4 kk! - Fiiliksiä ja tehtävälistaa

Miten tämä aika kuluukin näin nopeasti? Tänään häihimme on jäljellä  neljä kuukautta, mikä tarkoittaa sitä, että voisimme käydä hakemassa esteettömyystodistuksen avioliittoamme varten. Kuulostaapa viralliselta. Kuukausi sitten kävin postauksessa läpi myös muita tekemättömiä asioita.

Lisäsin kommentit/ruksit asioihin, jotka on hoidettu kokonaan tai osittain. Lista näytti tältä ja kertoi meillä olevan viisi kuukautta aikaa

 "hankkia/tehdä
-morsiamen loput asusteet  Vielä puuttuvat alusvaatteet, kenkien koristelu ja bleiseri!
-kaason puku
-kukkaistytön puku
-floristi
-kutsut  Kutsutarvikkeet, postimerkit ja osoitetarrat hankittu!
-muut paperituotteet
-karkkibuffet
-hääauton koristelu
-photo booth -tarvikkeet
-tiekyltit
-kaikkea pientä kivaa, kuten vieraskirja
-äänentoisto vihkipaikalle

sekä suunnitella
-vihkipaikan koristelu ja hankkia materiaalit sekä tarvikkeet
-juhlapaikat koristelu (lähinnä kukat) ja tarvikkeiden hankinta
-musiikit
-ohjelma
-menu
-istumajärjestys

sekä
-kaiverruttaa sormukset
-harjoitella häävalssi
-pitää palaveri kaason, bestmanin ja muiden tärkeiden tyyppien kanssa
-käydä juhlapaikalla kuvaajien kanssa
-nauttia tästä kaikesta"

Hups. Aika mitätöntä on ollut meidän edistyminen tämä lista huomioiden. Näyttää siltä, että olen ottanut hääsuunnittelun kuten kuvan morsian. No, onpahan ainakin tuo listan viimeinen kohta toteutunut. 

Kaikkein tärkein homma tällä hetkellä olisi tietysti saada kutsut kuukauden päästä postiin. Hääsuunnittelun alussa ajattelin naiivisti, että askarteluintoilijana olisin saanut meidän kaikki paperihommat valmiiksi jo reilusti ennen dead linea. Enpä tullut ajatelleeksi, että kutsujen suunnittelutyö vie näin paljon aikaa. Kaaso pääsee onneksi auttamaan ensi viikolla kutsujen tekemisessä, mistä olen äärimmäisen kiitollinen. Saadaan homma ainakin käyntiin ja sitten urakka onkin toivon mukaan helpompi saada pakettiin. Kutsuja enemmän huolestuttaakin kaiken pienen epämääräisen (photo booth -tarvikkeet, vieraskirja, menut, ohjelmat, karkkibuffet jne) tekeminen. Olennaista olisi tietysti tehdä mahdollisimman pitkälle ne asiat, joita ei ole pakko hoitaa juuri ennen häitä. Esimerkiksi ohjelman ja istumajärjestyksen teko venyy pakostakin lähemmäs häitä. Ei auta kuin kirjoittaa suunnitelmat näiden suhteen ylös ja sitten toteuttaa ne. 


Tähän listaan voisi vielä lisätä seuraavat asiat
-esteettömyystutkimus
-koekampauksen ja -meikin varaaminen
-pukusovituksen varaaminen 
-istumapaikkojen miettiminen vihkipaikalle
-tanssilattian koristeen tekeminen
-manikyyri, kasvohoito yms varaaminen ennen häitä

Kyllä tässä siis vielä hommaa on kerrakseen.

P.S. Hiuskampa on saapunut ja se on I-HA-NA! Laitan kuvia kampauskokeilun kera, kunhan saan hovikuvaajan käyttööni. :)

4 kommenttia:

 1. Moikka! Ihanaa lueskella sun hääsuunnitelmia, menen itsekin ensi kesänä naimisiin :) mutta kovasti jäi mietityttämään tuo tanssilattian koriste, mitä tarkoitat sillä..? Hääiloa sinne!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tanssilattian koriste tulee olemaan tanssilattian nurkkaan sijoitettu ruukkukoristehärpäke. Siitä lisää myöhemmin, kun se saadaan aikaiseksi. :) Hääsuunnittelun riemua sinnekin!

   Poista
 2. Mun mielestä paras oli tuo "nauttia tästä kaikesta". Yritän itsekin sitä sanoa itselleni koska tämähän on todella ihanaa aikaa kun saa miettiä ja hössöttää jne.. Välillä vaan se stressi meinaa sitten pilata sen fiiliksen mutta yhtä tärkeää on nauttia valmisteluista kuin itse hääpäivästäkin.

  Meillä on hääpäivä 21.7 ja kutsut lähtivät viime viikolla. Meilläkin oli tarkoitus laittaa ne hieman aikaisemmin mutta oli tosiaan vähän hässäkkää. Estettömyyskaavake käytiin tänään kirjottaa Kirkkoherranvirastossa ja ensi viikolla kuulemma tulee sitten postissa. Meillä on tarkoitus että hoidetaan kaikki asiat mahdollisimman ajoissa siis kaikki ne mitkä voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stressi on kyllä semmoinen asia, ettei sille haluaisi hääsuunnittelussa antaa valtaa. Me päätettiin myös eilen, että nyt käydään tehtävälista läpi ja aletaan hommiin ihan todenteolla. Sillä lailla hääpäivän lähestyessä ei olla sitten ihan lirissä. Molemmat kuitenkin käyvät töissä ja muutakin elämää olisi kiva olla häiden ohella. Hyvä, että teillä on samanlaiset suunnitelmat. Toivottavasti mahdollisimman moni pari toimii myös näin. Muuten tulee paniikki. :)

   Poista