Sisäisen floristin kamppailut

Viime päivinä mieltä ovat askarruttaneet hääkukat ja aivan erityisesti pöytiin tulevat kukat. Juhlapaikassamme on pitkät pöydät, mikä väistämättä vaikuttaa siihen millaisia pöytäkukkia hankimme ja kuinka monta niitä kuhunkin pöytään tarvitaan. Kukkia tulee pöytien lisäksi moneen paikkaan, joten yksittäisiin kohteisiin käytettävien kukkien hinta ei saa olla päätä huimaava.

Toivelista kukkien suhteen olisi seuraava
-Kohtuuhintaisia
-Asetelmat mieluusti itse toteutettavissa
-Ruusuja ja neilikoita valkoisen ja hyvin vaalean roosan sävyissä
-Asetelmissa jokin juju, kuten vesielementti, värit, oksat, kristallit tai vastaavat
-Pöytäasetelmien tulee sopia yhteen menulistoina toimivien viinipullojen kanssa

Projektina häät -sivustolla esittelemiäni helppoja pöytäkoristeita olisi mukava soveltaa ja harkitsemme erityisesti vedenpinnalla kelluvia kukkia, mutta toisaalta haluaisin pieniä suloisia maljakkoasetelmia. Alla olevassa kuvassa on ihanasti kimallusta maljakoiden muodossa ja idea sopisikin hyvin yhteen juhlatilamme kristallikruunujen kanssa. Kukkien rento asettelu ja juhlava kimallus luovat konstrastia, joka miellyttää ainakin omaa silmääni.

Toisaalta yksinkertaisuus voi olla aivan yhtä kaunista, kuten seuraavassa kuvassa.


Alla olevassa kuvassa ihastuin ääripäästä toiseen liukuvaan värimaailmaan. Voisikohan tätä soveltaa jotenkin? Toisaalta emme halua kirkkaita pinkin ja fuksian värejä häihimme, joten tämä idea ei ehkä enää silloin toimisi, kun väritä ovat valmiiksi hyvin vaaleat.


Seuraavassa kuvassa onkin värit kohdallaan. Ihana keveys ja herkkyys.Vaikka pähkäily pöytäkukkien kanssa jatkuu, jotain olemme sentään saaneet jo päätetyksi. Buffetpöydän keskelle ajattelimme vähän erikoisempaa mallia, johon erityisesti sulho ihastui. Pallon muotoinen kukka-asetelma tulee lepäämään valkoisen koristeellisen maljakon päälle ja se saa varmaankin koristeekseen ainakin kristalliketjua. Tämän pöytäkoristeen rakentamista ajattelimmekin pian kokeilla yhdessä kotona ja testata idean toimivuutta.Tanssilattian reunalle on jo suunniteltu korkeassa vaasissa sammalta ja oksia, kuten peikonpajuja, jotka saavat teeman mukaisesti koristeekseen kristalleja. Samaa ideaa on alla sovellettu pöytäkoristeeksi, mutta omaan makuun nämä kauniit oksat ovat turhan karuja ruokapöytään. Itse ainakin haluan väriä ja pehmeyttä juhlatilan koristeluun.
Mikä määrä ideoita. Ja vielä olisi löydettävä oikea floristikin tarjoamaan oikean kukat ja toteuttamaan tarvittavat ideat!

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania asetelmia! Ensimmäisen kuvan tunnelma on ihanan hempeä, romanttinen ja samaan aikaan jotenkin rento & huoliteltu. Oksien käyttöä olen myös itsekin miettinyt ja sitä millä kaikilla tavoilla niitä voi pehmentää :)

  VastaaPoista
 2. Tuo eka kuva on myös oma suosikkini. :) Me ajateltiin testata tuon oksa-asetelman toimimista juuri sammalen ja kristallien kanssa. Ehkä myös pienet lyhdyt voisivat toimia, kuten kuvassa.

  VastaaPoista
 3. kaunista inspiraatiota häihin. :) 1. 2 ja viimeinen kuva suosikkejani! ^^


  Ihanaa uuden vuoden alkua,

  xx Satu
  Indie by Heart

  VastaaPoista
 4. Tyylikäs maku. ;) Itse kun kamppailen juuri kyseisten kuvien sekä niille hieman vastakkaisten romanttisten ja pehmeämpien ideoiden välillä.

  VastaaPoista