Kangaskranssi {Tutoriaali}

Minulta pyydettiin ohjetta tämän postauksen pellavakranssin tekoon ja tässä ne nyt tulevat. Tutoriaalissa tekemäni kranssi on minikokoa pellavakranssiin verrattuna ja kangaskin on eri, joten muokatkaa yksityiskohtia sen mukaan missä koossa kranssia teette. Ohjeista löytyy yksityiskohtaisemmat neuvot. Aloitetaanpa siis!


1. Kranssiin tarvitset revittävää kangasta sekä rautalankaa. Paras on mielestäni pellava, mutta puuvillainenkin kangas käy, kuten tässä tutoriaalissa käytetty jouluinen ruutukangas. Pieneen kranssiin sopii esimerkiksi askartelukaupasta löytyvä rautalanka, mutta isoon kranssiin se on liian heikkoa ja kranssista tulee löysä. Isossa kranssissa voikin käyttää esimerkiksi rautalangasta tehtyä vanhaa henkaria.

2. Revi kankaasta pitkiä suikaleita. Repimällä kranssiin saa elävyyttä ja rouheutta. Saksilla on helppo tehdä aloitus revittävään kohtaan. Pieneen kranssiin suikaleen leveys voi olla 6-7 cm, isoon kranssiin yli 10 cm riippuen siitä, kuinka muhkean kranssin haluaa. Huom. Kangasta kuluu siis aika paljon. 3. Pujottele kangassuikaleet rautalankaan kuvan mukaisesti. Pyri jättämään taitellessasi suurin piirtein saman verran kangasta rautalangan molemmille puolille. 4. Solmi rautalangan päät tiiviisti, kun kangas on pujoteltu ja kranssi on mielestäsi tarpeeksi muhkea. Älä kitsastele kankaan käytössä, sillä vähäinen kangasmäärä aiheuttaa kankaan valumisen kranssin alaosaan, jolloin yläosa jää tyhjäksi.5. Kranssin voi koristella tietysti oman mielensä mukaan. Tämä kranssi sai kaksi kulkusta koristeekseen. Älä unohda myöskään kiinnitysnarua. 6. Levittele valmiin kranssin kangasta rennommaksi. Kranssi näyttää hassulta, jos kangassuikaleiden suunnan erottaa selkeästi. Liiat langat voit myös leikata pois, mutta älä silottele kranssia liikaa. Tämän koristeen on tarkoituskin olla vähän rempseä.

Sitten vain kranssi oveen!

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Ei muuta kuin taiteilemaan kranssia :D Toivottavasti myös minulta onnistusi tämä. Vaikuttaa kyllä aika simppeliltä tehdä.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tästä oli apua. Melko nopeasti tuollaisen tosiaan tekee. :)

    VastaaPoista
  3. Höh, voi kumpa itsekin olisin noin taitava käsistäni! Itselläni vaan sattuu olemaan peukalo keskellä kämmentä, joten tyydyn vain ihailemaan toisten upeita töitä! :)

    VastaaPoista