Hands dirty

Siinä ehtii pohtia kaikenlaista, kun makaa sohvalla viikon verran. Kun ei oikein jaksa, eikä pysty mihinkään, alkaakin yhtäkkiä muistaa mitä kaikkea olisi kiva taas tehdä. Ensin oli mukava katsoa Sinkkuelämää, joka oli muuton jälkeen pölyttynyt hyllyssä. Sitten halusin tapetoida makkarin seinät, maalata eteisen kirstun, muuttaa olohuoneen sisustusta (tämä on vähän sulhon aiheuttama päähänpisto), tehdä totaalinen organisointisiivous askarteluhuoneessa ja tehdä tauluja. Parannuttuani aloitin kevyimmästä hommasta eli tauluista. 

Ne lukijoista, jotka ovat tulleet mukaan vasta viime kesän jälkeen eivät varmaankaan ole taulujani täällä ennen nähneet tätä makuuhuoneen taulua lukuunottamatta. Vuosi sitten tein tauluja kuitenkin aikamoisella vimmalla ja ne päätyivätkin kaikki uusiin koteihin. Kaksi myös toki tänne oman kodin seinille. Oman talon remontoinnin myötä sain varmaankin maalaamisesta tarpeekseni, koska homma jäi pitkäksi aikaa siihen.
Puhun taulujen tekemisestä ja maalaamisesta, koska kaikki jotka ovat nähneet minut luovassa tilassa tietävät, etten käytä pelkästään maalia, enkä todellakaan ainoastaan pensseleitä. Haluan tauluihin tekstuurien ja pinnan kontrasteja, joita etsin ties millä keinoin. Olen käyttänyt taulujen teossa niin rättejä, sieniä, puutikkuja, levyjä, lehtiä kuin pitsiä. Minun maalaamiseni onkin lähinnä sellaista get down and dirty -hommaa, jonka seurauksena sotken usein lattiat, vaatteet ja itseni. Tänään kaivoin eilen uuden kanvaspohjan esille ja annoin mennä. Olisittepa nähneet käteni! Vapauttavaa hommaa, vaikkakin toiminta muistutti ehkä 3-vuotiaan sormivärimaalausta. Jatkan taulua huomenna. Tai sitten hion sitä eteisen kirstua maalauskuntoon. Tai organisoin askarteluhuoneen. Who knows.

EDIT: Kurkkaus edellisiin tauluihin...


4 kommenttia: