Pukusovitus edessä

Taas on monta päivää ehtinyt valua sormien lävitse ilman päivityksiä. On vaihteeksi tuttu tunne, ettei vuorokaudessa kerta kaikkiaan ole tarpeeksi tunteja kaiken tärkeän tekemiseen (ja nukkumiseen). Pysähtyä ei auta hetkeksikään tai nukahtaa niille sijoilleen. Asiat pitää kuitenkin saada etenemään ja tällä viikolla olisikin edessä hääpuvun sovitus. Tämän sovituksen pohjalta ompelija tekee pukuun tarvittavat muokkaukset, mikä tarkoittaa sitä, että morsiamen ja asusteiden olisi syytä olla juuri siinä kuosissa kuin hääpäivänäkin. Laihtua tai lihoa ei siis saisi, vaikka itse kyllä aion yrittää edelleen sitä kuuluisaa kiinteytymistä vielä viimeiset viikot. Onneksi puvussa on nauhat, joten puku elää kyllä hiukan morsiamen mukana.Tässä vielä muistilista sovitusta varten:

-Kengät: Puvun helma lyhennetään kengät jalassa otetun mitan mukaan. Ompelijasta riippuen helma jää irti maasta noin 1,5 cm. Varmista, ettei puku ole liian pitkä, sillä silloin näytät siltä kuin olisit juurtunut maahan. Jos olet varannut sekä korkokengät että matalammat kengät, varmista ompelijalta että voit käyttää puvun kanssa molempia ilman suuria vaikeuksia.

-Alusvaatteet: Ota mukaasi ne alusvaatteet, joita aiot hääpäivänäsi käyttää. Tarkista niiden istuvuus ja sopivuus hääpuvun kanssa.

-Korut: Ota mukaan kaikki korut ja koruvaihtoehdot rannekoruista hiuskoristeisiin. Testaa korujen toimivuus yhdessä toistensa ja puvun kanssa. Korut viimeistelevät morsiustyylin, eikä olekaan yhdentekevää mitä koristeita pukuunsa yhdistää. Älä unohda huntua, jos sinulla sellainen on!

-Alushame: Alushameen testaaminen on erittäin tärkeää, sillä se nostaa puvun helmaa. Tyllialushameesta voi tarvittaessa poistaa kerroksia, jos se tekee puvusta liian tönkön näköisen. Vannehameen kanssa on tärkeää tarkistaa, ettei itse vanne erotu helman läpi.

-Muut asusteet: Käy läpi koko lookisi hääpäivänä. Muista käsilaukkusi, mahdolliset hansikkaat, hatut yms.

-Kampaus ja meikki: Kokonaisuuden hahmottamista helpottaa, jos loihdit itsellesi sovituspäiväksi samantyylisen kampauksen ja meikin kuin hääpäivänä. Nosta esimerkiksi hiuksesi ylös, jos haluat hääkampaukseksi nutturan. Jos saat varattua koemeikin ja -kampauksen ennen sovitusta, on kokonaisuus vielä täydellisemmin tavoitettavissa. Ole kuitenkin varovainen meikin kanssa, ettet sotke pukuasi!

Ja vielä: Käy puku tarkkaan läpi. Jos puku on ryppyinen tai helmikoristeluista purkaantuu lankaa, varmista että nämä asiat korjataan hääpäiväksi.4 kommenttia:

 1. Hyvä muistilista! Täytyypä laittaa talteen :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihania aikoja elätkään juuri nyt :)Paljon muistettavia asioita mutta ah niin ihanat häät tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ehtisin vielä nauttiakin tästä. Tuntuu, että koko ajan on vain ihan hirveä kiire ja loputon lista asioita tehtävänä. :D

   Poista