Esittelyssä karvavauvat

Kauhistunut Nuppu ja komea tukka 

Me emme ole vauvaihmisiä. Sen sijaan olemme lähes poikkeuksetta karvavauvaihmisiä, jotka autolla ajaessaankin lässyttävät jokaiselle koiralle ja hevoselle näköpiirissä. Lauantaina teimme tavallista kierrosta ostoskeskuksessa, kun sulho kiskoi minut jälleen kerran eläinliikkeeseen. Marsujen hankinnasta oli päätetty jo taloon muutettaessa, sillä lapsena minulla oli marsuja ja ihastuin niiden sosiaaliseen luonteeseen. Häkkikin oli uuteen taloon hankittu valmiiksi, mutta asukkaiden valinta jätettiin tuolloin opiskelukiireitteni vuoksi parempaan ajankohtaan. Kuinkas ollakaan, liikkeestä löytyi marsupariskunta, joka koostui kahdesta maailman karvaisimmasta karvamopista nimeltään Nuppu ja Make. Pohdimme asiaa yön yli ja etsimme tietoa pitkäkarvaisten marsujen turkinhoidosta. Seuraavana päivänä teimme uuden visiitin liikkeeseen ja saimme tutustua pörriäisiin paremmin. Marsut varattiin meille.

Eilen meille saapui kaksi hiukan hämmentynyttä karvakerää. Molemmat kuitenkin söivät hyvin jo ensimmäisenä iltana ja tänään ollaan jo hiukan sylitelty. Make on selkeästi hieman rohkeampi ja ihmisrakkaampi. Herkkuja osataan jo kerjätä. Nuppu ujostelee vielä ja kuvastakin näkee, että neiti oli hieman sylittelystä jännittynyt. Keskenään marsut tulevat mainiosti toimeen ja pulputtelevat toisilleen marsumaiseen tapaan vähän väliä.

Löllykkä Make

Nuppu ja Make ovat molemmat pitkäkarvaisia marsuja. Nuppu on peruaani ja Make alpakka. Käytännössä näiden kahden marsun väritys on lähes sama, mutta Nupun turkki on pitkä ja suora, kun taas Maken on kiharampi ja pehmeämpi. Pitkäkarvaisten marsujen turkit kasvavat ihmisten hiusten tavoin koko eliniän ja parhaimmillaan turkki ulottuu huikeisiin mittoihin. Tämä kuitenkin vaatii erityisen tarkkaa turkinhoitoa, joten tavallisten lemmikkimarsujen pitkät turkit pidetään hieman lyhyempinä käytännön syistä. Myös Nupun ja Maken turkit on siis leikattu.

Nuppu ja Make tulevat varmasti seikkailemaan blogissa jatkossakin. 

5 kommenttia:

 1. Siis voi apua miten ihania!!♥ Toi Nupun tukka on niin komee!:-DD

  ♥:Anniina

  VastaaPoista
 2. Marsut on kyllä ehdottomasti lemmikkijyrsijöistä sympaattisimpia! Ne pehmoisat jalkapohjat ja se hassu alahuuli, joka saa marsun aina näyttämään hymyilevältä.. :)

  Onnea perheenlisäyksen johdosta!
  (Kuvia edellämainituista asioista toivotaan blogiin ;D)

  VastaaPoista
 3. oii marsut on niin suloisia <3 Nuppu vei jo nyt sydämeni. Lisää kuvii marsuista <3

  VastaaPoista
 4. Anniina: Niin onkin! Kunnon rokkikampaus. :D

  Wingless: Olen niin samaa mieltä! Ja se kuikutus ja puputus! Ihanat pikku possut. :)

  picata: Nupulla on selkeästi jo faneja. Ei ihme tuolla tukalla. :D

  Kun kuvia kerran toivottiin, niin koitanpa niitä napsia päivän aikana lisää. :)

  VastaaPoista
 5. Siis voi ei, mitä söpöläisiä ♥
  Nupun tukka on kyllä komee :)

  VastaaPoista