Naiseuden olematon mysteeri

Aivan loistava kirjoitus naiseuden mystifioinnista irtosi tänään Virpi Salmen kynästä Lilyn palstalle. Pakko myöntää, etten itse tykkää sanonnasta "olen nainen ja voin aina muuttaa mieleni" tai tavasta, jolla omaa naiseuttaan korostetaan asiana, joka tekee meistä miesten silmissä kerta kaikkiaan älyllisesti saavuttamattomia. Ihan kuin tällaisen kuilun tieten tahtoen repiminen tekisi naisista jotenkin arvokkaampia naisina ja universaalina homogeenisenä ryhmänä. Ihmisiä me olemme ihan kaikki housujen etumuksen sisällöstä riippumatta. Ei tehdä siitä enää yhtään vaikeampaa. Kuten Virpi Salmi, myös minä kannatan avointa keskustelua. "Minä ajattelen..." ja "minusta tuntuu..." ovat paljon hedelmällisempiä tapoja jakaa ajatuksia kuin kylmä kuitti: "No mä nyt vaan oon nainen!" Älkää naiset käyttäkö sukupuoltanne tekosyynä hankalalle käyttäytymiselle, oikukkaalle luonteelle ja veemäisyydelle. Ei sellaista jaksa katsella.


2 kommenttia:

  1. Aijai kun tunsin piston sydämessäni, kun juuri eilen käytin kyseistä alussa mainitsemaasi lausetta tekstissäni! :D Mutta toki pilke silmäkulmassa. Olen ihan samaa mieltä kanssasi tästä kirjoituksen sisällöstä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin drama queeneilu vain siksi, koska naisilla mukamas on oikeus siihen. Onpa "hyvä" syy olla veemäinen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nääh, pahempi se on jos tosissaan perustelee päättämättömyyttä isoissa asioissa sukupuolellaan. Se ei kuulosta enää kovin hyvältä. :D

      Poista