Hääpukuni - Mitä se ei ainakaan ole

Minulta on useaan otteeseen kysytty hääpuvustani ja pyydetty näyttämään siitä kuvia tai edes yksityiskohtia. Itse en ole kovin hysteerinen tämän puvun paljastamisen suhteen, mutta kuten moni lukija tietää, sulhanen on vaatinut pitämään sen salaisuutena hänelle. Kukaan ei kuitenkaan estä minua kertomasta millainen pukuni ei ainakaan ole, joten tässä tulevat hääpuvut joita minun päälläni ei varmaankaan koskaan voitaisi nähdä. 


Pitsi
Pitsi on mielestäni todella kaunista, herkkää ja romanttista kangasmateriaalia. Vielä tänä vuonna kuvittelin unelmanpuvussani olevan pitsiä, vaikka kokopitsisestä puvusta en ole missään vaiheessa haaveillut. En kuitenkaan ole ilmeisesti alkuunkaan pitsimorsian, joten se siitä. Yllä olevassa kuvassa on todella kaunis leikkaus selässä ja se sopiikin mielestäni hoikille pitkäselkäisille morsiamille.Leveä helma
Suurihelmaiset niin sanotut ball gown -puvut eivät ole meikäläisen alle 160-senttistä vartta varten. Minä yksinkertaisesti hukun niihin ja liikun vaivalloisesti kuin Muumimamma. Siinä saa unohtaa arvokkaan ja siron morsiamen, kun minä jyrään jättipuvussa. 
Lyhyt helma/Hihat
Yllä oleva puku on hurjan sievä pirtsakan morsiamen puku, mutta vaatisi korkeat korot ja upeat sääret. (Se pituus!) Sitä paitsi pitkä helma piilottaa mukavasti sekä päivän aikana kengistä vapautetut jalat että virheaskeleet häävalssissa. Niin ja kai minä vähän perinteinen olen tässä asiassa. Hihojakaan ei tule, sillä uskoisin silloin näyttäväni turhan raskaalta yläosastani.Merenneitomalli
Juu ei. Efektinä Muumimamma, jonka jalat on liimattu yhteen. Minulla ei vain ole merenneitopukuun vaadittavaa olemusta. Lähipiirini kutsuu minua toisinaan kuvaavasti "sättäräksi" ja se ei takuulla ole mitään sellaista, jonka voisi näyttävästi sujauttaa merenneitopuvun sisään. Erityisesti rapakon toisella puolella ja nyt myös täällä Suomessa merenneitomalli sekä niin sanottu fit and flare -malli ovat kovassa huudossa. Ihan helpoimmasta päästä tällainen puku ei kuitenkaan ole kantaa.Nostot
Kaikki edellä mainitsemani piirteet hääpuvussa ovat olleet sellaisia, jotka eivät yksinkertaisesti persoonalleni tai kropalleni sovi, eikä niihin sinänsä liity mitään erityisiä inhon tunteita. Viimeiseksi säästänkin varsinaisen inhokkini. Nostot! Toivottavasti kukaan nostoista pitävä ei nyt pahoita mieltään, mutta itse en kerta kaikkiaan pidä niistä. Joka kerta tulee mieleen sellaiset kasikytlukulaiset isot painavat verhot. Ei minun makuuni. Sulhanenkaan ei nostoista oikein välitä, sillä ne olivat ensimmäinen asia, joka hänelle tuli mieleen, kun kysyin millaisesta puvusta hän vähiten päälläni pitäisi. Onneksi maailma on kuitenkin sekä morsiamia että erilaisia hääpukuja täynnä ja jokaiselle löytyy varmasti mieluisensa.

Haluaako joku yrittää heittää kehiin arvausta siitä millainen pukuni sitten on? 
Kommenttiboksiin uskaliaimmat voivat heittää vaikka kuvalinkin ehdokkaastaan. 

5 kommenttia:

 1. http://www.dressale.com/classic-sheath-wedding-dress-with-strong-elegant-touch-and-strapless-neckline-p-450.html

  Edestä päin ajattelin, että tuollainen puku. Jotenkin se vain tuli mieleeni heti, ja googlasin: elegant classic wedding dress.

  VastaaPoista
 2. Minäpäs arvaan, että se voisi olla jotain tämän tyylistä...
  http://www.dressale.com/high-quality-of-satin-with-spaghetti-and-simple-cut-p-704.html

  Tai ehkäpä jotain tähän suuntaan...
  http://www.dressale.com/inform-column-wedding-gown-with-sheer-chiffon-bodice-and-long-smooth-dress-p-456.html

  VastaaPoista
 3. Oma ihannemekko olisi jotain tähän tyyliin (tosin en tiedä kuinka sopisi lievästi sanottuna tukevahkolle 168 senttiselle vartalolleni)
  http://www.littlecoral.com/images/v/200812/12283572420.jpg

  Sinulle voisin kuitenkin kuvitella jotain selkeälinjaisempaa:
  ehdokas 1: http://www.wedding-perfects.com/wp-content/uploads/2011/07/plus-size-wedding-dresses-1.jpg
  ehdokas 2: http://www.prlog.org/10482077-wedding-dress-for-sale-tull-wedding-dress-couture-wedding-dress-bridal-dress.jpg (Ilman hihoja)

  VastaaPoista
 4. Oletko muuten koskaan lukenut sellaista blogia kuin greenweddingshoes.com? Siellä on paljon juttuja ja kuvia "oikeiden ihmisten" toteutetuista häistä. Vaikka en olekaan menossa naimisiin tai muuten hääintoilija, tilaan blogia readerissa. Ideat ovat niin kivoja, ja kuvat yleensä tosi kauniita.

  VastaaPoista
 5. Tämäpäs olikin hauskaa! Odotin jokaisen sivun aukeamista jännityksellä.

  Tanjan linkkaama puku oli kaunis, klassinen ja toi mieleen antiikin patsaat. Siinä oli yksi piirre, joka toi itse asiassa oman puvun mieleen. ;)

  Sadun veikkaukset olivat ihan hyviä, mutta voin senkin paljastaa että kumpikaan yläosa ei vastannut omaani. ;)

  Nafisanin molemmissa puvuissa oli samaan tapaan pari mielenkiintoista yksityiskohtaa (en kylläkään kerro mitä ;) ), mutta kokonaisuudessaan nämä puvut olivat omalle kropalleni liian jämäköitä, pieni kun olen.

  Inari, kiitos linkkivinkistä. Olen selaillut enemmänkin muita hääsivustoja ja jotenkin niiden kuvatarjonta alkaa jo kyllästyttää toistettavuudessaan. Ehkäpä tämä tarjoaa jotain uutta. :)

  VastaaPoista