Matkakohteet top 2

On se jännä, miten haaveet vaihtuvat ainakin hääsuunnittelun kohdalla. Olemme viime viikkoina pohtineet häämatkakohdetta uudelleen ja uudelleen, jonka johdosta marraskuussa esittelemäni haavekohde ja siihen liittyvät toiveet ovat heittäneet häränpyllyä. Tai sanotaan vaikka näin, että käsityksemme paratiisista on muuttunut. Totesimme nimittäin, että meitä ei ole tehty loikoilemaan rannalla viikkoa. Eihän meitä saa viihtymään edes kylpylässä puolta tuntia kauempaa ilman jonkin sortin aktiviteettia. Haluamme nähdä, ihmetellä, katsella, kokea, valokuvata, hämmästellä... tietysti ripauksella luksusta. Tällä hetkellä matkakohdelistauksen kärjessä ovat keskenään hyvin erilaiset kohteet, joilla molemmilla on aivan oma viehätyksensä meidän silmissämme. Toinen näistä on lumoava Wien ja mustana hevosena luksusristeily Norjan vuonoilla.


Norjan vuonoristeily

+erikoinen
+upeat luonnonnähtävyydet
+luksus
+laivamatkustus
+vaihtelevuus

-mahdollisesti sateinen ja viileä sää
-korkeampi hinta

Wien, Itävalta

+historiallisuus
+edullisempi hinta
+paljon nähtävyyksiä
+romanttisuus
+lämpimämpi sää
+kulttuurielämykset

-kaupunkimaisuus


Kumman sinä valitsisit ja miksi?

8 kommenttia:

 1. Wow - Norjan vuonoristeily! Mitä kautta olet niitä katsellut? :)

  VastaaPoista
 2. Löysin kohteen MatkaVekalta. Risteilyalus on aika upea. :)

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti Norjan vuonoristeily! Tahtoisin sinne joskus itsekin, maisemat ovat varmasti henkeäsalpaavan upeita.

  Ystäväpariskuntani vannoo häämatkallaan myös risteilyn nimeen, he lähtevät parin viikon päästä risteilemään Dubaihin päin. Mutta rouva onkin jokunen vuosi sitten itse ollut Välimeren risteilijällä töissä, ja haluaa kokea nyt sen vieraana olon luksuslaivalla :)

  VastaaPoista
 4. Hassua miten kaveripiirissä kaikki tyrkyttävät tuota Wieniä ja täällä ilmeisesti lämmetään enemmän vuonoille. :D Mekin kyllä taidetaan taipua sen kannalle. Juuri tuo risteilyluksuksen ja luonnonkauneuden yhdistäminen houkuttaa.

  VastaaPoista
 5. Jos Wienin ainoa miinus on kaupunkimaisuus, niin sitten sinne. Euroopassa pääsee junalla äkkiä kaupungista maalle ja toisin päin - voittehan olla yön tai pari lähempänä maaseutua? Olin itse juuri Saksassa muutaman päivän, ja rakastuin juuri siihen, että yhdessä hujauksessa pääsee kaupungista maaseudulle ihastelemaan rauhaa ja maisemia.

  VastaaPoista
 6. Tuo Wienin reissu olisi vain 4 yötä eli siinä tekisi tiukkaa tutustua edes tuohon kaupunkiin. Wien on kyllä saanut tutuilta paljon kannatusta.

  VastaaPoista
 7. Oon Norjan kannalla myös :) Pystytte mennä joskus myöhemmin sitten vaikka pidennetylle viikonloppureissulle tonne Wieniin! Oon kans haaveillu tonne vuonoille lähtemisestä..mutta ehkä sitte kesällä jos on jossain välissä lomaa!

  VastaaPoista
 8. Me ollaan myös nyt kallistuttu vuonoristeilyn kannalle. Se on kuitenkin aika erilainen. :)

  VastaaPoista