Arkirakkautta

Päälle parikymppisenä en voi mitenkään kehuskella laajalla elämänkokemuksella, saati sitten parisuhdetaidoilla. Päätös avioliiton solmimisesta on kuitenkin tehnyt korvat erityisen herkiksi parisuhdekonkareille ja heidän ihmissuhdeneuvoilleen. Olenhan sentään lupautumassa toivon mukaan vuosikymmeniksi toisen ihmisen kumppaniksi, joten siitä ajasta olisi syytä osata ottaa kaikki irti.
Yksi parhaimmista saamistani neuvoista on puolison muistaminen pienillä arkisilla yllätyksillä arjen keskellä. Pointti ei ole käyttää suuria summia rahaa tai valtavasti aikaa, vaan muistaa kultaansa pienellä rakastavalla eleellä. Yllätykset ja rakkaudenosoitukset kun kuulemma pitävät suhteen tuoreena.

Tämän neuvon innoittamana muistin joskus lukeneeni netistä nyt jo eronneesta Kutcher-Moore -pariskunnasta, joilla oli tapana jättää rakastavia post it -lappuja ympäri taloa toisen löydettäviksi. Parinkymmenen minuutin kuluttua olin piilottanut ympäri taloa parisenkymmentä pinkkiä muistilappua söpöillä viesteillä. Oli ihanaa nähdä miehen kasvot, kun ensimmäinen lappu tuli yllättäen vastaan astiakaapista. Miten moinen paperinpala saakin aikaan niin hyvän mielen... ja jännitystä. Tämän jälkeen mies nimittäin tonki tohkeissaan läpi koko keittiön ja onnistuikin löytämään pari lappua lisää.
Lappuja olen piilottanut mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Sen mies tuli huomaamaan, kun otti lasillisen viskiä ja vaihtoi talouspaperirullan. Mielikuvituksen saa siis laittaa lentämään, kun lappuja piilottelee. Mielestäni kaikkein paras onkin piilottaa lappuja paikkoihin, jotka ovat kaikkein arkisimpia. Mikä olisikaan mukavampi tapa aloittaa siivous kuin löytää imurinvarresta rakastava viesti? Miten teillä yllätetään arjen keskellä?

8 kommenttia:

 1. oon itse kans huudellut arkiyllätysten tärkeydestä jo kauan, aina kun kysytään jotain vinkkiä tms kestävään parisuhteeseen. me ollaan molemmat sellaisia, että tykätään yllättää ja yllättyä, joten juuri tuollaisia pienenpieniä yllätyksiä tulee kyllä harrastettua :) laput oli kovassa huudossa silloin kun herättiin arkena eri aikaan: ensin herännyt ja jo töihin lähtenyt jätti toiselle aamulapun. lisäksi tietysti ruuanlaittamisella voi yllättää helposti, tai jos toinen käy kaupassa niin sieltä voi ostaa vaikka tikkarin toiselle. pieniä suuria juttuja :)

  VastaaPoista
 2. Ihana idea! Mää rakastan arjen piristäviä pikku-ylläreitä ja on niitä kiva tehäkin, joten voisin kyllä toteuttaa tuon miehelleni ;)

  VastaaPoista
 3. aivan ihania yllätyksiä! pitääpä itekki ruveta harrastaan moista :)

  VastaaPoista
 4. aw<3 kaverin mies piilotteli myös post-it lappusia ympäri heidän asuntoa, ennen kuin lähti inttiin kertausharjotuksiin. Oli kaverilla ollut 'helpompaa' olla yksin kotona ja etsiä suloisia lappuja <3

  VastaaPoista
 5. tekstiviesti: Tikkarit oli meillä suosittuja silloin, kun mies lopetti tupakoinnin ja minä halusin helpottaa hänen työpäiväänsä tikkareilla. Työpaikalla kaverit olivat saaneet hyvät naurut, kun yksi herkuttelee tikkarilla muiden sauhutellessa. :D

  Mabn: Kannattaa ehdottomasti! Toisen onnellinen ilme on pienen vaivannäön arvoinen. :)

  Krista: Mies taisi sanoa juuri noin, kun löysi ekan lapun. :D

  Juliette: Hienoa, että tästä oli vinkiksi muillekin. Kerro sitten, miten mies reagoi. :)

  picata: Noista lapuista tulee kyllä sellainen fiilis, että toinen ajattelee... silloinkin kun ei ole läsnä. :)

  VastaaPoista
 6. Tämä oli kiva! JOskus yläasteella (isän kuoleman jälkeen) jätin äitille kivoja mietelauseita Post-it lapuissa mm. peilikaapin sisälle, sokeripussiin jne. Tällainen "scavenger hunt" idea täytyisi ottaa uudestaan käyttöön taas. :)

  VastaaPoista
 7. Nafisan, noi mietelauseet kuulostaa kyllä tosi kivoilta. Olisi mukava, jos arjen viisauksia tupsahtaisi silloin tällöin vastaan odottamattomista paikoista. :)

  VastaaPoista