Kutsujen suunnittelua: Malli

Picata kirjoitti viime viikolla kutsujen suunnittelusta ja niihin liittyvien päätösten ajankohtaisuudesta. Meillä sattuu olemaan sama hääpäivä, joten kyseinen postaus aiheutti allekirjoittaneessa pienen herätyksen. Nyt on joulukuu. Pian on tammikuu. Ja tammikuun jälkeen tulee kevät. Ja sitten pitää lähettää kutsut. Mutta millaiset?! Jonkinlainen visio meillä kutsuista ja erityisesti värimaailmasta on, mutta kutsujen muoto ja malli on hukassa. Nyt olisi siis syytä vähän kartoittaa asiaa ja alkaa tehdä päätöksiä.

Kuvaajamme ottivat meistä syyskuussa kuvat kutsukortteja varten, joten ihan tyhjästä ei tarvitse aloittaa. Kuvien joukosta löytyi niin herkkiä, romanttisia, tyylikkäitä kuin hauskojakin otoksia. Kutsukorttikuvia emme tietysti vielä julkaise, mutta osa kuvista on jo päätynyt seinälle tai muuhun käyttöön. Tämä kuva on kuitenkin yksi suosikeistani. Tunnelma on käsinkosketeltava. Ihana.


Kuva Antti Silvennoinen / Älä kopioiKuvaus pidettiin Turussa Luostarin Välikadulla, joka on sijainnut samalla paikalla keskiajalta lähtien ja on näin ollen paitsi historiallisesti merkittävä myös äärimmäisen kaunis pala Turun kaupunkia. Jälkiviisaana voisin sanoa, että tämän postauksen kuvien perusteella haluaisin ehkä kuvauspaikaksi sittenkin pellon. En vain pääse noiden kuvien upeudesta yli. Noh, hääkuvissa sitten...


                                                                                      Kuva ja linkki Pinterest
Kutsukorttien suunnittelussa lähdemme liikkeelle kortin mallista. Meitä miellyttää eniten neliskanttinen muoto ja haluamme kutsuun myös erillisen kannen, johon voidaan painaa valitsemamme kuva. Kutsukortin mukana tulee lähtemään kuitenkin myös infoteksti sekä mahdollisesti siitä erillinen kartta. Vaikka kuinka pidän kauniista papereista ja askartelusta, en kuitenkaan oikein välitä yhdysvaltalaisesta tyylistä, jossa kutsujen mukana lähtee kaiken maailman lippuja ja lappuja vastauskortteja ja muita papereita myöten. En halua, että vieraamme jouvat näpräilemään tuhannen kuoresta löytyvän paperin kanssa, vaan tässä kohtaa kannatan yksinkertaisuutta.    

Ei siis näin.

Pohdimme mahdollisuutta tehdä kutsuun tasku, johon infoteksti voidaan sujauttaa sisään, mutta onko sekin vähän turhan hankalaa? Itse taskunkin toteuttaminen siististä voi olla aika työlästä. Lisäksi ainakin itse haluaisin varsinaisen kutsutekstin kortin oikealle sisäsivulle. Tässä kuvassa kutsuteksti on vasemmalla puolella.

Tässäkin voisi olla jotain ideaa.


Toinen mahdollisuus olisi tehdä kortista suoraan kolmiosainen, jolloin teksille ja kuville jäisi tilaa useammalle eri sivulle. Näiden korttien toteutus on mielestäni jännä ja se muodostaa koherentin kokonaisuuden.

Mitä mieltä olette eri malleista ja niiden toimivuudesta käytännön kannalta? Ovatko taskut ärsyttäviä, kivoja vai "ihan sama"? Toimisiko kolmiosaiseksi taiteltu kortti paremmin?
4 kommenttia:

 1. Tuo moniosainen olisi kyllä hauska!

  Meilläkin on kutsujen pähkäily täydessä touhussa, koska häät ovat jo huhtikuussa ja APUA. Juuri sain tarjouksen Kopioniiniltä kutsujen tulostuksesta, katsotaan miten käy...

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva tuo ensimmäinen!

  Ja Luostarin Välikatu oli minullakin vaihtoehtona pukukuvauspaikaksi, mutta emme lopulta sään takia sille suunalle lähteneetkään.

  Ainakin neliömalli kutsuissa on kiva!

  VastaaPoista
 3. voi ei :D tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa minkään asteista "paniikkia" :D

  Itse tykkäisin neliön muotoisesta kutsusta ja suunnilleen samankokoisesta infokortista.Sitten ne voisi jotenkin niputtaa yhteen jollain nätillä narulla. Mutta tuollainen kolmiosainen (kuva nro3) olisi myös hieno :)

  VastaaPoista
 4. ChoCo: Hui, teillä on siis ratkaisujen hetket menossa. Meidän on pakko aloittaa ajoissa, koska luultavasti tehdään kortit itse.

  Saara: Kiitos. :) Luostarin Välikatu on kuulemma aika suosittu hääparienkin kuvauspaikka, eikä ihme, kun on ihan Tuomiokirkon naapurissa. :)

  picata: Eikä kun hyvä, että herätit tosi asioihin. Nyt ollaan taas päästy vähän edemmäs suunnitelmissa. :)

  VastaaPoista