Vaihtoehtoja karkkibuffetille

Karkkibuffet on taatusti ainakin hääbloggareille jo tuttua kauraa. Yhdysvalloissa moinen on pikku hiljaa jo menneen talven lumia ja karkkitarjoilujen vaihtoehdoksi onkin noussut uusia ehdokkaita. Mitä mieltä olisitte näistä?


Ihana idea teenjuojille ja sopiva kaveri vaikka hääkakulle.


Maitoshotti cookiella? Miksipä ei!

Vai kenties pelkästään juomapuolta suloisilla pilleillä koristeltuina? Perinteinen limonadi voisi hyvinkin maistua kuumana kesäpäivänä vihkitilaisuuden jälkeen.
Suolainen karamellijäätelökakkushotti ei kuulosta sekään hullummalta, vaikka nimihirviö ehkä onkin.
Suloinen minipiirakka haarukalla ja rusettinauhalla kruunattuna.Onko oma oma valintasi karkkibuffet, kiilasiko jokin näistä suosikiksesi vai jätätkö väliin?

33 kommenttia:

 1. Kaikki karkki-/keksibuffetit ovat mielestäni turhaa hömppää. Meille riittää, että vieraskirjan viereen tulee vähän teemaväriin sopivaa suklaata. Muutoin drinkkibaari ja hääkakku saavat riittää makean nälkään. Ei aikuisten tarvitse mitään karkkia mussuttaa. :D Jos lapsivieraita olisi tulossa, ehkä asiaa voisi sitten harkita uudestaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä herkkubuffet tulee siitä syystä, että vihkitilaisuuden jälkeen otamme kuvat, jolloin vieraat joutuvat odottelemaan väkisinkin tunnin ennen kuin juhlat alkavat ja he pääsevät syömään. Muun aktiviteetin ohella halukkaat saavat napsia herkkuja buffetista ennen pahinta nälkää. Vältymme toivon mukaan näin myös nälkäisistä ja kiukkuisista vieraista. :D Syitä herkkubuffalle voi siis olla monia, eikä vain se, että aikuisten pitäisi "mussuttaa karkkia". ;)

   Poista
  2. Niin tosiaan nämä kaikki pienet herkut usein tarjotaan siis ennen varsinaisen juhlan alkua, eikä siis hääkakun yhteydessä. Siitähän vasta melkoiset sokeriöverit tulisikin. :D

   Poista
  3. En siltikään ymmärrä karkin mättämistä juhlissa, mutta ehkä mun ei tarvitse. :D Tiedän kyllä, että mässyt maistuvat ihmisille ikään katsomatta hyvin, ja varmasti tuollainen buffet kuluisi hyvin.

   Meillä on kanssa se kuvaus vihkimisen jälkeen. Laitamme vieraat ajalemaan ratikalla ja nauttimaan tyyliin vichyä ja ehkä jotakin pientä suolaista. Ennemmin suolaista ja mineraalipitoista settiä ennen ruokailuakin. Parempi olo niin tulee.

   Poista
  4. Tuo ratikka-ajelu taitaa olla pääkaupunkiseudun "the uusi juttu" ja kuulostaakin hauskalta. Erityisen kiva juttu varmasti ulkopaikkakuntalaisille. Meillä maalla mennään pienimuotoisen ohjelman, photo boothin ja juurikin herkkubuffan voimin tuon kuvauksen ajan. :)

   Jokainen tietysti tekee omissa häissä tavallaan. Itse yritän kuitenkin välttää kovin jyrkkiä kommentteja erilaisista yksityiskohdista. Tämä karkkibuffa-asia sai viime syksynä eräässä toisessa blogissa aikamoisen myrskyn aikaiseksi, kun kirjoittaja julisti koko idean täysin typeräksi. Luonnollisesti jokaiselle yksityiskohdalle on kannattajansa ja vastustajansa, jolloin myös mielipiteen kertominen on jokaisen oikeus. Häät ovat kuitenkin sen verran herkkä asia, että kovin jyrkkä ja suorasanainen kommentteineen ei kannata olla tai tulee vahingossa lytänneeksi jonkun mielikuvan unelmien hääpäivästä. Mielipiteensä kun voi ilmaista niin monin tavoin. Ja aivan kuten kirjoitit, kaikkea/kaikkia ei tarvitse ymmärtää, enkä ymmärrä minäkään. :D

   Poista
  5. Taisi olla minun blogi. ;) Vähän ehkä ilahduin kun huomasin että Herra Sulhanen jakaa mielipiteeni.

   Poista
  6. Oliko se sun? Aika hyvin sattui sitten. :D Mutta tosiaan, sen jälkeen itse totesin, että jätän isoimmat "hyi-yök-ei-ainakaan-meille-tuollaista" -postaukset tekemättä, etten turhaan sohi muurahaispesää. Nämä on kuitenkin hyvän mielen juttuja, joten parempi vain kirjoitella asioista joista tykkää. :)

   Poista
  7. Kuten näkyy niin aihe saa vieläkin mun huomion! :D En kyllä kadu että muurahaispesää sohaisin, oma on blogini mutta aika moni veti tosiaan sen irtokarkin siitä nenään.

   Poista
  8. Jep. Eihän nämä vakavia asioita ole, mutta usein ihmisillä on tapana vastata jyrkkiin mielipiteisiin yhtä jyrkästi. Ja jokaisen blogi on toki omansa ja ihan hyvä juttu oli ainakin se, että tuli huomattua tällaisenkin myrskyn mahdollisuus. Aina oppii jotain uutta itsestään ja muista. :)

   Poista
  9. Hmm, ei ollut tarkoitukseni todellakaan loukata. Harmi jos niin kävi. :-/ Karkin mussuttamis -kohtaakin yritin pehmentää hymiöllä.

   Päätin reagoida tuohon viimeiseen "toteatko kaikki turhaksi hömpäksi" -kysymykseen. Jos ei halua vastakkaisia/jyrkkiä mielipiteitä, sellaisia ei kannata kysellä. Ilman tuota kysymystä olisin ollut aivan hiljaa.

   Poista
  10. Ei huolta, en minä ole loukkaantunut. No worries. :) Halusin vain vinkata, että täällä hääblogimaailmassakin voi saada aikamoisen selkkauksen aikaiseksi, jos kovin vahvasti muotoilee. ;) Siinä mielessä tuon omankin kysymyksen olisin voinut vähän toiseen muotoon kyllä laittaa. Mutta joo, himmataan provokatiivisuutta tästä keskustelusta. :)

   Poista
  11. Taidan muuten nyt ottaa kommentistasi vaarin ja muuttaa tuota kysymyksen muotoa, ettei vaan tännekin tule jossain vaiheessa kinaa. :)

   Poista
  12. Joo, se on parempi nyt. :) Tämä oli mielenkiintoinen keskustelu, pisti miettimään asioita. Kommentoituani ajattelin ensimmäistä kertaa, pitäisikö alkaa kirjoittaa mitä meille ei tule -tyyppisiä postauksia. Jatkokeskustelun aikana tulin kuitenkin toisiin aatoksiin. Mitäpä sitä turhaan mennä julistamaan kovaan ääneen, miksi meille ei tule sitä, tätä ja tuota. Sellainen tyyli varmasti ärsyttäisi monia.

   Hyvää häävalmistelujen jatkoa sinulle!

   Poista
  13. Tämä oli kyllä hyvä muistutus itsellekin sanavalintojen tärkeydestä. Mahtavia häävalmisteluja myös sinne suuntaan! :)

   Poista
 2. Minä ehkä tarjoaisin vastaavassa tilanteessa jotain vieraille suolaista, vaikka minipiirakoita, kuin karkkia. Ja nuo maitolasilliset on tosi oudot! :D

  Meillä myös me odottelemme ainakin sen tunnin ruokaa (tosin tähän aikaan on laskettu siirtyminen juhlapaikalle n. 300 metrin matka), toivottavasti tervetulomaljoja siemaillen ja seurustellen. Ajattelin että se on myös aivan loistava hetki räpsiä kuvia ja jos kaikki menee nappiin niin ilma on hyvä ja voimme oleskella ravintolan näköalaterassilla. Tai sitten vettä tulee kaatamalla ja kaikki vaan mököttävät pöydissä! XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse rakastan suklaakeksejä maidon kera, joten tuollainen uppoaisi minulle varmasti. Yhdysvalloissahan cookiet ja maito suorastaan kuuluvat yhteen, mutta Suomessa moni varmaan olisi tosiaan ymmällään. :D

   Tuo "luppoaika" on tosiaan hiukan ongelmallinen ja ehkä omalla tavallaan aika kriittinen. Jos juhlapaikka on itsessään viihtyisä ja ulkona on mahdollista oleilla, voisi ajan kuitenkin kuvitella kuluvan leppoisasti. :)

   Poista
  2. Suklaakeksit kyllä uppoaa minuunkin mutta en edes vaihto-oppilasvuoteni aikana oppinut ymmärtämään tuota maitoyhdistelmää. Meillä taitaisi vieraat myös harmistua jos shottilasissa olisi pelkkää maitoa! XD

   Nyt kun tätä asiaapohdin niin mansikat! Ne olisi kyllä ihan paras tarjottava ja olinkin suunnitellut niitä meidän häihin mutta sitten satuin juuri kesäkuussa olemaan häissä jossa kakkupöydässä oli tarjolla mansikoita (ja kermavaahtoa) niin hylkäsin idean. Häiden hääpari kun on tulossa juhlimaan meidän häitä.

   Mutta joku tuollainen kesäinen herkku voisi olla valintani karkkibuffan sijaan. Hedelmäbuffa! Nam!

   Poista
  3. Mansikat! Ehdottomasti! Mä voisin oikeasti lämmetä mansikoille suunniteltujen karkkien ja pähkinöiden sijaan. Mansikat olisivat myös aika helppoja syötäviä, kunhan ei ole allerginen. :) Mun mielestä voisitte ihan hyvin mansikoita tarjota, jos samoja vieraita ei ole joukossa kuin muutama.

   Ja alkoi muuten naurattaa, kun mietin vieraita, jotka pohtivat onko maito terästettyä vai ei. Voisi aiheuttaa hämmennystä. :D

   Poista
  4. Siitä voisi vaikka tehdä psykologisen kokeen ja katsoa kuinka moni luulee olevansa humaltumassa... :D

   Poista
  5. Ahahahaha! Ihan loistava idea! :D

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Meillä on vähän sama juttu, että vieraat joutuvat odottamaan, kun menemme käymään kuvauksessa vihkimisen jälkeen. Ajattelimme mennä kuitenkin kilistämään maljat ja ottamaan vieraat vastaan ennen kuvausta ja sen jälkeen vieraat ohjataan sisälle, jossa he voivat nauttia alkujuomiaan ja laitamme lisäksi tarjolle mehua/vettä/vichyä tms. Herkkubuffetti on ollut mielessä, mutta kun itse emme ole mitään kovia karkin syöjiä, voi olla että mahdollisuuksien mukaan laitamme tarjolle jotain raikasta ja/tai suolaista (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hedelmät ja marjat voisi olla aika kova juttu. Pähkinöitä tulee varmaan myös meille. :)

   Poista
 5. Hmm, itse herkkusuuna kannatan karkibuffetia ;)
  Mutta ihan myös senkin puolesta, että viime häissä joissa olin mukana, oli karkkibuffet. Kun karkkibuffet julistettiin avatuksi (bestman kertoi vieraille) niin buffetilla oli samantien jonoksi asti. Ja niitä karkkitötteröitä löytyi ihan joka pöydästä, oli siis huippusuosittu vieraiden keskuudessa, aikuistenkin! :)

  Mutta jokainen oman mieltymysten mukaan, kiva idea on korvata herkut suolaisella taikka esimerkiksi pähkinöillä tms. terveellisemmällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin ja muhun uppoaa kyllä nuo kaikki vaihtoehdot, tuo keksi & maitolasi-yhdistelmä on jotenkin niin suloinen, sopisi esim. maalaishäihin erinomaisesti. Samoin kaikki limonaadit ja raidallisetpillissysteemit. Osaksi tuossa viehättää se, että ne voi laittaa niiiiin kauniisti ja houkuttelevasti esille! Ja tuolla joku mainitsi mansikat, niin miksei juurikin laittaisi jotain mustikoita, vadelmia ja mansikoita pieniksi välipaloiksi, kelpais mulle! :)

   Poista
  2. Mä oon just samanlainen kuin sinäkin eli kaikki näistä kelpaisi, myös siis kommenteissa ehdotetut. Toivon kovasti, että meidän herkkubuffa saa yhtä suuren suosion kuin kertomassasi tapauksessa. :)

   Poista
 6. Mä kanssa liputan karkkibuffetin puolesta! Meille ei varsinaisesti tule karkkibuffetia vaan snacks-buffet, josta löytyy enemmän suolaista kuin makeaa, mutta kauniisti koottu karkkibuffet jossa olisi kiinnostavia vaihtoehtoja ilahduttaisi kyllä mua häävieraana. Toki se voi olla jokin muukin vaihtoehto. Kyllä aikuiset vaan aika paljon irtokarkkeja ja suklaata imuroi, niin miehet kuin naisetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee myös suolaista, mutta en ole ihan varma mitä. Pähkinöitä ainakin. Mitä teille tulee suolaisen muodossa?

   Poista
  2. Meille tulee suolaisina pähkinöitä, sydänsipsejä sekä suolaisia leivonnaisia :)

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä ja maistuu taatusti etenkin lämpimänä päivänä. :)

   Poista
 7. Karkkibuffetista voi saada hurjan hienon jos siihen panostaa! Mutta esim. yksissä häissä oli pelkkiä Aarre arkku -karkkeja isossa lasimaljassa ja niitä sai ottaa pieniin muovikippoihin (samanlaisia, joihin saa pizzeriassa pakata take away -salaatin), niin siitä vähä niinkuin puuttui se buffan hieno idea. Ehkä siinä tilanteessa tuli enemmän mieleen se, että Herra Sulhasenkin mainitsema karkin mättäminen :D

  Asiaan palatakseni täytyy mainita, että tuo teepussi-keksi-idea on aivan ihana!
  Me kuitenkin pitäydytään suht perinteisissä hääkarkeissa, ehkä siksi ettei mene mättämiseksi, ehkä siksi että tarvii hankkia vähemmän karkkeja, ehkä siksi että kuitenkin sellainen vieraslahja-ajatus olis kuitenkin kiva..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheeta, tuo aarrearkkukarkkihomma kuulostaa aika... no joo. :D

   Poista
 8. Nyt osu ja uppos toi teepipari :D Niin meitä! Ollaan superteenkuluttajia nimittäin :D Kiitokset kivasta ideasta! Täytyy laittaa tämä korvan taakse ;)

  VastaaPoista