Sukkanauha - Turhake vai kiva yksityiskohta?

Selailin läpi häiden ostoslistaa ja totesin, että olen täysin ohittanut tähän saakka sukkanauhan hankinnan. Pakko myöntää, etten ole kovin innoissani koko asiasta. Sukkanauhahan hankitaan oikeastaan vain sitä varten, että sulhanen voi sen sitten onkia koko kansan edessä punastelevan morsiamen haaruksista ja heittää sen poikamiesporukalle, josta toivon mukaan löytyy muutama kilpailuhenkinen uros lentävän härpäkkeen perässä pomppimaan. Hehkeää.

Haluan kuitenkin itse heittää kimppuni, joten sulhaselle on toki suotava sama ilo. Millaisen sukkanauhan sitten hankkisin? Koko leikkiä lievästi kammoksuvana olen hämmentävän tarkka kyseisen härpäkkeen ulkonäön suhteen. Sinistä siinä ei ehdottomasti saa olla, eikä liikaa pitsiä tai liian suuria koristeita. Toisaalta se ei saa olla liian kauniskaan, sillä se tullaan heittämään. Tai sitten mokomia täytyy hankkia kaksin kappalein...

Pikainen nettisurffailu tuotti tulosta ja sukkanaunameren joukosta löytyi tietysti oma suosikkikauppa. Blingiä kuinkas muuten!

Ihania settejä Yli kolmenkympin hinta vaan on ehkä turhan korkea asusteelle, joka ei lähtökohtaisesti ole prioriteettilistan kärjessä.


Äsh, kaipa tämäkin täytyy tehdä sitten itse... 

Mikä on muiden morsiamien suhtautuminen sukkanauhoihin? Lentääkö häissä sukkanauha ja onko sen ulkonäöllä väliä?

19 kommenttia:

 1. Olen hankkinut mustan sukkanauhan, muttei olla vielä varmoja lentääkö sukkanauha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuotakin voi harkita viime hetkeen saakka. :)

   Poista
 2. Itse hankin omani nimenomaan sillä periaatteella, että ei saa olla liian kallis (koska tavallaan turhake), mutta pitää olla jotenkin erilainen, että vähän ihmetyttää poikamiesporukkaa, joka sen nappaa :D

  http://punanaamio.fi/tuote/5521/sukkanauha-paakallolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika loistava rokimmalle morsiamelle! Ja tosiaan ei ihan tavallinen. :)

   Poista
 3. itekki oon miettiny samaa. En oikeestaan haluaisi sitä sukkanauhaa, mutta tosiaan pitäishän miehenkin saada heittää jotain. Viime kesänä olin häissä, joissa mies heitti nilkkakorun naisen jalasta. Se idea ei ole silti kiilannut sukkanauhan edelle. Olen itsekin ajatellut, että kai se pitää tehdä itse kun nuo kaupan kohtuu hintaiset ovat aika mauttomia. Jos keksit jonkun hyvän idean sukkanauhan tilalle niin otan mielelläni ideoita vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nilkkakoru on muuten kyllä kiva idea, mutta jotenkin siitä puuttuu ehkä sama idea kuin sukkanauhasta. Vaikka toisaalta ei sukkanauhassakaan mitään ideaa ole. :D En tiedä. Kai tämä on näitä kummia perinteitä taas...

   Poista
 4. Nuo alimmaiset (harmaat?) ovat minusta siedettäviä. Hei mut jos päädyt tekemään itse sukkanauhan, niin laitathan tännekin ohjetta? :)

  -huisi

  VastaaPoista
 5. Mun puvun alle ei mahdu sulhasta ;D Puku on niin kapealinjainen, ettei sinne alle mahdu. Mainitsin asiasta sulholle ja asia on vähän auki..
  t. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo onkin vähän hankalampi ongelma. Toivottavasti sopiva ratkaisu löytyy! :)

   Poista
 6. Tilasin Calligraphenilta tylsän ja halvimmasta päästä olevan, valkoisen jossa pitsiäkin on ehkä liikaa minun makuuni. Ehkä sitä täytyy vielä vähän tuunata... Sinistä ei saanut tännekään olla, yäk. En hirveästi uhrannut sille ajatuksia, enkä varsinkaan ostanut kahta koska se on kuitenkin niin turhake.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on onneksi helppoja tuunata myös itse. Voi vaihtaa koristeita, nauhoja jne.

   Poista
 7. Hehee tämä morsian on sukkanauhasta ja sen heitosta innoissaan!:) halusin juuri oman näköiseni mutta edullisen sukkanauhan ja näin ollen kolusin melkein kaikki ebayn ja etsyn sukkanauhat kunnes löysin haluamani:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma! :) Tullaanko juuri tämä sukkanauha heittämään vai onko heittoa varten toinen?

   Poista
 8. löysin aika kivan täältä: http://ruffledblog.com/art-nouveau-romance-buying-guide/
  tollasen vois ite tuunata!
  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aika söpö ja jotenkin herttainen. :)

   Poista
 9. meillä häissä lentää sukkanauha, muttei mun toiveesta vaan sulhasen ja kaasojen toiveesta. tahtoisin myös nätin ja tyylikkään nauhan, mutten tahtoisi maksaa siitä maltaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Kaikki edulliset tuntuu olevan aika kökköjä. :/

   Poista
  2. mulla kanssa tuo toive tuli kaasojen, bestmanien ja sulhasen toiveesta. Aloin nyt tekemään itse vanhasta puuvillapitsistä ja kuminauhasta. Katotaan mitä siitä tulee :D

   - S

   Poista