Häiden videoimisesta

Yksi häidemme kohdalla päänvaivaa aiheuttaneista asioista oli videokuvaus. Ensin ajattelimme tyytyvämme pelkkiin valokuviin, mutta äitini oli sitä mieltä, että hän ainakin haluaa vihkitilaisuuden talteen ihan elävän kuvan muodossa. Ja oikeassahan hän olikin. Valokuvat ja muistot eivät tallenna väriseviä "tahdon" -sanoja ja häätanssin tenhoa samalla tavalla kuin videokamera. Ja jos herkkien muistojen sijasta kameraan tallentuukin aivan hulluja kommelluksia, niin ainahan voi lähettää pätkän Hauskoihin kotivideoihin palkinnon toivossa, vai mitä?

"Jos videokuvaaja otetaan, niin sen on sitten paras olla hyvä." Täällä Suomessa ammattimaisia videokuvaajia on vain kovin vähän ja vielä vähemmän täällä Turun seudulla, joten saimme aluksi haroa hiuksiamme videokuvaajaa etsiessä. Olen hemmotellut itseni pilalle kaikilla rapakontakaisilla kiiltokuvahäävideoilla, joten kotikutoiset iskelmäsävelmillä säestetyt tärisevät käsivarayritelmät eivät oikein iskeneet. Onneksi sain tammikuussa kuulla VideoTimosta, josta lyhyen sähköpostivaihdon jälkeen tulikin meidän häävideokuvaajamme.
Kahden valokuvaajan lisäksi meille tulee siis nyt myös videokuvaaja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että meidän on pidettävä kaikki ajan tasalla tapahtumista sekä huolehdittava jokaiselle parhaimmat mahdollisuudet toteuttaa oma työnsä. Pyrimmekin käymään yhdessä kaikkien kuvaajien kanssa juhlapaikalla hyvissä ajoin ennen häitä, jotta yksityiskohdat saadaan hiottua kuntoon. Tällä tavoin voimme minimoida sen riskin, että häävideossamme näkyy koikkelehtiva valokuvaaja ja vihkikuvissa parin välissä möllöttää videokamera. Kaikkihan haluavat kuvaajien olevan niin sanotusti näkymättömiä. Usean kuvaajan tapauksessa tämä on kuitenkin haastavampaa, joten on hyvä nähdä hieman vaivaa kuvaussuunnittelun eteen.

 Kuinka moni muu tallentaa häät videokameralle?


19 kommenttia:

 1. Meille ei tule kuin ammattivalokuvaaja, mutta aiomme ohjeistaa yhden kavereistamme kuvaamaan kirkossa ihan digikameran videotoiminnolla. Aion myöhemmin editoida videota ja stillkuvia sekaisin (ts. pieni slideshow itsellemme), emmekä todellakaan tarvitse videokuvaa koko päivästä. Ehkä sen häätanssin siihen voisi vielä lisätä :)

  Mulla on videolla kaiken maailman inttivalat sun mitkä, ja kerran katsomisen jälkeen niihin ei ole tullut koskaan enää palattua. Stillkuvat kertovat meille kaiken oleellisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että meille tulee myös joku perheenjäsen keikkumaan meidän oman videokameran kanssa ihan vaan vaikka lisämatskun vuoksi. Toivon kyllä, ettei häävideo jää sitten "nurkkiin pyörimään", vaan sitä tulisi katseltua edes sitten vaikka hääpäivinä. Ainakin kihlajaiskuvia olen vielä nykyäänkin selaillut ja fiilistellyt kovinkin usein. :)

   Poista
  2. Oon samoilla linjoilla sun kanssa! Suurin piirtein näin meilläkin tehtiin :)

   Poista
 2. Meille tulee toivottavasti myös videokuvaaja :) pitäisi vain ryhtyä sen hankintaan. Luultavasti meille tulee sama kuin sisareni häihin, ja niistä saadut videot ovat kyllä tosi laadukkaita.

  VastaaPoista
 3. Huisia! :D Mä just samaa pohdin.. ja ehdin bloggaamaankin ennen kun tämän bongasin! :D Great minds!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great minds, indeed! Aika hyvin osui! Täytyypi lukea sun postaus ajan kanssa huomenna! :)

   Poista
 4. ÄÄK! Mä EN tiedä mitä me tehdään tuon videokuvauksen kanssa. Mä haluaisin, sulhon mielestä valokuvat riittää. Ehkä joku tuttava voisi kuvata, mutta kuka?KUKA? O_O liikaa pohdittavaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymillä tuossa alhaalla onkin hyvä perustelu videokuvaamiselle. Näytä se sulholle. ;)

   Poista
 5. Meille tulee miehen kaveri kuvailemaan, onpi harrastanu videokuvaamista jo kymmeniävuosia ni voin luottaa jälkeen ja "ammattitaitoon". :)

  VastaaPoista
 6. Meille tulee kaverin kaveri tai jotain sinnepäin kuvailemaan jollain laajakuva kameralla joka on melkoinen möhkäle mut sillä saa tosi hyvää matskuu, kuulemma. Amatöörikuvaaja mut kuvas kaverin häissä nii kysyttiin sit meidänki juhliin. Aika monella sukulaisella on myös videokameroita eli todennäköisesti jonkinlaista matskuu tulossa :))

  VastaaPoista
 7. Meillä oli häät pari viikkoa sitten eikä paikalla ollut palkattua videokuvaajaa. Ammattivalokuvaaja oli ja sellaisen hankkimista suosittelen ehdottomasti kaikille! Eräs ystävistämme kuitenkin hääpäivänä kysyi että haluammeko että hän kuvaisi videokuvaa kirkossa ja toki se passasi meille. Ei ne papin sanat täysin kaivertuneet mieleen joten ajattelin että on kiva muisto mikäli puheesta saa nauhalta selvää. Tänään ystävämme toi sitten videon ja se oli täydellinen! Kirkossa oli kuvattu ja puheesta sai hyvin selvän. Samoin hääjuhlasta oli pätkiä sieltä täältä ja niistä oli tehty tosi hieno kokonaisuus. Tänään aviomiehen kanssa katsottiin video (50min) ja ihana oli nähdä ne hetket "livenä". Nyt videon jälkeenpäin nähneenä suosittelen sellaisenkin tilaamista, vaikka hääsuunnitteluja tehdessä videointi tuntui täysin turhanpäiväiseltä. Ikävä tosi asia on että kaikilla vaan ei oo varaa kaikkeen. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva juttu! Niin ja onnea tuoreelle avioparille! :)

   Mutta tosiaan, meitäkin on varoiteltu siitä, että vihkitilaisuus menee ihan ohi siinä jännityksessä. Videolta siihen pääsee palaamaan uudelleen. :)

   Poista
  2. Mä en taas ymmärrä mitä monet morsiamet kohkaa siitä että vihkitilaisuus menee ohi jännittäessä. No ei mene :D Jännitti ihan pirusti, mutta muistan kyllä kaiken oleellisen mitä pappi meille puhui, millainen oli lauluesitys jne. Turhaa pelottelua sanon mä! :D

   Poista
  3. Se on varmaan ihan persoonakohtaista tuo jännittäminen ja etukäteen sitä on vaikea ennustaa miten kukin reagoi. Eikä se pelkästään morsiamien ongelma ole. Tuttavapiirissä yksi nuori mies jännitti hääpäivää niin kovin, ettei muista siitä jälkeenpäin mitään. Alkumarssin ja kirkosta lähtemisen välillä on vaan iso musta aukko. :D

   Poista
 8. Aika monelle siis tulossa kuvaamista joko ammattilaisen tai kaverien puolesta! Kiva juttu! Kuinka moni muuten meinasi paljastaa videomateriaalia täällä blogimaailmassa? :)

  VastaaPoista
 9. Hei myös meidän häät videokameralle ikuistaa Timo! Kiva kun jollain muulla on myös sama kuvaaja :) Todella mukavalta ja asiansa osaavalta tyypiltä vaikutti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama fiilis meillekin tuli! Olisi kiva nähdä teidän häistä jotain pientä trailerinpätkää tai vastaavaa. :)

   Poista
  2. Varmasti tulee joku kooste nähtäville :)

   Poista
 10. Aivan ihanalta vaikutti teidän kuvaajan kättentyö :)

  VastaaPoista