Takapihan muodonmuutos

Hups. Tämäkin postaus on odottanut julkaisua jo viikkotolkulla, mutta tässä se nyt tulee. Viime kesänä takapihallamme oli pieni kasvimaa, jossa kasvoi perunoiden lisäksi sekalainen seurakunta kaikkea mitä kasvimaahan nyt voi keksiä laittaa. Toisin sanoen koko paikka oli täysi viidakko. Talven aikana kypsyttelimme ajatusta etupihalle rakennetun terassin siirtämisestä takapihalle vanhan kasvimaan paikalle. Alla näkyy lopputulos ja kuvakollaasissa koko takapihan muutosprosessi.Aika karu piha oli vastassa huhtikuussa. Oikealla näkyy vadelmapensaita, vasemmalla sateenvarjojalava. Työ alkoi peitekankaan levittämisellä ja pation nostamisella takapihalle. Nosto suoritettiin autonosturilla talon yli. Oli siinä naapureilla ihmettelemistä.


Toukokuussa mies rakensi isänsä kanssa pergolan, jota pitkin tulee kasvamaan kärhöjä. Olin itse kyseisenä päivänä töissä ja olin pudota takamukselleni, kun töistä tullessani vastassa oli juuri sellainen pergola kuin olin toivonut. Kyllä kelpaa! Takapihan ilme muuttui kerralla todella radikaalisti ja nyt sieltä löytyy toivomamme kesäkeidas. Kasvien ja kukkien kasvaessa ulkonäkö tulee vielä muuttumaan ja postailenkin varmaan loppukesästä päivitystä. Ensi kesänä sitten vesiaihetta ja lisää kukkaistutuksia...

10 kommenttia:

 1. Todella kivan näköinen oleskelualue!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sunday! Kunpa vain olisi enemmän aikaa viettää siellä. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Rimma! On tähän kyllä vaivaa nähty. :)

   Poista
 3. Voi miten ihana! Ja kuinka paljon kevät ja kesä tuokaan näkösuojaa tielle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo tie kulkee onneksi vain yhdelle talolle, joten siinä ei juuri ole liikettä. Kasvava syreeni ja pergola verhoineen ja köynnöksineen tulee kyllä suojaamaan pation aika hyvin. Ihan kiva kuitenkin olla pihalla vähän naapureilta suojassa. :)

   Poista