Kaasopohdintaa


Häät ovat erityisen tunnepitoinen asia varsinkin hääparille. Päivästä halutaan täydellinen ja siihen halutaan osallistumaan tietysti myös tärkeitä ihmisiä, kuten ystäviä. Pohdinkin tänään kaason tai kaasojen merkitystä morsiamen näkökulmasta ja erityisesti mietin odotuksia, joita sekä morsiamella että kaasolla voi näiden roolien suhteen olla. Miten te kanssamorsiot olette kokeneet kaasojenne roolin ja millaisia toiveita ja odotuksia heihin kohdistatte? Haluatteko käytännön apua jo häävalmisteluissa, askartelussa ja suunnittelussa vai toivotteko kaason olevan ainoastaan tuki ja turva hääpäivänä? Miten innokkaasti kaasonne ovat omaan rooliinsa suhtautuneet? Lähtevätkö he innolla pukuostoksille (sekä omaa että morsiamen pukua shoppailemaan), häämessuille tai askarteluliikkeeseen vai pysyttelevätkö he taka-alalla? Oletteko ylipäätään keskustelleet kummankin osapuolen odotuksista vai tuleeko yhteisymmärrys luonnostaan? Vai onko ystävyys jopa menossa solmuun kaasoilun vuoksi? Onko kaasoja kenties lähtenyt vaihtoon? Jos kaasoja on useampi, miten he tulevat toimeen keskenään? 

Minulle ajatus kaason "hyödyntämisestä" työvoimana on kovin vieras, sillä kontrollifriikkinä teen mieluummin asiat itse. Sen sijaan kaason silloin tällöin osoittama aito innokkuus ja huomaavaisuus on piirre, jota arvostan korkealle. Avun tarjoaminen ja hääkuulumisten tiedustelu ovat tällaisia tapoja osoittaa kiinnostustaan kaason roolin kautta.  

Sekalaisia ajatuksia... Mitä te muut olette mieltä?    

23 kommenttia:

 1. Minulta on itse asiassa huomenna tulossa myös kaasopostaus, tiedossa on nimittäin kaasoilta :)

  Itselläni on kaksi kaasoa, ja sanoin heille heti alusta lähtien, että he auttavat korkeintaan juhlapaikan koristelussa ja sakastissa kädestä pitämisestä, sekä JOS haluavat, miettivät jotain ohjelmaakin. Olen itse tottunut pitämään aina kaikki langat käsissäni, ja aika pitkälle niin mennään myös tässäkin asiassa :) Tähän mennessä olen pitänyt melko lailla matalaa profiilia heidän kanssaan. Olemme olleet yhdessä kyllä pukusovituksissa, mutta siinäpä se. Enempää apua en ole ainakaan vielä tarvinnut.

  Harmikseni joudun kuitenkin toteamaan, että olisin voinut miettiä kaasovalintojani vähän tarkemmin. Toinen kaasoni on alusta lähtien hokenut valmistautuvansa meidän hääpäivään kuin työpäivään ja kritisoi aika lailla kaikkea, mitä olen halunnut häihini tuoda - värejä, kimppua, muitakin kukkia, pukuani... Ollessamme pukuostoksilla hän ei sanonut yhtään positiivista sanaa valitsemastani puvusta. Toisen kaason melkein kyynelehtiessä vierestä, tämä toinen keskittyi katsomaan mistä materiaalista puku on tehty, ennen kuin vaivoin ilmoitti ettei puku aiheuta hänessä mitään wow-efektiä. "Parempiakin on nähty". Haloo, minä tahdon pikemminkin kaasoni tukea päättämissäni asioissa, joskus on kohteliasta pitää eriävät mielipiteet omana tietonaan, vaikka miten olisi kiva sanoa suoraan. Näin olen itsekin tehnyt kaason roolissani.

  Olen puolivakavissani miettinyt, olenko drama queen, jos edes harkitsen tämän kaasoni vaihtamista toiseen. En tiedä kestänkö hääpäivänä sitä, että hän mieluummin arvostelee kuin tukee. Hänellä on myös meneillään jonkinlainen mustasukkaisuuskohtaus toisesta kaasostani, en oikein tiedä mikä siihenkään auttaisi :(

  Kaasoni on kuitenkin ehtinyt ilmoittaa jo kaikille tuttavilleen ja melkein jo tuntemattomillekin olevansa kaasoni, on ostanut jo nyt sekä mekon että kengät, miettinyt kampauksen ja meikinkin... joko sanoin, että hän on ehkä välillä myös vähän turhan innokas?

  Tulipas romaani, pahoittelut! :D

  VastaaPoista
 2. Belle & Sebastian: Tuo toisen kaason käytös kuulostaa tosi kurjalta, mutta pakko myöntää, että mieltä huijentaa, kun joku toinenkin voi myöntää, ettei kaikki ole sujunut ihan toiveiden mukaan kaasojen kanssa. Mielestäni et ole ollenkaan drama queen, jos kaasovalintaan haluat tehdä muutoksia. Ymmärrän todella hyvin, että pelkäät tämän kaason pilaavan tärkeän päiväsi kommentoinneillaan. En itsekään halua joutua koko ajan pelkäämään milloin kaaso möläyttää jotain harkitsematonta. :/

  Itselläni on myös vähän epävarmat fiilikset. Ainoa kaasoni on ollut roolissaan (ja muutenkin) hyvin poissaoleva, kun taas toinen kaverini (ei kaaso) ja morsiusneitona toimiva sulhasen sisko (täysi-ikäinen) on ihan eri tavalla osallistunut pienillä huomaavaisilla eleillä hääfiilistelyyn. Mitään isoa en ole mielestäni pyytänyt, mutta en ole kaasolta myöskään mitään enempää saanut. Syksyllä en vielä mitään odottanutkaan, mutta nyt häihin alkaa olla enää puoli vuotta aikaa ja minä pohdin, että milloin kaaso haluaa edes pukuaan (meidän kustantamaa) lähteä etsimään. :/

  VastaaPoista
 3. Tosi kurjaa! Melko lailla sama homma oli mun ystävän kanssa viime kesänä. Hänellä oli alunperin vain yksi kaaso, joka ei tuntunut missään vaiheessa osoittavan mitään kiinnostusta häitä kohtaan. Ystäväni soittikin itkien minulle, voisinko mitenkään harkita kaasona olemista. Tottakai! Tämä ensimmäinenkin "kaaso" roikkui kyllä mukana, mutta käytännössä järjestin yksin polttarit ja hääpäivän ohjelman, hän keskittyi vain olemiseen. Ei jäänyt siivoamaan paikkojakaan, johon hääpari oli toivonut meidän apua. Onneksi morsiamen tukena oli myös toinen hänen hyvä ystävänsä, vaikkei kaaso-tittelillä kulkenutkaan. Ei ystävät onneksi aina titteleitä tarvitse, mutta ikävän maun tämä toinen kaaso jätti sekä nykyisen rouvan että minun suuhuni. Toivottavasti kaasoasiasi selviää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh... Tuo tarina saa oman tilanteeni kuulostamaan tosi pahaenteiseltä. Onneksi sinä pelastit ystäväsi tilanteen. Toivon samaa itsellekin, mutta katsotaan miten tilanne ratkeaa.

   Poista
 4. ^ Onpa teillä molemmilla harmillisia juttuja käynyt kaasojen kanssa. Tsemppiä, mitä ikinä päätättekin asialle tehdä :)

  Minulla itselläni on periaatteessa kolme kaasoa, joista paras ystäväni toimii "pääkaasona". Toisten tehtävänä on lähinnä tukea minua hääpäivänä ja ehkä osallistua polttarijärjestelyihin. Ovat kyllä kyselleet (tosin melko harvoin), miten voisivat olla avuksi, mutta en minä heille ole vielä mitään tekemistä keksinyt, kun tykkään myös itse suunnitella ja toteuttaa juttuja omaan tahtiin - inspiraatio voi tulla vaikka keskellä yötä!

  Tämä "pääkaasoni" J taas on ollut paljon enemmän mukana miettimässä hääjuttuja, mikä on ihan luonnollista, koska näen häntä oikeastaan joka päivä. Mitään varsinaisia "tehtäviä" en ole hänellekään antanut, mitä nyt kerran yritettiin parin siiderin jälkeen yhdessä askarrella (mistä ei luonnollisesti tullut mitään :D) Pukuostoksillakin kävin ensin äidin, sitten miehen kanssa. J:n raahaan tosin sovittamaan omaa pukuani, heti kun se saapuu Suomeen. Oma puku hänellä onkin jo ennestään, joten sen vuoksi ei tarvitse stressata (tai no, jos sulhanen valitsee smokin, niin sitten pitää miettiä, pitäisikö J:lläkin olla sellainen - mut se on sen ajan murhe).

  Oikeastaan en odota tai oletakaan kaason järjestävän muuta kuin polttareita ja tukea hääpäivänä, kaikki muu on ekstraa. Itse asiassa J pyysi minulta polttareiden nimilistan jo viime viikonloppuna :D Vähän aikaista ehkä, mutta hyvä, että kiinnostusta riittää! Ainiin, ja sen olen pyytänyt, että J pitäisi jonkin pienen puheen juhlissa, mihin hän onkin suostunut.

  Eli mulla on siis kaasoasiat lutviintuneet ainakin tähän saakka hyvin, toivottavasti sama meno jatkuu hääpäivään saakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kaasovalinnat näyttää osuneen aivan nappiin. Hieno juttu. :)

   Poista
 5. Minulla on kaksi kaasoa, viisi vuotta nuorempi pikkusiskoni, sekä hyvä ystäväni viimeisen 7 vuoden ajalta. Pikkusisko tuli kysyttyä kaasoksi vähän siksi, "että kun niin kuuluu tehdä." Lisäksi systerillä on opiskeluammattinsa suhteen taito hallussa hiusteni ja meikkini suhteen ^^. Hän ei siis niinkään osallistu.

  Ystäväkaason kysyin kaasoksi, koska hän oli kihlautumisesta lähtien niin innostunut ja kiinnostunut häihin liittyen, hänestä näki heti että hän on juuri täydellinen kaasoparikseni. Hän onkin ollut apunani askarteluissa, ja lähdössä kanssani häämessuille. Lisäksi hän myös patistelee sulhoa aina silloin, kun se tuntuu hänestä olevan tarpeen.

  Kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen kaasoasioihin tähän asti, kumpikin toimii niin kuin odotinkin heidän toimivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä mahtavat kaasojärjestelyt. Sulla on lisäksi ehkä ihan täydellinen kaaso. :D

   Poista
 6. Olin jo vuosia sitten ihan kauhuissani, että mitä jos joskus menen naimisiin, kenet voin pyytää kaasokseni, minulta kun puuttuu se "bestis", jonka kassa koko ajan soiteltaisiin ja oltaisiin oltu kuin paita ja peppu viimeiset kaksikymmentä vuotta.. Nyt kun tilanne on ns. päällä, päädyin pyytämään kahta ystävääni kaasoikseni, ja onneksi he suostuivat. Tilanne oli jotenkin outo, kun pyysin periaatteessa kahta läheisintä ystävääni viettämään juhlapäivääni hoidellen asioita (ei kuitenkaan työorjina!), vaikka juuri heidän haluaisin juhlivan sydämensä kyllyydestä..

  Onneksi siis kumpikin suostui, eikä tunnu olevan moksiskaan siitä, että joutuvat ehkä ohjaamaan vieraat kirkosta juhlapaikalle, pitämään vähän silmällä ajankulua ja toivottavasti pitämään puheen juhlassa. Polttareista ovat vaan innoissaan :) Toinen kaasoistani pystyi suhteillaan hoitamaan meille hääyön, ja toista ei harmita ollenkaan, jos pikkaisen joutuu auttamaan esim kutsujen kanssa. Harmillista, jos ja kun muilla on tullut hankaluuksia kaasojensa kanssa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli vähän vastakkaiset fiilikset kuin sulla, sillä ajattelin heti, että tiedän ketä pyydän kaasoksi. Ja nyt asiat ovat menneet kovasti solmuun, kun kaasona olo ei kai olekaan kovin mieluista, vaikka tukeminen ja perinteiset kaason tehtävät, esim. pieni puhe olisivat ainoastaan toiveena. :/ Onneksi ihmiset tekevät myös iloisia yllätyksiä, kuten sinun kohdallasi. Kyllähän kaasona olo on myös kunniatehtävä ja sillä tavalla ystäväsi tuntuvat siihen myös suhtautuneen. :)

   Poista
 7. Minulla on myös kolme kaasoa, vähän samalla periaatteella kuin Kristalla. Ensimmäinen kaaso J toimii ns. "pääkaasona". J on mieheni paras ystävä ja sisko ja koenkin hänet jo omana siskonani. J:n kanssa on tullut suuniteltua ja puhuttua enemmän kuin kahden muun kanssa ja ajoittain tuntuu että etenkin toinen näistä kaasoista (S) on ehkä hieman kade tästä J:n saamasta huomiosta. Mutta kun olen tälle toiselle (S) puhunut häihin liittyvistä suunnitelmista niin hän on joka kerta päivitellyt että "kylläpäs häihisi liittyy paljon suunnittelemista... enpä ole koskaan ajatellut että häihin liittyy noin paljon tekemistä yms." Olisin ehkä odottanut hänen ottavan selvää häihin liittyvistä asioista vaikkapa lukemalla netistä mutta tiedän että hänelläkin on oma elämä eikä välttämättä aikaa niin asioihin paneutua, mutta hieman harmittaa silti. Ja koska olemme S:n kanssa tunteneet toisemme teini-iästä saakka hän odottaa koko ajan Bridezillan tulevan kaupunkiin (olen nähtävästi teininä ollut melko "hankala" tapaus. :DD). En tiedä onko hän oikea valinta kaasokseni mutta se jää vielä nähtäväksi. Kolmas kaasoni (M) on paras ystäväni jonka kanssa on helppo toimia koska luemme miltei toisemme ajatukset ja yhteinen sävel on selvä, mutta hänellekin häät ovat vieras aihe eikä paneutuminen asiaan ole ollut 100-prosenttista.

  En itsekkään osaa ajatella kaasojani "työvoimana" haluan että he tukevat ja mahdollisesti myös ideoivat häissä liittyvissä asioissa mikä ei nyt vielä ole kaikkien osalta onnistunut. Mutta kuten Sarin tilanteessa ei kahden kaason osallistuminen ja halukkuus ole vielä noussut pintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella tuntuu olevan näitä kaasojen keskinäisiä mustasukkaisuuksia. Ei taida ollenkaan olla simppeleitä nämä roolit ja ihmisten suhteet häiden aikaan. Toivottavasti sullakin nämä kaksi kaasoa "ottavat paikkansa", kun häät lähestyvät ja mustasukkaisuudet siirtyvät syrjään. :)

   Poista
 8. Minulla on yhteensä 4 kaasoa ja yksi heistä on ainoastaan ottanut tehtävän täysillä ja ideoita pursuaa oikeen urakalla :) Otin lisäkaasoksi siskoni koska 2 muuta aiemmin valitsemaani kaasoa eivät pystykään näköjään suoriutumaan tehtävästään 100% :sesti, kuten aiemmin antoivat minulle ymmärtää. Noh, kuitenkin olen ihan tyyytyväinen tilanteeseen että on edes 1 kaaso, joka nyt ilmeisesti on se pääkaaso on tukena ihan milloin apua vain tarvitsen. Kaasoille ja bestmanille tulee ainoastaan tehtäväksi polttareiden järjestäminen sekä juhlan ohjelman toteutus meidän häissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tosiaan tuo yksi edes, joka on asiassa sydämestään mukana. Teilläkään tehtävät eivät tosiaan ole niitä perinteisiä kaason ja bm:n tehtäviä kummoisempia. :)

   Poista
 9. Olen lueskellut blogiasi jo pidempään, mutta nyt vasta kommentoin. Loistava blogi! Ja nyt on niin herkullinen aihe, että on pakko kommentoida :)

  Itse nimittäin jouduin viime kesänä oudolla tavalla "varakaasoksi" eräisiin häihin, joissa olin vieraana. Kaaso ilmoitti saapuvana paikkakunnalle vasta hääpäivänä, joten minua pyydettiin juhlia edeltävänä päivänä auttamaan juhlapaikalle pöytien koristelussa. Vielä hääpäivänä käytin kaksi tuntia muratti-peikonpähkinäoksa -asetelmien tekemiseen, sillä ne eivät olleetkaan tulleet valmiina floristilta. Muutenkin viimeistelin hääpaikan koristelun, koska se oli jäänyt kesken. Kaaso ei ollut edes auttamassa morsiamelle pukua päälle. No, oli hän sentään tehnyt lapsivieraille puuhapussit, jotka oli sitten unohtanut hotellille. Häiden suunnitteluun hän ei ollut oikeastaan osallistunut, polttarit sentään organisoi. Jännä juttu...Olisin toki voinut kieltäytyä auttamasta, mutta olisi se ollut aika ikävästi tehty läheisiä ihmisiä kohtaan.

  Olen itse päätynyt vain yhteen kaasoon, vaikka ensin mietin kahta. Tähän mennessä kaasoni on ollut lähinnä tukena ideoimassa, mutta olemme myös käyneet etsimässä ja löytämässä minulle puvun. Kaasollani tulee luultavasti olemaan suuri merkitys ohjelman suunnittelussa. Hän on toiminut aiemminkin kaasona, ja hänellä on siis jo näkemystä hääpäivän kulusta ja asioihin kuluvasta ajasta. Täytyy vaan pitää huolta, ettei hän kuormitu liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kommentoit. Eksyin samalla blogiisi ja ryhdyin lukijaksi. :) On kyllä tosi mahtavaa, jos saa kaasokseen sellaisen, joka on jo kyseisessä tehtävässä toiminut. Siitä on varmasti hyötyä sekä morsiamelle että itse kaasolle. :) Toivottavasti morsian muisti sinua "varakaasona" olosta. Oli nimittäin todella reilusti toimittu. :)

   Poista
 10. Minulla ei ole yhtäkään kaasoa. Toki olisi tosi kiva jos olisi joku jolle saa ihan luvan kanssa hääjuttuja höpöttää mutta kun kaikki läheisimmät ystävät asuvat 300 km päässä niin ei ole oikein ketään jonka voisin pyytää kaasoksi. Lisäksi minäkin pidän mieluiten kaikki narut omissa käsissä niin en oikein tiedä mihin kaasoa käyttäisin, paitsi polttarien järjestämiseen (tarviiko sanoa että nyt jännittää kovasti saanko polttareita ollenkaan).

  Ja meillä kun on maistraattihäät ja pieni vierasmäärä yhdistettynä ravintolaan joka lupasin hoitaa kaiken järjestelyn niin ei ole sellaistakaan tekemistä kaasolle. Sulhasen sisar on kyllä ilmaissut halukkuutensa auttaa kutsujen ja vieraslahjojen askartelussa yms. Mutta niitäkin kuin tulee vain alle 30 joka on paljon vähemmän kuin yleensä teen itse joulukortteja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välimatkat ovat kyllä aika harmittavaisia. Kannattaa varmaan vihjaista kavereille, että vaikka kaasoa ei ole, niin polttarit silti toivoisit. Tietysti voisit pyytää jonkun ihan vain nimelliseksi kaasoksi halutessasi, vaikka tekemistä ei niin paljon olisikaan. Kuten huomaat, eivät ne oikeatkaan kaasot aina tikkua ristiin laita. :)

   Poista
 11. Mulla on kaksi kaasoa. Toinen kaaso K toimii ns. "pääkaasona". Hänen kanssaan olemme olleet ystäviä noin 10 vuotta ja heti kosinnan jälkeen oli ihan selvä peli, että hänestä tulee kaasoni. Hän on ollut heti kosinnasta lähtien todella innokas suunnittelemaan häitä ja välillä kun itseltä lopahti into koko touhuun, K jaksoi muistuttaa asioista ja fiilistellä kaikenlaista. Monesti puhuimme puhelimessakin tunnin-pari pelkästään hääjutuista. :D

  Mutta musta tuntuu, että asiat on muuttunut nyt vähän viimeisen muutaman kuukauden aikana. Tämän kaaso K:n hyvä ystävänsä(jota en tunne) on menossa pari viikkoa meidän jälkeen naimisiin. He asuvat ihan toistensa lähellä ja suunnittelevat hänen häitään lähes päivittäin, vaikka K ei edes ole hänen kaasonsa. Tuntuu vähän että K:n kaikki hääinto menee heidän häidensä suunnitteluun ja sitten kun minä rupean puhumaan meidän häistä, häntä ei enää oikein kiinnosta. :/ Tänään hän juuri puhui puhelimessa kuinka heidän pitäisi mennä katsomaan tämän ystävänsä kanssa heidän juhlapaikkaa, ostamaan kutsukorttitarvikkeet ja parin viikon päästä häämessuille. Eihän mun kanssani ole käynyt missään tai tehnyt mitään hääjuttuja.

  Tämä voi nyt kuulostaa aika katkeralta tilitykseltä, mutta tuntuuhan tää nyt aika pahalta, kun aluksi hän oli niin suunnittelemassa häitä ja nyt ei mikään enää tunnu kiinnostavan. Hän on kuitenkin mulle just se ihminen äidin ja sulhasen lisäksi keneltä toivoisin tukea näissä hääjutuissa. Siis ennen kaikkea TUKEA, en halua pitää kaasojani minään työorjina. Mielummin hoidan askarteluja itsekseni, koska olen myös aikamoinen kontrollifriikki(:D). Kaipaisin kuitenkin tältä kaasolta sitä aitoa innokkuutta ja huomaavaisuutta mitä hänestä ennen huokui. En koe sitä mitenkään pahana asiana, että hän järjestelee myös toisen ystävänsä häitä, mutta voisi myös panostaa vähän meidän häihin, onhan hän kuitenkin kaasoni.

  Toinen kaasoni T, ei ole paljoa vielä osallistunut hääjärjestelyihin. Lähinnä olemme T:n kanssaan miettineet jotain juttuja ja olen kertonut hänelle miten hääjärjestelyt etenevät. T on myös antanut hyviä vinkkejä, sillä hän on naimisissa ja hänelle tämä on "tuttua puuhaa". T:n elämäntilanne on kuitenkin juuri nyt sellainen, että ymmärrän ettei hänellä ole niin paljoa aikaa hääjutuille. Häneltäkin toivon vaan lähinnä tukea tässä kaikessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, mä tosiaankin ymmärrän, että harmittaa toisen kaasosi toiminta. :/ Kyllä minäkin olisin katkerana vastaavassa tilanteessa, joten älä ainakaan huonoa omaatuntoa pode. Toivottavasti kaasosi muistaa taas pian roolinsa ja panostaa teidänkin häihin. :)

   Poista
 12. Mulla on kaksi kaasoa: toinen isosiskoni, joka on ollut aina tuki ja turva, ja lisäksi nykyinen paras ystäväni, jota en ole tuntenut kolmeakaan vuotta. Siskon pyytäminen kaasoksi oli luontevaa ja lähes itsestäänselvyys, kun asiaa rupesi miettimään, sillä tiiviin sisko-ystävä-suhteen lisäksi hänellä on kokemusta kaason tehtävistä useammista kuin yksistä häistä. Ystävän kohdalla mietin pitkään. Olin kuitenkin jo pitkään miettinyt, että täytyisi tutustuttaa sisko ja ystävä keskenään, ollaan kolmestaan joissain asioissa niin samanlaisia ja huumori ainakin kävisi täydellisesti yhteen. Vanhan perinteen mukaan kaason tulisi olla jo naimisissa oleva henkilö, joten päädyin kysymään ystävääni toiseksi kaasoksi. Kysyttäessä molemmat ottivat tehtävät innoissaan ja mielissään vastaan. Molemmat kysyivät ensimmäiseksi, pääsevätkö mukaan puvunmetsästykseen ja ilmoittivat sitten, että ovat myös askarteluissa käytettävissä mikäli tarvetta ilmenee. Kaasot eivät ole vielä tavanneet kunnolla toisiaan, ellei kihlajaisten pientä small talkia lasketa.

  Aluksi raportoin jokaisesta hääasiasta siskolleni, joka oli kyllä jollain tasolla hengessä mukana, mutta ei niin paljoa kuin olisin ehkä aluksi kaivannut. Hän on jotenkin vahingossa päätynyt taka-alalle ainakin tässä vaiheessa. Ystävälleni taas minun ei ole tarvinnut asioista oma-aloitteisesti raportoida: hän on osoittanut todellista kiinnostusta häitämme kohtaan oma-aloitteisesti. Hänen kanssaan olemme pohdiskelleet koristeluvaihtoehtoja ja hän olisi valmis lähtemään häämessuillekin kanssani. Häämme ovat vasta joulukuussa, mutta hän on kaasona toiselle parhaalle ystävälleen jo kesällä, joten sitäkin kautta olen saanut jotakin vinkkejä. Toisaalta olen huomannut, että hän myös vertailee häitämme jo ennalta jonkin verran - mikä on ehkä väistämätöntä, mutta ei kovin mukavaa. Toivon, että hän ei kyllästy kaikkeen hää-hömpötykseen nyt vuoden aikana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vertailu ei kyllä kuulosta kivalta, vaikka kaasovalinnat kuulostavat muutoin toimivilta. Useat häät lyhyellä aikavälillä voivat varmasti aiheuttaa tietynlaisia hankaluuksia ja vertailua. :/

   Poista
 13. Minulla oli kaksi kaasoa: oma isosiskoni ja miehen sisko. En olisi voinut toivoa parempia. Molemmat olivat innolla mukana alusta asti, puvut, meikit, hiukset, kaikki oli heille yhtä juhlaa. Kaasot tukivat kaikessa ja kysyivät että miten he voisivat auttaa.

  Hääpäivänä kaasoset huolehtivat täysin koko ohjelmasta ja aikataulusta, juonnoista, pienistä yksityiskohdista, kaikesta.

  VastaaPoista