Lace Lace Baby!

Uteliaisuuteni on jälleen tuottanut validia informaatiota meistä morsiamista, sillä kas, hääpukukangaskyselyyn vastanneista 39 % ilmoitti juhlivansa häitään pitsipuvussa. Pitsi onkin selkeästi tämän hetken kuuminta hottia morsiusmuodissa. Kävimme parissa juhlapukuliikkeessä äidin pukua etsimässä ja niissä yritinkin kurkistella rekkejä "pitsisilmällä", mutta kovin vähän näitä pitsisiä unelmia pukuliikkeissä oli ainakin täällä Turun suunnalla. Melkeinpä sanoisin, että kokopitsisiä pukuja etsivällä on aika rajattu valikoima. Miten hankalaa pitsimorsianten oli löytää oma pukunsa ja oliko pitsi ehdoton kriteeri puvulle jo sovitusvaiheessa?

Kyselyyn sai toki vastata useamman kangasmateriaalin, sillä nykyään monissa puvuissa voidaan yhdistää perinteiseen satiiniin vaikkapa juuri pitsiä tai organzaa. Vastaavasti pitsin toiseksi hyväksi kaveriksi on muodostunut tylli. Ei lienekään yllättävää, että juuri satiini, organza ja tylli jakoivat kakkossijan kukin 21 prosentillaan äänipotista. Tuloksista voidaan päätellä, että monen puvussa onkin useampaa eri materiaalia. 

Source: google.com via Sari on Pinterest


Jälleen nuo kaksi "jotain muuta" -vastausta jäivät mietityttämään. Mitä kangasta näiden vastaajien puvut ovat?

8 kommenttia:

 1. Oih, kuvassa on minun unelma hääpukuni. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä upea! Etsin vain kuvitukseksi jotain pitsipukua ja tämä nousi heti silmään. Kenen valmistajan puvusta mahtaa muuten olla kyse?

   Poista
 2. Minä vastasin "jotain muuta" sillä näillä näkymin minun mekossani on vihreää pellavaa (pari kierrätettyä verhoa) ja pitsiä vanhojen, niin ikään kierrätettyjen, virkattujen pitsiliinojen muodossa.

  VastaaPoista
 3. Itselläni on pitsinen puku ja sehän tilattiin Kiinasta...pitsiset puvut ovat tosiaan aika vähissä täällä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, etteivät suomalaiset liikkeet osa vastata tähän pitsikysyntään, vaan pukua pitää juurikin tilailla ulkomailta. Ehkäpä asia muuttuu vielä. :)

   Poista
 4. Pitsinen merenneito olkaimilla oli se, mitä lähdin etsimään (monen muun kriteerin säestäessä) ja oli aikamoinen shokki kun tajusin, ettei pukuja olekaan rekit väärällään! Sovitin siis kaikentyyppisiä pukuja, eri malleja ja eri materiaaleja, mutta pitsiseen merenneitoon lopulta päädyin :) ilman olkaimia tosin.

  syysbride

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että omasi löysit! :) Itsekin tosiaan suorastaan hämmästyin, kun liikkeissä ei pitsipukuja näkynytkään juuri nimeksikään.

   Poista