Unelmien polttarit

Moni morsian on viime aikoina jakanut blogissaan kokemuksia omista polttareistaan tai niihin liittyvistä toiveista, joten minäkin ajattelin pukea sanoiksi omat toiveeni. Minulla ei ole mitään kovin suuria odotuksia tai pelkoja, mutta muutama asia nousee tietysti päällimäiseksi, kun polttareitaan pohtii. Tässä niistä tärkeimmät.

-Hauska ja rento fiilis: Minulla on paljon kavereita ns. eri porukoista, joten toivoisin kovasti kaikkien tulevan toimeen yhdessä. Minulla on tapana kauheasti stressata kaikkien viihtyvyydestä, joten omissa polttareissa olisi mukava ottaa rennosti ja luottaa siihen, että kaikilla on mukavaa.

-Ei ylenpalttista nolaamista: Olen esiintyjätyyppiä, mutta mielestäni tällaiset puetaan-morsian-pelleksi-ja-viedään-kaupungille-myymään-pusuja -tyyppiset ratkaisut on aika nähty. Mieluummin mukava päivä kuin loputonta huvittelua kustannuksellani. Kantti kestää kyllä aika paljon, kun työkseen esiintyy ihmislaumojen edessä, mutta kauaa sitä ei jaksa.





-Polttariporukan huomioiminen: Aivan kuten Tuleva rouva ja Ewlina, en halua polttariporukan joutuvan katselemaan vierestä, kun minua hemmotellaan tuntikaupalla. Yhteistä hauskaa kiitos. En myöskään halua överikalliita polttareita, sillä en tahdo syöstä opiskelijakavereitani vararikkoon juhlinnan vuoksi. Enkä myöskään itse kestäisi sitä, että koko päivän miettisin "ai kamala, miten paljon tämä on maksanut".

-Ohjelma: Mielestäni mukava ohjelmarunko olisi jotain kivaa puuhaa, ruokailu, yhteistä hengailua ja jatkot esim. baarissa (Mieluiten siinä vaiheessa ainakin omilla juhlavaatteilla kokonaisen kostyymin sijaan. Huntuja, tiaroja, missinauhoja yms vastaan minulla ei juurikaan ole mitään.). MorsianR:n polttareissa hauskalta ohjelmanumerolta kuulosti pyöräkuormaajan käyttö, joka linkittyi kivasti sulhasen ammattiin nosturinkuljettajana. Meidän sulhaset sattuvat vielä olemaan "kollegoita" ja itse tykkään käyttää esimerkiksi kaivinkonetta, joten lähempi tutustuminen tulevan miehen työvälineisiin ei ehkä olisi ihan vastenmielinen idea. Yhteinen hemmottelu ja hassuttelu kelpaa myös enemmän kuin mieluusti. Yksityiskohtaorientoituneena ihmisenä arvostan tietysti detaljeja. Niin ja pliis, ei mitään strippareita.

Projektina häistä löytyy muuten artikkeli kaasoille ja bestmaneille polttareiden järjestämisestä. Linkin voi antaa heille vaikka vinkkinä.

4 kommenttia:

 1. Minä odotan innollani omia polttareita. Rakastan yllätyksiä. Mutta ihan niin kuin sinä kirjoitit, en halua mitään ylenpalttista nolaamista. Se ei ole mun juttuni. Hyvä huomio on myös että kaikki huomio ei pidä olla morsiammessa polttari päivänä. Se päivä saa olla sitten hääpäivä mutta polttareissa mielestäni pitää KAIKILLA olla hauskaa yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri! Olen lukenut kurjia juttuja, joissa monelle osallistujalle on jäänyt polttareista paha mieli. Sitä en halua omalle kohdalleni. :/

   Poista
 2. Itse ajattelin juuri näin, että polttareista ei saa olla liikaa kustannuksia ja vaivaa järjestäjille, mutta muistakaa myös se morsiamet, että kaasot ja kaverit haluavat usein hemmotella morsianta ja nostaa päivän ykköseksi. Minua koko ajan kiellettiin tekemästä mitään, ruokakin laitettiin lautaselle puolestani. Vähän pöljältä se tuntui, mutta kun kaverit vaativat. Heille oli tärkeää saada minut tuntemaan oloni hemmotelluksi, muistakaa nauttia siitäkin välillä ;)
  P.s Jokaisen naisen pitäis päästä ajaan ajoneuvoa, jonka pyörät on korkeemmat ku mitä ite on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin. Pitäisi joskus vaan ottaa vastaan se mitä annetaan. :)

   Poista