Tanssikenkien viimeinen palvelus


Ajatuksia häävalssista...

Huomenna se alkaa. Nimittäin paritanssikurssi häitä silmällä pitäen. Emme ole mitään parkettien partaveitsiä, mutta alusta asti oli selvää, että häävalssiin tulemme panostamaan. Valssin sijaan ajattelimme aluksi tangoa, mutta tanssi on meille kovin vieras, joten heitimme sen idean nurkkaan. Pienen etsinnän jälkeen löytyikin valssi, joka oli molempien mieleen ja erottuu myös perinteisten valssien joukosta meidän tyylisenä. Häävalssiamme olemme salaisuutena varjelleet, joten se jääköön nytkin mainitsematta. Olemme kuitenkin päättäneet kehittää aloittelijoiden taidoillamme ja äitini tanssitaitojen pohjalta koreografian, josta on sitten vähän iloa vieraillekin, eikä tanssiminen jää vain kiusalliseksi varpaiden tallomiseksi. Tämä siis olettaen, että tanssikurssilta jää jotain käteen.

Tanssikengiksi kaivoin rakkaat valkoiset korkkarini, jotka ovat käytössä jo niin kuluneet, että saavat toimittaa viimeisenä palveluksenaan tanssikurssikenkien virkaa. Jalassa nämä ovat ihan täydelliset, mutta ulkonäkö ei enää yllä sille tasolle mille pitäisi. Mutta onpahan näillä baarin lattioilla jorattu!


Sopivan tanssikurssin löytäminen oli täällä Turun seudulla hieman hankalaa. Lähes kaikilla kursseilla mainostettiin parinvaihtoa, joka varmasti kehittää tanssitaitoa monipuoliseksi, kun pääsee tanssahtelemaan useamman partnerin kanssa. Meille tanssikurssi kuitenkin on osa häävalmisteluja ja yhteistä vapaa-aikaa, puhumattakaan siitä, että meidän pitäisi oppia tanssimaan yhteen nimenomaan toistemme kanssa. Onneksi parinvaihdoton ja vielä hääpareille sopiva kurssi löytyi. Katsotaan mitä päähämme tarttuu ensimmäisen tunnin jälkeen.

Ja tavoitteena on tietysti tämä!

Kuva ja linkki Pinterest

Kuinka moni pari aikoo tanssikurssille häitä varten?

5 kommenttia:

 1. Meillä isäntä heikolla hetkellä joskus lupasi lähteä kanssani tanssikurssille, hän kun ei taida valssia YHTÄÄN... Nyt kun olen asiaa tuonut säännöllisesti puheeksi, niin huomaan, että vähän on jänistämisen merkkejä ilmassa. Mutta meinaan käyttää hellästi kiristystä ja lahjontaa, jotta kurssille päästään. Olisi mahtavaa yllättää koko hääväki upealla tanssilla, olen ihan varma että KUKAAN ei tulisi uskomaan silmiään, jos isäntä olisikin yhtäkkiä parkettien partaveitsi! :D Katsotaan miten käy...

  VastaaPoista
 2. Me osataan tanssia eli kurssille ei tarvitse mennä :) Tanssimassa käydään aina silloin tällöin ja tänä talvena ehkä vähän useammin.

  VastaaPoista
 3. Meillä kävi tuuri. Kollegani harrastaa miehensä kanssa kilpatanssia ja he ovat luvanneet antaa meille yksitysopetusta... Pikkasen kyllä hirvittää. Mitähän siitäkin tulee kun koikkelehtiva muusikko ja einiinrytmitajuinen päällepäsmäri yrittävät löytää yhteisen suunnan ja sävelen???!!! :-D Häävalssin valinta oli muuten aikamoinen prosessi. Onneksi löysimme meille mieluisan....

  VastaaPoista
 4. Tuleva rouva: Toivottavasti lupaus pitää. Onhan se kivempi häävalssi tanssiakin, kun homma on hallussa. :)

  Anu: Loistavaa! Monella vähänkin nuoremmalla tanssitaito on nykyään aika harvinaisuus. :)

  Marjaana: Olisipa upeaa päästä kilpatanssijoiden oppiin ja vielä yksityisesti. Taito tarttuu varmaan ihan toisella tapaa kuin kursseilla!

  VastaaPoista
 5. Varpunen: Mies osasi tanssia jo ennen kuin tavattiin. Mä en osannut, mutta aika pian löydettiin itsemme tanssikurssilta ja niin mäkin opin :) Haluaisin itse asiassa opetella enemmänkin tansseja perinteisten lisäksi, mutta toistaiseksi aika ei ole riittänyt..

  VastaaPoista