Mitä ihmettä?


Tällainen kuva tuli vastaan Pinterestistä kuvatekstillä "commit to serve" ja olen edelleen aivan äimänä. Hämmentävää uskonnollisen kuvaston käyttöä. Tökkäisee silmään aika pahasti ihmiselle, joka kammoaa myös Yhdysvalloissa yleistä tapaa ilmoittaa vastavihitty pari miehen koko nimellä. "Mr. and Mrs. John Smith!" Jos avioliitto merkitsisi oman identiteetin menetystä ja miehen jatkeeksi ryhtymistä, en menisi koskaan naimisiin. Hassua, että jotkut haluavat ajatella asian tällä tavoin ihan vapaaehtoisesti. Vai onko tämän kuvan taustalla jokin traditio, jota en ymmärrä tai tiedä?

(Maanantaiangstia...)

12 kommenttia:

 1. Aika hassu tapa - kai se Raamatusta tulee? En ole koskaan häissä nähnyt moista, Amerikassa kait vaan tapana. Mutta omituista sinänsä, koska sehän oli Jeesus joka Raamatussa pesi opetuslastensa jalat..että pitäskö tuo olla toisinpäin - tai ehkä tekevät molemmat tuon toisilleen, mutta kuva vain morsiamesta?

  VastaaPoista
 2. Samoja kysymyksiä pyöri omassakin päässä. Miten tämä nyt pitäisi ymmärtää?

  VastaaPoista
 3. Uhh... Voihan sitä toki rakkaudella pestä miehensä jalkoja, mutta eikö tuo nainen = palvelija aikakausi vois alkaa olemaan jo ohi?

  VastaaPoista
 4. AI kamala :D No, molemmat naureskelee eli kai tämä on ollut joku uskonnollinen huumoripläjäys häissä ... mutta en kyllä itse menisi toteuttamaan, huhhuh :D

  xx indie by heart

  VastaaPoista
 5. Tässä lisätietoa aiheesta: http://boards.weddingbee.com/topic/foot-washing

  Ehkäpä sulhanen pesi kanssa morsiamen jalat?

  VastaaPoista
 6. Ahaa! Kiitos Suvi! Varmaan ovat sitten molemmat tämän tehneet. Vähän ehkä hämmentävä traditio omaan makuuni.

  VastaaPoista
 7. Mabn: Vähän sama fiilis tuli mullakin, vaikka Suvi tuohon linkittikin enemmän tietoa aiheesta.

  indie by heart: Juu, ei ole mun tyylinen juttu myöskään. :D

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä kaikkein typerin häätraditio on se ohjelma jossa sulhasen paita leikataan palasiksi, en oo koskaan tajunnu sitä. :P

  VastaaPoista
 9. Täh? Leikataan palasiksi? Miksi ihmeessä? :O En ole koskaan kuullutkaan. :D

  VastaaPoista
 10. Joo en mä tiedä, joku hieno ohjelmanumero se on, kai se on vaan jossain päin Suomea tapana. Pitääpä muuten yrittää googlettaa miksi ja kuinka. Omiin häihin ei missää nimessä haluttu moista typerää..

  VastaaPoista
 11. OOkei, nyt löytyi jostain keskustelupalstalta että sulhasella on vaihtopaita ja yleisö ei tiedä sitä ja sitte kysellään sulhaselta kysymyksiä morsiamesta ja väärästä vastauksesta paidasta leikataa aina pala tms. Mut silti typerää hyvien paitojen tuhlaamista. ;)

  VastaaPoista
 12. Okei... En ymmärrä kyllä tätäkään tapaa. :D

  VastaaPoista