Turun häämessut

Kyllä se on vaan niin, että Helsingissä häämessutkin ovat suurempia ja hienompia, vaikka täällä Turun päässä näytteilleasettajia oli upeasti esillä erityisesti valokuvaajien, cateringin ja pukuliikkeiden osalta. Voisinpa melkein sanoa, että epäturkulaismaiseen tyyliin näiltä messuilta tarttui enemmän mukaan ajatuksia juuri ständeillään seisoneiden avuliaiden ihmisten vuoksi. Messuilla oli siis hyvä fiilis ja sitä voi vielä huomenna mennä kokemaan Turun kongressikeskus Caribiaan!

Me ehdimme sulhon kanssa ihastella hääpukuja, löytää sulholle ja äidille mahdollisia pukuvaihtoehtoja, maistella erilaisia herkkuja sekä löytää myös mahdollisen valmistajan hääkakulle, hankkia informaatiota avioehtosopimuksesta, helpottaa vihkikaava-ahdistusta papin kanssa keskustellen, ihmetellä hiusmuotinäytöstä ja napata mukaamme parit alennukset. Näillä fiiliksillä floristin ja hotellin valinnat alkavat olla varmoja. Hiuskoru ja kengät ovat edelleen kuitenkin teillä tietämättömillä, joten metsästys jatkukoon. Alla kuvapläjäys häämessuista turkulaiseen tyyliin.

Parhaasta hääkimpusta kisasivat esimerkiksi höyhen- ja sateenkaarikimput, jotka eivät kuitenkaan sulattaneet tämän morsiamen sydäntä. Viuhkakimppu on toki erikoinen ja omalla tavallaan kantaaottava, mutta itse olisin tykästynyt siihen vähän hillitymmällä värikirjolla. Mitäs kanssamorsiot sanovat näistä?


Pääsiäismorsiamelle?Pride-morsiamelle? Oman ääneni saikin lopulta alla oleva valuva kimppu, joka oli kuitenkin värimaailmaltaan etenkin kallojen suhteen ihan väärä ja liian synkkä. Malli kuitenkin miellytti sen verran, että tämä selviytyi suosikikseni.Muotinäytöksessä kuvaus kärsi huonosta valaistuksesta ja kuvaajan lyhyydestä (unohdin oman jakkaran kotiin), mutta kestäkää kanssani. Tässä muutamia mieleenjääneitä pukuja.

Pnina Tornai -kopio? Pohdittiin miehen kanssa kovasti oliko kyseessä korsetti-alushame -kombo vai ihan oikea hääpuku. Alaosa on kyllä nätti!


Rohkealle morsiamelle! Säärtä näkyviin!Alla oleva Zazabellan puku iski miehen silmään. Tämä ei ole oma pukuni, mutta tietystä syystä se oli pakko kuvata. Onpahan mihin verrata sitten häiden jälkeen. ;) Clippin hiusmuotinäytöksessä oli modernia henkeä ja upeita hiusluomuksia, mutta olisin ehkä itse toivonut hiukan perinteisempiä juhlakampauksia moderneilla twisteillä. Letit ja ponnarit ovat söpöjä, mutta eivät potentiaalisia hääkampauksia tähän päähän.Pikku Heidi kasvoi isoksi?Lady Gagan vierailu. Am-mam-mam-maa!Tosiaan, kävikö joku muu Turun häämessuilla tai onko sinne suunnistamassa huomenna? 

14 kommenttia:

 1. Oih, ihana toi (valuva) kimppu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mun mielestä erityisesti malli, vihreän määrä ja kukkien yhdistely on erityisen onnistunutta. :)

   Poista
 2. Turkulaisena oli pakko mennä katsastamaan messujen tarjonta ja tuli siellä koko päivä vietettyä. Lähinnä aika kului sormuksia sovitellen, mutta pari luentoa tuli myös kuultua ja näytökset katsottua. Löysin myös aivan ihanan hiuskoristeen, joka oli aivan pakko ostaa. Jotenkin onnistuin vain missaamaan kokonaan tuon "kilpailunäyttelysalin". Aika taitavaa, varsinkin kun messut eivät olleet mitkään älyttömän isot. Saanko udella, mihin kukkakauppaan olet päätynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taas ei meinattu löytää luentosalia. :D Harmi juttu, jos tuo kisasali jäi välistä. Mulla on sielätkin joitain kuvia puvuista ja valokuvista, joista voin postausta vielä tehdä. Sormuksista en kuvia ottanut ollenkaan ja kuohuviinimaistelut jäivät myös välistä, kun niistä tuppaa aina saamaan hedarin.

   Luultavasti tulemme päätymään kukkien osalta Katariina Flower Shopiin Kaarinassa. Toisena harkinnassa oli Piia Jaala, mutta tässä kohtaa sijainti oli ratkaiseva tekijä.

   Poista
 3. Kiitos kommentistasi blogissani. Tuli seuraamaan takaisin sinun blogiasi.

  VastaaPoista
 4. Ihana höyhenkimppu, voisin kuvitella itselleni! ja tuo edestä lyhyt mekko on upea :) Peukkua alaspäin näytän tuolle tosiaan halvan näköiselle Pnina Tornai puvulle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelinkin, että näistä täytyy ottaa kuvia, jos joku niistä innostuisi! Hienoa! :) Tuo Pnina Tornai -kopio ei iskenyt kyllä muhunkaan.

   Poista
 5. Sama suosikkikimppu on näköjään tullut valittua. :) Ja vaikka mullakin oli ekat häämessut, niin vaikutti kyllä ihan pikkiriikkisiltä. Mut ehkä hyvä niin, ei ollu liikaa valinnan varaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ehdittiin kiertää messut läpi varmaan kolme kertaa ennen kuin lähdettiin. Se tosiaan kertoo jotain messujen koosta. :D

   Poista
 6. Joo häämessuilla tuli seikkailtua, sekä Helsingissä että Turussa ja mun mielestä molemmissa oli omat kivat juttunsa. Turussa tykkäsin kovasti kilpailuhuoneen ideasta, sai vertailla monen edustajan tyylinäytteitä. Mutta esim. niistä hääpuvuista ei mikään ollut ihan mun mieleen, eikä tainnut olla kukistakaan, mutta silti olihan se silti tosi kiva vertailla niitä. :) Ja taikurin show oli kanssa tosi kiva, en yhtään tajuu mikä juju niissä tempuissa oli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpailuhuone oli myös mun mielestä hyvä idea. Meiltä jäikin muuten taikurin show kokonaan näkemättä.

   Poista
 7. Minä tykkäsin siitä valkoisesta yksinkertaisesta kimpusta (puolipallo) valuva kimppu ei minun tyyli :)
  Odotin pikkaisen enemmän noilta messuilta, mielestäni liikaa sormusjuttuja.

  T: Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kimpusta mulla ei taidakaan olla kuvaa...

   Poista