Klassikkokuulia


Joulua laitellaan askel kerrallaan. Tänään ostettiin ensimmäiset joulumakeiset, kulhollinen Vihreitä kuulia. Esillepano on melko riskialtis, sillä mukavia tuloksia tuottanut ruokavalio saattaa vesittyä näiden läsnäolon myötä. Täytyy siis yrittää hillitä itsensä vihreiden namujen kanssa. Vihreät kuulat ovat kuitenkin niin kauniita karkkeja, että ne laittaa mieluusti esille. Muistuttavathan ne oikeastaan joulukuusenpalloja. Syötäviä sellaisia.

Vihreät kuulat ovat ehdottomasti yksi joulun klassikoista. Itse olen pitänyt Vihreitä kuulia yhtenä lempimakeisistani lapsuuudesta saakka, mutta kaikille eivät nämä pallurat maistu. Toiset niitä jopa vihaavat. Jokaisella on myös oma tapansa syödä kuulia. Ja se oma tapa on tietysti jokaiselle se ainoa oikea. Vähän sama homma kuin Domino-keksien kanssa.


Kuinka moni muu on jo sortunut joulumakeisiin?

5 kommenttia:

 1. Hep! o/ Meillä syötiin hääpäivän iltana vihreitä kuulia iltapalaksi - ja kaiken huipuksi vielä glögin ja kotitekoisten piparkakkujen kyytipoikana. :D

  VastaaPoista
 2. Meillä ei vielä joulukarkkeja ole, vaikka ollaan mm. Fazerin sitruuna- ja mansikkajugurtti täytteisten suklaiden rasiaa kihlatun kanssa katseltu kaupassa "sillä silmällä". Vihreät kuulat maistuvat minullekin ja olen törmänyt tosi monen ihmisen kanssa tuohon kuinka ne eivät todellakaan heidän top 10 karkkeihin kuulu. Minusta ne ovat yksi asia, jotka luovat joulun (vaikka toki ilman niitäkin voi olla). Minun tapani syödä kuula on halkaista se ja pitkittää nautintoa, haukata pala kerrallaan.

  VastaaPoista
 3. Tii: Kuulostaa ihanalta! Ja jouluiselta! :)

  Nafisan: Mä olen vilkuillut samaa Fazerin pakettia! Mutta olen vielä saanut itseni hillittyä. Noiden Vihreiden kuulienkin kanssa tekee jo tiukkaa. :D

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä, että vihreät kuulat on kyllä todella kauniita! Mutta en pysty niitä kyllä syömään, vähän kun mignon muna. Liian iso ja tuhti :D Mutta koristeeksi voisin kyllä ostaa, harmi että mies söisi ne hetkessä!

  VastaaPoista
 5. Mignon-muna on kyllä ihan mahdoton! Mulla on joskus kestänyt pari päivää sen syöminen. :D Vihreät kuulat kyllä menevät ja usein syönkin niitä vain puolikkaan kerrallaan.

  VastaaPoista