Laitumelle

Tänä viikonloppuna on juhlittu äitejä oikein molempina päivinä, mutta onnistuimme kuitenkin varaamaan hiukan aikaa, jotta pääsimme katsomaan lähikunnan maatilan lehmien laitumellelaskua. Ilma ei oikein suosinut ja kunnon putkikin olisi ollut kamerassa aika paikallaan, mutta muutaman hauskan otoksen voisi silti jakaa.

Lehmät tuovat itselleni mieleen muksuna vietetyt kesät äitini lapsuudenkodissa ja vasikkahaassa juoksentelut. Siinä oli jotain aivan erityistä, kun sai herätä aamulla vasikkahaasta kuuluvaan mölinään ja keittiön ikkunan alla näki omalla aamupalallaan olevat kirjavaturkkiset kaverit. Oli minulla oma nimikkovasikkakin, Aleksanteri, joka seuraavana kesänä ei ollutkaan enää niin pieni ja suloinen, vaan suunnattoman kokoinen sonni. Tarttumapintaa maatilan elämään ja luontoon toivat myös vasikoinnit, joihin pariin otteeseen pääsi mukaan. Pienten vasikoiden juottaminen tuttisangolla olikin lempipuuhaani. Maidon loppuessa vasikan suuhun saattoi lykätä peukalon, jota pikkuinen sitten imi niin kovin, että koko sormi tuntui lähtevän irti. Monet mukavat hetket (lehmänläjään kaatumista myöten) on siis tullut näiden eläinten kanssa lapsena koettua. En tiedä muuten toista eläintä, jolla olisi niin sielukkaat silmät kuin lehmällä.


 Vähän rauhallisempaa menoa...

...ja vauhtia kerrakseen.12 kommenttia:

 1. Ihanaa että ootte päässeet seuraamaan tuota tapahtumaa!:D kun luin sun tekstin lapsuudesta tuli niin ihana ja samalla haikea olo! Meillä oli lehmiä mun teini-ikään asti kunnes ne tulipalossa kuolivat, ja muistan hyvin ihanat nimikkovasikat ja lempilehmät ja laitumellelaskun ja ne lantaläjätkin. Voi että Maalla on ihanaa!:>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kamala, navetta- ja tallipalot on ihan hirveitä. :( Onneksi sait kuitenkin noin ihania muistoja. Maalla on tosiaan ihanaa. :)

   Poista
 2. Hihih.. nämä lehmät ovat meidän ponin ja hevosen naapureita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Sulla on ponskuja! Löytyvätkö kenties Kotimäeltä? :) Meillä poninostoa jarruttaa hääsuunnitelmat. Noh, häiden jälkeen sitten shettis tai joku muu kiva lenkkikaveri. :)

   Poista
  2. Ei oo kotimäellä vaan kirjaimellisesti meidän ponit näiden ammujen naapurilaitumella pienellä yksityistallilla :)

   Poista
  3. Aivan! Olisi pitänyt heti tajuta, kun siitä niin usein ohi ajellaan. :D

   Poista
 3. Sinulle olisi maininta blogissani :)

  VastaaPoista
 4. Ihania lehmiä. Omiin parhaisiin muistoihin kuuluu myös aamunavetta ja lehmät :)

  VastaaPoista
 5. Oi että, lehmät on niin veikeen näköisiä kun ne pääsee laitumelle :) Itse en tosin niiden kanssa juttuun tule, mutta hauskoja ne on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumoria näillä eläimillä tosiaan riittää. :D

   Poista