Pihahaaveita

Tämä kesä ei ole ehtinyt puoleen väliinkään, mutta minäpä haaveilen jo ensi kesästä. Olen aivan totaalisesti ihastunut uusiin viherhuoneisiin ja -vajoihin. Tiedän siis tasan tarkkaan mitä varten säästän rahaa ensi talven. Pelkkää kasvihuonetta en kaipaa, vaan rakennuksessa täytyisi ehdottomasti olla oma vajaosastonsa, johon saisin kaikki puutarhavälineet siistiin järjestykseen. Tällä hetkellä säilytystilaa on kovin vähän ja sekin vähä on epäkäytännöllisesti sijoiteltu. Viherhuoneen puolella olisi ihana kasvatella kasveja ja pitäähän sinne toki saada kesäksi myös pieni lukunurkkaus. Erityisen ihania vaihtoehtoja löytyy sekä Kekkilältä että Garden Villalta.Tämän kesän keskityn kuitenkin nauttimaan vielä vastavalmistuneesta pergolasta. Takapihan muodonmuutos on kuvattu vaihe vaiheelta ja nyt odotellaan vain kärhöjen ja muiden kasvien suorittamaa terassin valtausta sekä pieniä loppusilauksia. Sillä aikaa voinkin käydä muun pihan kimppuun.

P.S. Koin viime viikolla ensimmäisen kerran puutarhaintoilijan sadepäivän tuskan. Puuhailin ulkona pienessä sateessa  niin kauan kuin voin ja kunnon sateen alettua jäin kuistille katselemaan kesäsateeseen kastuvaa pihaa. Lopulta hipsin sisälle ja katsoin elokuvan. 

4 kommenttia:

 1. Voi sinua puutarhuria! Nyt kun meillekin tulee se oma pieni piha (joka pitää pistää kokonaan uusiksi) tarvisin todellakin asiantuntijan apua! Että ei muuta ku junalippu Espooseen ja pihan suunnitteluun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Rimma, mä olen ihan täysi amatööri. Näissä asioissa pitäisi kääntyä miehen sukulaisten puoleen. Sieltä löytyy osaamista ihan oikeasti. Mä vaan näpertelen. :D

   Poista
 2. Nuo vihervajat on niin ihania. Haaveilen eritysesti tuosta Kekkilän mallista, mutta ensin täytyisi saada oma koti ja piha :)

  Ihana voisi olla myös suunnitella ja rakentaa ihan oma vanhoista ikkunapokista ja ovista. Siitä tulisi nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoista ikkunanpokista tehty olisi kyllä ihana, mutta projektina se kuulostaa aikamoiselta. Tosin pokia saa vissiin nykyään aika helposti. :)

   Poista