Suomen romanttisin mies

Samuli Putro on mielestäni ehdottomasti Suomen parhaimpia miespuolisia sanoittajia. Hänen lyriikoissaan elää suomalainen mies kaikkein herkimmillään ja rehellisimmillään, ihmisenä. Miehen ei tarvitse olla äijä ollakseen Mies ja joskus on ihan ookoo olla vähän rikki, raihnainen ja rakastunut. Sitäkin useammin itseironia löytää lauluista paikkansa.

Otimme syksyllä miehen kanssa vähän aikaa itsellemme ja toisillemme ja menimme Putron keikalle Turun Klubille. Keikka oli hyvin intiimi, rempseä ja biisit hiipivät sieluun asti. Voin lämpimästi suositella.

Tässä muutamia suosikkejani Putron tuotannosta. (Ja nyt ei edes mennä Zen Cafén puolelle tai postauksesta tulisi kilometrien mittainen.)
"Päätin, että kosin illalla kuvan naista polvet matolla. 
Lausemuodon tarkkaan harkitsin, suljin silmät ja hymyilin." 


Yksi suosikeistani on ehdottomasti tämä kappale. Suurimman merkityksen se saa, kun omien murheiden keskellä toinen ottaa kädestä kiinni ja laittaa tämän soimaan. Siinä on kyyneleet silmissä yhdellä jos toisella.


"Tiedäthän että pysyn tässä vierelläsi maailman tappiin asti.
Vaikka tää nuoruutemme kesii väistämättä ja vaipuu vanhuuteen.
Muistathan että meidät tehtiin toisillemme mittatilaustyönä.
Mitäpä jos se työ on tehty hartaasti ja yksinoikeudella, 
yksinoikeudella."
P.S. Hääbloggaajat voivat edelleen ilmoittaa bloginsa Projektina häät -sivuston blogilistaan! Kurkkaa edellinen postaus!

2 kommenttia:

  1. Putro on loistava sanoittaja.
    Jos joskus pääsen naimisiin saakka (miehen taivuttelu vielä 10 vuoden yhdessäolon jälkeen käynnissä), kutsukortissamme tulee olemaan juurikin tuo kohta Mitäpä jos -kappaleesta. Se on niin ihana ♥

    VastaaPoista
  2. Todella ihana idea kutsukorttiin! <3

    VastaaPoista