Pientä pintaremonttia portaissa

Siitä asti, kun näin alla olevan kuvan, olen halunnut päästä käsiksi meidän omiin rappusiimme. Edellisten omistajien jäljiltä seinien tapaan valkoiset rappuset olivat hävyttömässä kunnossa. Mikään puhdistusaine ei tuntunut tehoavaat likaan, joka oli vallannut valkoiset pinnat. Miksen siis maalaisi niitä? Meillä oli sopivasti jäljellä askarteluhuoneen maaleja, joista päätimme käyttää tummempaa Shangtung-sävyä. Alla olevan inspiraatiokuvan koristeet ovat meidän kotiimme ehkä liian koristeelliset, mutta maalikerroskin tekee jo ihmeitä.


Muutaman päivän ajan käteni kihelmöivät halusta päästä maalaamaan ja eilen vihdoin annoin itselleni gradu-uurastuksen jälkeen palkinnoksi luvan tarttua pensseliin. Kahden kerroksen jälkeen lopputulos oli valmis. Ennen-kuva on valitettavasti valottunut aivan päin seiniä illan hämäryyden vuoksi. Vasemmassa värit ovat luonnollisemmat.


Tässä vielä lähempää kuvia portaista ennen ja jälkeen maalauksen. Kyllä tuli siistiä.  


Muutos ei ollut radikaali, mutta sävy pehmensi mukavasti rappukäytävää ja teki siitä mielenkiintoisemman. Lisäksi rappujen sävy sopii olohuoneen tummemman tapetin kanssa yhteen mukavasti luoden sisustukseen jatkuvuutta. Parasta portaiden maalaamisessa oli kuitenkin ehkä se, että sain toteuttaa päähänpistoni kysymättä lupaa keneltäkään muulta paitsi tietenkin Sulhaselta. On ihanaa tulla tällä tavoin muistutetuksi siitä, että tämä koti on meidän ja me voimme rempata sitä miten haluamme.

Mitäköhän maalaisin seuraavaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti