivään on vain muutama hassu viikko. Rakas kihlasormuksenikin on viety rodinoitavaksi, joten käsi tuntuu tällä hetkellä hiukan alastomalta, vaikka liikenteeseen lähtiessä sujautankin nimettömään varasormuksen. Kihlasormuksella on ehdottomasti suuri merkitys sekä arjessa että laajemmassa mittakaavassa. En malta myöskään odottaa, että sulhanen saa pujottaa kihlasormukseni kaveriksi toisen sormuksen, josta tulee taatusti yhtä rakas kuin kihlasormuksestakin.

10 kommenttia:

 1. Onnea vuosipäivän johdosta! Minä vasta haaveilen kihlasormuksesta, ehkä sellaisen vielä nyt kesän aikana saan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuten huomataan, kihlautuminen voi tulla yllättäen, vaikka asiasta olisi ollut jo puhetta. ;)

   Poista
 2. Onnea vuosipäivän johdosta :)Joko on iskenyt jännitys päälle kun häät ovat noinkin lähellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä tässä kauheasti jännitellä, enemmänkin odotellaan jo suurta päivää. Tekemistä riittää, mutta kyllä se jännitys sieltä tulee viimeistään edeltävänä iltana. Sen verran hyvin tunnen itseni. ;)

   Poista
 3. Onnea vuosipäivänä! Me ollaan oltu nyt reilu kaksi vuotta kihloissa. Oltiin puhuttu jonkin aikaa meidän tulevaisuudesta ja minä sitten totesin ystävänpäivän lähestyessä, että eikös voisi mennä kihloihin - viiden kuukauden seurustelun ja yhdessä asumisen jälkeen. Ystävät ja sukulaiset saivat kuulla Facebookissa, siviilisäätyni muuttuessa suhteesta kihloissa olevaksi. Äidille piti erikseen ilmoittaa, senkin tein tekstiviestillä, kun en osaa puhua puhelimessa. Naimisiin mennään vasta n. 2015, kun passistani loppuu aika ja pitää sitten samalla hankkia uudella nimellä. Hyvin maanläheinen lähestymistapa. :D Häämatka ihannekohdemaa olisi Skotlanti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuulostaa täysin järkevältä ja järkeä näissä naimahommissa täytyy ollakin sen rakkauden lisäksi. ;)

   Poista
 4. Onnea vuosipäivänä! :) Meidän häät ovat siis todella lähekkäin. Mun sormus lähtee rodinoitavaksi ensi viikolla.. kääk kohta sitä ollaan sit rouvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jänniä aikoja tässä tosiaan elellään! Hauskoja hääsuunnitteluviikkoja! :)

   Poista
 5. Onnea! Meillä tuli juuri pari vuotta täyteen, ja minä en edes meinannut muistaa koko hommaa (krhm)...

  VastaaPoista
 6. Hurjasti onnea teille :) Pian onkin taas onnitteluiden aika!

  VastaaPoista