Entäs kakku?

Yksi häihin liittyvä asia, jolle olemme antaneet hyvin vähän ajatusta on hääkakku. Sellainen tulee, mutta minkä näköinen ja makuinen? Sulhanen ilmoitti, että kakun täytyy olla malliltaan pyöreä ja minä taas en halua kakkuja erillisille telineille, vaan amerikkalaiseen tyyliin yhtenä isona kakkuna. Mistä sitten lähdettäisiin liikkeelle? No esteetikkona tietysti ulkonäöstä!


Yllä olevien kakkujen pinta on ihana rouhea ja rosoinen, mutta en ole aivan varma mistä pinta on tehty. Viisaammat valistakaa. Marsipaania en ainakaan kakkuumme halua ja siltä pinta kuitenkin huolestuttavasti näyttää. Toinen upea piirre näissä kakuissa on liukuvärjäys, joka toimii mielestäni mahtavasti.

Alla olevassa kuvassa on upea pinta tehty ilmeisesti kermavaahdolla. (Huomatkaa, kuinka asiantuntevasti osaan kakkukäsitteistön... huoh.) Tästä tykkään siis myös. Haluaisin kakkuun myös koristeeksi muutaman elävän kukan. Turhat rimpsut, nauhat ja muut pintakoristeet voisivat siis jäädä pois. Kukat myös käyvät mielestäni hyvin yhteen kakun rosoisen pinnan kanssa. Rouhea ulkonäkö on onneksi meidän molempien mieleen.


Ja jos ei osaa päättää, voi aina ratkaista asian 2 in 1 -kompromissilla. Sulhanen tykkäsi ainakin tästä.Jotta kakkua pääsisi suunnittelemaan, olisi tietysti hyvä tietää kuka sen tekee. Harmaat aivosoluni alkoivat hyrrätä hullun lailla, kun yritin miettiä kuuluiko kakku juhlapaikan cateringin tarjoiluun. Me emme nimittäin halua tyytyä tällä kertaa kotoiseen mansikkakakkuun (vaikka niin hyviä ovatkin), joten toivottavasti kakun saa tilata muualtakin, jos catering-palvelun omat tuotokset eivät nappaa. Täytynee selvitellä asiaa. Vinkkejä Turun seudulla toimivien hyvien kakkumaakareiden suhteen otetaan ilolla vastaan!

Ja arvatkaapa muuten alkoiko nyt tehdä mieli kakkua!

4 kommenttia:

 1. Heip :)
  Meille on tulossa juurikin tuon toisiksi alimmaisen kaltainen kerroskakku, sokerimassasta pari kukkaa koristeeksi ja pinta tulee luultavasti olemaan sokeri- tai kinuskikreemiä, jota voi ronskisti levittää isolla lastalla (:

  Aion tehdä kakun itse, sillä saamani hinta-arviot ovat olleen ihan käsittämättömiä; "amatööriltäkin" alkaen 6e/vieras (sokerikuorrutteella)! En suostu maksamaan moista summaa tekeleestä, jonka pääraaka-aineet ovat jauhot, sokeri ja muna.

  VastaaPoista
 2. Mä olen ihan käsi leivonnaisten ja muutenkin ruokien kanssa, joten termitkin on varmaan hukassa. Nyt alkoi kuitenkin kutkuttaa, että voisiko sen tosiaan tehdä itse (jonkun osaavamman avustuksella)? Vieraita meille tulee kuitenkin varmaan päälle 60 eli ei mitään kauheeta laumaa ja onhan tässä aikaa harjoitella. Mutta miten tuon kakun saa sitten tuollaisena kerroksettaisena yhteen osaan? Joku teline vissiin? (Oon kyllä niin hukassa...)

  VastaaPoista
 3. Kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla, netti on ohjeita täynnä! Ihan googlaamalla "kerroskakun kokoaminen" löytyy tosi hyviä ohjeita.

  Paras juttu itse tekemisessä on tietty se, että kakun tekoa, täytteitä ym. täytyy treenata useampi kerta ennen h-hetkeä ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Meidän pienoinen laihisprojekti ei kyllä kiitä kakuntekotreeneistä, mutta onpahan ainakin syy sitten kutsua ihmisiä kylään syömään testikakkuja. :D Kohta täytyy varmaan tännekin tehdä oma tunnisteensa nimeltä "Hääkakkutreenit". ;)

  VastaaPoista