Morsiamen äiti

...koska olen äidin tyttö.

Tänään olen menossa katsomaan millaisia pukuja olisi tarjolla äidilleni häitä varten. Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, häät on se päivä, jolloin aion nauttia laittautumisesta ja toivoisin myös vieraiden käyttävän tilaisuuden hyväkseen. En voi myöskään olla mainitsematta Belle & Sebastianin syyskuussa kirjoittamaa postausta häiden alipukeutujista, josta olin vähintäänkin järkyttynyt. Minä en menisi kenenkään häihin tunikassa ja leggareissa, joten en myöskään haluaisin ihan arkityyliä meidän häissämme nähdä.

Omani ja sulhasen hääpukeutumisen ohella oman äidin puku on sellainen, jonka etsimiseen mieluusti käytän aikaa. Tykkään muutenkin olla äidin makutuomarina ja äiti on onneksi minun tavoin kauniiden pukujen perään. Ja lienee sanomattakin selvää, että ikuisena äidin tyttönä haluan hääpäivästä ikimuistoisen ja juhlavan myös äidilleni. Ilman äidin tukea en taatusti olisi tässä. Täydellinen puku on siis etsintäkuulutettu.


Katsotaan millainen tarjonta näin joulujuhlakauden alla liikkeissä on. Yllä olevassa kuvassa on ainakin hauskasti toteutettu yhteneväinen tyyli morsiamen ja äidin puvuissa. Kaunista. Täytyy miettiä olisiko omassa puvussani jokin tällainen "kopioitava" yksityiskohta, jonka voisi liittää myös äidin pukuun.

5 kommenttia:

 1. juhlapukeutuminen on kyllä välillä ihan järkyttävää, en ymmärrä mikseivät ihmiset ota iloa irti siitä, että kerraankin saa laittautua? Pohdin omaa kantaani joskus muinoin myös blogissa. (http://apinanpaivakirja.blogspot.com/2011/02/kaipaan-juhlia.html)

  Olin itse kaasona reilu vuosi sitten ja silloin mietin kannattaako teettää mekko tilaisuutta varten, oli paras päätös ikinä. Silkkimekkoni muistuttaa tuosta ihanasta päivästä ja on palvellut kaikissa juhlissa myös siitä eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Mä en myös ymmärrä tuota alipukeutumista. Itse ainakin haluan aina kun mahdollista ottaa kaiken ilon irti laittautumisesta ja siitä että saa pistää vähän juhlavampaa vaatetta päälle. Mä en ikimaailmassa voisi mennä legginsit jalassa jonkun häihin, niitähän voi käyttää päivittäin kotona!

  Mä olen myös ollut kerran häissä joissa oli muutama alipukeutuja ja he kyllä erottuivat muiden joukosta aika pahasti. Pahin heistä oli yksi nainen jolla oli päällään farkut, joku "hieno" bilepaita(joka oli kylläkin jo parhaat päivänsä nähnyt), tennissukat, avokkaat ja valkoinen VILTTI ympärillä joka oli aivan koiran karvoissa. Vieläkin naurattaa katsoa valokuvia joissa tämä nainen seisoo kauniin ja laittautuneen morsiammen vieressä. :D

  Vähän kyllä jännittää meinaan tämä nainen on tulossa meidänkin häihin. Toivottavasti hän tajuaa tällä kertaa pistää jotain vähän juhlavampaa päällensä! :D

  VastaaPoista
 3. iduska: En myöskään ymmärrä. Ehkä kyse on laiskuudesta tai suomalaisesta vaatimattomuudesta? Ei haluta "tälläytyä" tai jotain.

  Ewlina: Voi kauhistus tuota vilttinaista! Haluan kyllä kuulla missä asussa hän saapuu teidän häihinne. Toivon todella, ettei se asu pidä sisällään farkkuja ja tennissukkia!

  VastaaPoista
 4. Hahahhaa, oikeesti ei voi olla tuollaista koirankarvavilttinaista olla edes!Huh!

  Meillä oli eilen häät ja ihmiset kunnioittivat pukukoodiamme, joka tosin oli kutsussa selkokielisesti avattu juurikin sitä varten, ettei kukaan alipukeutuisi. Ystävämme olivat todella panostanaat ja arvostamme sitä.

  VastaaPoista
 5. Bride, miten ilmoititte pukukoodinne kutsussa? Olen itse miettynyt sopivaa sanamuotoa.

  VastaaPoista