"Loma"

Minulla alkoi tänään miniloma. Oikeastaan minilomani on vain rypäs sattumalta peräjälkeen kasautuneita vapaapäiviä ja osalle olen jo onnistunut hankkimaan keikkahommia (häät ovat kohtalainen motivaattori työntekoon), mutta on tämä "loma" on silti enemmän loma kuin mikään vuosiin. Ekaluokan jälkeen elämäni oli opintojen putki aina tämän vuoden alkuun saakka. Yliopistoaikoina opiskelin ahkerasti lähes joka kesä, eikä opiskelijana oikeastaan koskaan ollutkaan varsinaista lomaa. Se on luksus, johon opiskelijalla ei kerta kaikkiaan ole varaa. Vaikka luennoista ja opintojen ohessa tehdyistä töistä olisikin vapaata, en koskaan päässyt oikeaan vapautuneeseen lomailufiilikseen. Aina takaraivossa nakotti muistutus seuraavan esseen dead linesta, tentistä, seminaaritekstistä, kirjojen palautuksista, kurssi-ilmoittautumisista ja laskujen eräpäivistä. Siinä ei kauheasti rentouduta, kun kaiken lisäksi joutuu miettimään mitä kaikkea on mahdollisesti unohtanut.

Nykyään minulla on ihan oikeita vapaapäiviä. Päiviä, jolloin olen vapaa nykyään myös henkisesti nauttimaan juuri niistä asioista, joita haluan tehdä. Se tuntuu upealta! Vapaapäiviä viettäessäni voinkin todeta, että kyllä työnteko on ihanaa. Ilman sitä ei olisi sellaisia asioita kuin lomat ja vapaat. Ilman vapaa-aikaa taas ei pystyisi kääntämään aivojaan ja mieltään sellaiselle vaihteelle, jossa elämästään ja ympäristöstään löytää valtavasti energian- ja inspiraationlähteitä sekä mahdollisuuksia nauttia pienistä asioista. Minä olen viime aikoina nauttinut puutarhanhoidosta ja erityisesti minua ilahdutti tuossa päivänä eräänä pihalta löytämäni kauniit mintunväriset ruskeapilkulliset linnunmunat. Kaunista!

Pitäkää siis silmät auki ja nauttikaa keväästä sekä ihanista vapaapäivistä!


3 kommenttia:

  1. I FEEL YOU!!! Mulla oli viime vuonna ensimmäistä kertaa eläissäni täydet lomat! Jep, 30-vuotiaana! :D hurjin putki, mihin pystyin, oli 10 päivää (siis lomaa, ei _Semmonen_ putki! :P ) ja tänä vuonna aattelin repästä ja ottaa KAKS VIIKKOO!!! :O Mä en varmaa ikinä tuu kykeneen johonki 4 viikon lomaan! :D Niin ja siis mähän alotin viime syksynä taas koulun... ja ilmottauduin nyt kesäyliopistoon ainakin yhelle kurssille... :D

    VastaaPoista