Hääkakkupohdintoja

Morsiamen äiti laittoi eilen töihin tekstarin. "Millainen kakku teille tulee?" Jaa. Ai että semmoinenkin pitäisi olla.

Kakkupohdinnat on tähän saakka sysätty ihan roisisti sivuun, sillä juhlapaikan cateringin menuun kuuluu kakku, mutta tarkempaa tietoa heidän kakkuvaihtoehdoistaan ei toistaiseksi ole. Olisi kuitenkin varmasti hyvä idea valmistautua menupalaveriin myös kakkuideoilla, joten päätin koota muutamia omia suosikki-ideoita kokoon.


Maku

Itse pidän monen kammoamasta perinteisestä mansikkakermakakusta, mutta rehellisesti sanottuna siitä tulee mieleen kesäiset puutarhajuhlat takapihalla. Mistä tulikin mieleeni, että olisipa kiva pitää kesäiset puutarhajuhlat mansikkakakkutarjoiluineen... Hääkakuksi en mansikkaa kuitenkaan ehkä kelpuuttaisi. Myös kinuski ruksitaan samantien yli vaihtoehtojen joukosta, kuten kaikki über-erikoisetkin vaihtoehdot. Chili- ja tequilakakut eivät ole meidän juttu. Suklaakakut ovat ihania, mutta mielestäni kenties liian raskaita kesähäihin. Valkosuklaa taas on hyvää, mutta usein turhan makeaa. Entäpä sitten juusto- tai moussekakut? Erilaiset hedelmät tai marjat voisivat tuoda kakkuun sopivasti keveyttä ja raikkautta.


Muoto

Tykkäisin kovasti röyhelöisestä kakusta, mutta ne tehdään ilmeisesti marsipaanista tai vastaavasta sokerimassasta, joka taas on ehdoton ei. Haluaisin pehmeän hääkakun, enkä mitään panssarilla varustettua möhkälettä. Toiset taas tykkäävät tiukan huolitellusta ja siististä kakusta, mutta minuun vetoaa huolettomampi tyyli.Yllä oleva kakku on siis varmaankin pois laskuista, mutta muodoltaan se olisi aika ideaali. Haluan ehdottomasti kerroskakun tai vaikka useamman pienemmän kerroskakun, jos suurta on liian hankala toteuttaa. Kolmen vierekkäisen tason kakkuteline on ehdottomasti pois laskuista. En tahdo!

Liukuvärjäys oli yksi suosikeistamme, mutten tiedä miten toteutus onnistuisi ilman marsipaania tai muuta massaa.Sitten sellaisia vaihtoehtoja, jotka voisi olla mahdollista toteuttaa. Toiveina siis rouhea kermavaahtopinta ja kerroksellisuus. Koristeina voisi olla eläviä kukkia.

Ihana pinta ja koristelut, vaikka kermavaahtoa kovempaa tavaraa taitaa tämäkin olla.Näillä siis mennään. Toivottavasti löytyy vielä oikea ihminen toteuttamaan visiomme sekä sopivat täytteet!

7 kommenttia:

 1. En ole mikään kakkuexpert, mutta tuon liukuvärjäys voisi onnistua sellaisten kakkusprayden avulla. Niillä on vaikka mitä värejä. Normaalisti niitä käytetään esim. marsipaanin värjäämiseen, mutta en sitten tiedä jos noita voisi käyttää vaikka kermavaahdon sprayaamiseen. Tässä esimerkiksi yksi spray:

  http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/AP9588ROS

  Koska mekään emme ole marsipaanien ja sokerikuorrutteiden ystäviä, niin miten olisi kakun päällyksen tekeminen tällaisella vaahtokarkkivaahdolla? Meillä tuo kuorrutus tulee vaahtokarkkimassasta, mutta se taitaa olla makuusi liian panssarimainen ;)

  http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/31275

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kans ihan uusia juttuja mulle. En ole mikään leipuri, joten kaikki käsitteet ja eri toteutusvaihtoehdot on ihan hukassa. Kiitos näistä! :)

   Poista
 2. Apuva, kaikkea teidän morsiamien pitääkin pohtia! Nättejä kakkuja tässä ainakin. Oon kuullut, et useissa juhlapaikoissa on vaihtoehdot, joista voi valita, mutta varmasti monessa paikassa toteutetaan toiveitakin. Tykkään kyllä noista kaikista, ja varsinkin tosta ideasta et laittais luonnonkukkia boheemisti koristeeksi. Itse en voi sietää kaiken maailman marsipaanipäivänkakkaroita, jotka on aivan mauttomasti lätkitty ympäri kakkua ja yleensä niitä ainakin harrastelijoiden toimesta on ihan liikaa :D ja luulisin, että tollasta ekan kuvan tyylistä jälkeä voisi saada myös tönköstä kermasta tai vastaavasta erikoistyllalla pursottamalla, jonkun taitavan kondiittorin tekemänä :) liukuväristä en osaa sanoa muuta, kuin et onnistuu värjäämällä sata eriväristä kermaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä en kans voi sietää niitä marsipaanikoristeita, vaikka niistä toki saa toteutettua vaikka mitä huikeita fantasiakakkuja. Mä olen kuitenkin sellainen perinteinen kermatyttö. :D Ja P.S. Se sun Johannalle tekemä violetti valmistujaiskakku(?) on edelleen kärkisijoilla mun "herkullisimmat kakut ikinä" -listalla. ;)

   Poista
  2. heh, kiva kuulla. :) mahtaakohan se olla edellinen kunnon kakku, jonka oon tehnyt?! oon kyllä tippunut näissä jutuissa ihan kehityksen kärryiltä :)

   Poista
 3. siis voi morjens miten upeita ulkomuotoja kakuilla!

  VastaaPoista
 4. Hienoja kakkuja, tuo alin oli oma suosikki :) Meille taitaa tulla ihan hyydykekakku..

  VastaaPoista