Minä ite!

Viimeinen toukokuun päivä ja lähestyvät häät alkavat selvästi vaikuttaa kesähääparien pinnojen kireyteen. Ainakin Kitty tiivisti napakasti bridezillojen syntyyn vaikuttavia tekijöitä. Itse en ainakaan vielä suostu allekirjoittamaan syyllistymistä bridezillailuun, mutta myönnän pienoisen stressin kyllä aiheuttaneen jonkinlaista vuoristoratamaista liikehdintää mielentiloihin. 

Eilen palaveerasimme kaason, bestmanin ja seremoniamestareiden kanssa. Kävimme läpi koko hääpäivän kulun ja vastuualueet, mikä olikin ihan hyvä juttu kokonaisuuden kannalta. Porukka oli ihanasti mukana ja meille jäi aivan loistava fiilis. Meillä on ehdottomasti oikeat ihmiset auttamassa ja tärkeissä rooleissa hääpäivänä. (Terkkuja vaan murut! Tiedän, että käytte täällä kurkkimassa.) 

Tänään kävin yksikseni vielä läpi hääpäivän ohjelmaa ja eräs häiritsevä seikka alkoi huolestuttaa kovasti. Meillä on täysi luotto porukkamme kykyihin, mutta itse en luota laisinkaan siihen, että osaisin itse olla hääpäivänä puuttumatta muiden vastuualueisiin ja niiden aikataulussa pysymiseen. Tunnustaudun häpeäkseni kontrollifriikiksi, joka on tottunut ottamaan vastuun, hoitamaan homman kotiin ja potkimaan muita persuksille. Aluksi pakon edessä ottamani rooli (kiitti vaan, siipeilijät) on jo vuosia sitten jäänyt päälle ja kontrollifriikkiys on laajentunut sellaisiin mittoihin, että siitä saavat osansa myös ihmiset, joihin eniten luotan. Miksi antaa muiden tehdä jotain, kun voin itse tehdä sen (paremmin ja nopeammin)? Niinpä niin... 

Hääpäivänä suurin haasteeni tuleekin olemaan se, että annan luottoporukallemme rauhan vetää omat tehtävänsä ilman, että vainoharhainen morsian on koko ajan hengittämässä niskaan, kyselemässä kelloa ja leikkimässä museo-opasta ohjailemalla vieraita eri pakkoihin. Kun on kolmen vuoden ajan työkseen paimentanut ihmislaumoja ja ollut suurimman osan siitä ajasta äänessä, ei voi olla kovin helppoa istua alas ja olla hiljaa. Lupaan kuitenkin yrittää kaikkeni, sillä tiedän tasan tarkkaan pilaavani oman päiväni täysin, ellen tällä kertaa voi vain antaa olla. Joka päivä oppii jotain uutta, joten tämän asian opiskelun aion aloittaa heti. 


Lopuksi vielä tekstiin sopiva kuva epäluuloisena harhoissaan haahuilevasta morsiamesta, kas näin.Tunnustautuuko joku muu kontrollifriikiksi ja miten aiotte päästä tuosta pinttyneestä tavasta eroon hääpäivänä?

14 kommenttia:

 1. Täällä huutelee toinen kontrollifriikki! Onneksi on vielä aikaa treenata tätä ominaisuutta poies.. jos vaan kykenen :D nimim. annakko mää teen.. ;)

  VastaaPoista
 2. I FEEL YOU!!!! En ole yhtään edes ajatellut asiaa vielä... jotenkin oletan, että multa odotetaan hääpäivänäkin sitä, että mä olen se, joka pitää langat käsissä... pitääkö niiden muiden antaa viedä?!? :O

  Haastettakin pukkasin: http://tylliunelmia.blogspot.com/2012/05/love-love-love-ja-ihan-uusi-haaste.html :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi. Nyt alat äkkiä treenata tuota mielikuvaa pois. Mäkin kauhulla mietin miltä mahtaa näyttää päällepäsmärimorsian, joka hilluu jossain vaiheessa varmaan keittiönkin puolella. "Mä voin laittaa sen kakkukoristeen!" XD

   Poista
 3. Sama vika! Häitä suunnitellessa olen varma että kaasoni voisivat auttaa mua mielellään nykyistä enemmänkin, mutta kun haluan tehdä itse. Pahinta on, etten oikein anna sulhasenikaan tehdä tarpeeksi: ensin motkotan kun se ei tee mitään, ja sitten kun se yrittää, niin eihän se tietenkään voi olla yhtä hyvin tehty kuin jos olisin tehnyt sen itse (poikkeus: meidän opastekyltit!) :) No joo. Silti olen päättänyt ja uskon kyllä pystyväni siihen että hääpäivänä relaan ja jätän langat muiden käsiin. Jos ei mitään tapahdu tai tapahtuu vähän hitaammin, so what, tuskin ne häät loppuu ennen kuin me naimisissa ollaan ja kaikki sen jälkeen on vaan plussaa! Eli aion vaan olla ja hymyillä ja nauttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Mä olen alusta asti ajatellut, että jokin menee kuitenkin mönkään, eikä se saa haitata. Mutta sitten tajusin olevani itse se ongelmanaiheuttaja, jolle ei kelpaa mikään muiden tekemä. -.- Voi kääk. Kaiken lisäksi sulho laittaa tiiminsä avustuksella juhlapaikan koristelut valmiiksi hääpäivän aamuna, enkä itse pääse niihin ollenkaan vaikuttamaan. Mun on ehkä pakko käydä juhlapaikka läpi just ennen vihkimistä. Ihan vaan sillee varmuuden vuoksi. :D

   Poista
 4. Täällä tosiaan kontrollifriikki hei! :D Eipä siitä enempää - taustat kävitkin jo lukemassa :D

  Voithan sä ottaa itselles muutaman ihan pienen vastuujutun hääpäiväksi niin tuntuu kotoisammalta :D

  VastaaPoista
 5. Ihana kirjoitus, mutta älähän hätäile! Minähän olen totaalinen superkontrollifriikki mutta hääpäivä meni siitäkin huolimatta kaikinpuolin hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! Ehkä tälläkin stressipallolla on siis toivoa. :D

   Poista
 6. Hih <3 Ota vaan ihan rennosti, me hoidetaan kyllä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köytätte mut sitten johonkin tuoliin, jos käyn liikaa teidän hermoille. :D

   Poista
  2. Sitä varten on jo köysi hankittuna! :D No ei kai...

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista