Aurinkoinen eilinenAlan vihdoinkin ymmärtää pihantöiden idean. Siisti piha on toki varmasti jokaisen talonomistajan tavoitteena, mutta aiemmin minulta ei ole herunut aikaa, inspiraatiota ja ymmärrystä pihanhoidon päälle. Ottaisin mieluummin sen valmiin kauniin lopputuloksen kuin viettäisin aikaa pihalla puuhaillen. Eilen kuitenkin ymmärsin, ettei asennevammani tainnutkaan olla sisäsyntyinen, vaan seurausta opiskeluajan totaalisesta ajanpuutteesta. Kun työssäkäyvänä ihmisenä vapaapäivänsä saa käyttää niin kuin haluaa (toisin kuin opiskelija, jolla oikeita vapaapäiviä ei ole olemassakaan), ei aurinkoisena päivänä halua tehdä juuri muuta kuin puuhailla pihalla. Aivan niin kuin eilen.
Työskentelyä valvoi Puppe, joka nautti silminnähden lämpimästä auringonpaisteesta ja puussa kiipeilevän oravan seurailusta. Tässä vasta kaveri, joka osaa nauttia hetkestä.
Kaiken muun puuhastelun ohessa tänä keväänä olisi tarkoitus laittaa pihaa jälleen uuteen uskoon. Viime kesänä rakennettu patio siirretään aurinkoisempaan paikkaan ja se saa pergolan ylleen. Aurinkoinen takapiha saadaan viimeinkin käyttöön toisena olohuoneena ja paketissa odottaakin jo Baden-Baden vapaapäiviä silmällä pitäen. Odotan innolla miltä viime syksynä raivattu "viidakko" näyttää tänä kesänä. Sitä ennen saa kuitenkin vielä tarttua useampaan otteeseen puutarhahanskoihin ja kottikärryn kahvoihin. Aurinkoisia pihapuuhailupäiviä siis odotellessa!
4 kommenttia:

  1. Mikä suloinen karvatassu! Kevät on kyllä niin ihanaa aikaa siitepölystä huolimatta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, siitepöly! Mulla on jo allergialääkkeet käytössä... -.-

      Poista