Vihkipaikan koristelu

Vihkipaikka ja sen koristelu aiheuttavat meille jo nyt päänvaivaa. Ykkössuunnitelma on pitää vihkiminen ulkona merenrannalla ja varasuunnitelman mukaan tilaisuus siirretään sisätiloihin. Varasuunnitelmaakaan ei ole vielä tarkkaan lyöty lukkoon, joten on kovin hankala lähteä suunnittelemaan koristeluja, jotka voisi kätevästi siirtää ulkoa sisätiloihin. Vihkipaikka on toki kaunis itsessään, mutta jotain koristelua sinne kuitenkin haluaisimme.
Yläkuvan koristelut menevät jo ihan överiksi, mutta katoksesta voisi kuitenkin olla hyötyä. Tajusin nimittäin, ettemme tiedä mistä suunnasta aurinko paistaa vihkipaikalle kyseisenä kellonaikana. Tämä on kuitenkin aika oleellinen tieto, sillä emme halua kuvia, joissa siristelemme silmiämme irvistellen, kun aurinko porottaa suoraan silmiin. Jonkinlainen vihkikaari voisi tästäkin syystä olla kätevä. Tosin sellaisen kuljettaminen paikanpäälle ja siirtäminen sisätiloihin voi olla haastavaa.
Varsinaisena "käytävänä" ulkovihkipaikalla toimii hiekkapolku, jonka molemmille puolille olisi tarkoitus sijoittaa vieraat aivan kuten kirkossakin. Tämä alue on kuitenkin nurmikkoa, joten vieraiden olisi varmasti aika hankala seistä siellä toimituksen ajan. Jonkinlaiset penkit olisivat siis tarpeen ja lisäksi käytävä olisi mukava jollain yksinkertaisella tavalla erottaa vieraiden alueesta.

Mistä siis vihkikaari, koristelut, penkit ja ennen kaikkea, miten tehdä kaikki myös sisätiloihin siirrettävällä tavalla? Huokaus...

7 kommenttia:

 1. Oletko teidän vihkipaikkaa täällä paljastanut, kun rupesin miettimään, että mikä se on? :D

  VastaaPoista
 2. Ja vielä, miten olisi joku tälläinen siihen vihkimiseen https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Koodi-puutarhakatos/123001? ? Kuvaaja saisi hyvin otettua kuvia, olisi "selvä" vihkipaikka eikä tarvitsisi siristellä. Varmaan kun vähän tarkkailisi tarjontaa kesän lähestyessä niin voisi löytyä saman tyyppinen vähän halvemmallakin. Kuvasin Turkkariin Henrikin srk:n vihkiyötä niin, niillä oli tuollaiset, lainaat sieltä jos ei muuten löydy :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihkipaikkaa en ole täällä vielä paljastanut ja ajattelinkin sen kertoa vasta häiden jälkeen. Jotain jännitystä täytyy säilyttää. :)

   Tuollainen puutarhakatos on kyllä liian suuri vihkipaikalle, eikä oikein meidän tyylinenkään. Kiitos kuitenkin vinkistä! :)

   Poista
 3. Aika pahan laitoit. Jos ei olisi budjetista kiinni, niin mä hankkisin leveän puutarhakaaren. Siihen sitte nättiä köynnöstä, kukkia ja ehkä kangasta peittämään aurinkoa? Toinen vaihtoehto olisi suuri päivänvarjo/terassivarjo? Pitäis hiukan vettäkin.
  Penkkipropleema vetää hiljaiseksi. Lainataanko jossain esim. klaffituoleja? Nurmikolla tosiaan on paha seistä, varsinkin jos naisihmiset ovat koroissa. Testatkaa myös hiekkapolku, ettet itse uppoa siihen.
  Mielenkiinnolla odotan, koska hiukan on samankaltaisia suunnitelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakaaria ollaan netistä katseltu, mutta niitä nyt on tietysti vielä tähän aikaan vuodesta kovin vähän. Voitaisiin kyllä sellainen sijoittaa sitten häiden jälkeen omaan puutarhaan. Omanlaisensa häämuisto sekin, vaikkakin kallis ja hankala kuljettaa pelipaikalle. Päivänvarjot eivät varmaankaan toimisi ja näyttäisivät arvokkaassa ympäristössä vähän hassuilta.

   Mietittiin, että saataisiinkohan jostain yksinkertaisia penkkejä vuokralle tai lainaksi. Vieraita tulee luultavasti 50-70, joten ihan hurjan monta ei niitä välttämättä tarvitsisi olla. Tuo hiekkapolun testaaminen on hyvä idea! Muistaakseni se oli aika kova, mutta kuitenkin. Lisäksi täytyy testata ulkoportaiden kävelyä korkkareissa. Meneepä vaikeaksi! :D

   Poista
  2. Ehkä on käyny teillä jo mielessä, mut eiks jostain pienemmästä kesäteattereista vois kysyä penkkejä? Ja sit, onhan niitä välillä ollu esim. kirkonpenkkejä huutokaupoissa, heh.

   Poista
  3. Täytyykin muistaa tuo vinkki, jos juhlapaikalta ei itseltään penkkejä löydy. Mutta se raijaaminen, mikä noissa penkeissä on. Voi huhhuh! :D

   Poista