Joulua lokakuussa?

Itse en ole koskaan ollut aito oikea jouluihminen. Odotan tietysti joulua kovasti tunnelman vuoksi, mutta etenkin opiskeluaikoina joulumielen kehittäminen on ollut vaikeaa ankeissa ja ahtaissa kerrostaloasunnoissa, joissa opiskelutehtäviä on pitänyt vääntää lähes jouluaattoon saakka palaustuspäivämäärien ja tenttien vuoksi. Miksi edes sellaiseen kaameaan asuntoon olisi hankkinut opiskelijabudjetilla muuta kuin pari kynttilää? Monena vuonna lopputulos onkin ollut se, että kun opiskeluhommat on saatu purkkiin on pitänyt siirtyä stressaamaan joululahjoja ja jouluaaton ja -päivän aikatauluja, jolloin oman joulun suunnittelu on jäänyt kaiken muun jalkoihin. Ai mikä joulurauha?

Tänä vuonna aion lähestyä joulua vähän eri tavalla. Gradun pitäisi olla jouluna jo kansissa ja tänä vuonna vietämme joulua ensimmäistä kertaa ihan ikiomassa kodissa. Viimeinkin saan joulukuusen, jota olen ollut vailla jo kuinka monta vuotta? Viisi? Ulko-oveen tulee kranssi ja keittiönpöydälle ikkunan viereen kynttelikkö. Ehkä minusta kuoriutuu jopa ihan aito ja oikea jouluihminen. Jouluruokia en silti varmasti ala vääntää. Tämän vuoden stressimaksimi on nimittäin ylitetty iloisesti jo kauan sitten. 


Joulutunnelmoinnin aloitusajankohta johtuu oikeastaan siitä, että olen ilmoittautunut joulumyyjäisiin ja sen vuoksi kotona on pystyssä pieni joulutontun paja. Käsitöiden valmistaminen on pakko aloittaa ajoissa, jos haluaa saada myyntipöydän pullolleen. Myyjäisistä kerron lisää myöhemmin, mutta tässä joitakin maistiaisia tulevasta myyntipöydästä.


Kuinka moni muu myöntää aloittaneensa joulufiilistelyn?

6 kommenttia:

 1. Joulukortteja olen näperrellyt jo ja hyräillyt niitä tehdessä joululauluja. Lahjojen hankkimista/tekemistä myöskin pohtinut. Olen ollut hyvinkin vahvasti jouluihminen, viimevuosina into on vähän laantunut ja muuttunut erilaiseksi - enää lahjat eivät ole koho kohta vaan rentoutuminen, hyvä ruoka ja ihmisten kanssa vietetyt hetket ovat nousseet tärkeimmäksi osaksi joulua. Toisella isosiskollani on kauhea stressi joulusta, lähinnä siivoamisesta ja iitä, että kaikki näyttää jouluna tehdyltä. On kadotettu aito joulun tunnelma ja sanoma.

  VastaaPoista
 2. Täällä on ainakin aloitettu jouluhössötys jo, mutta aikaisempia jouluja vaisumpana kylläkin, veikkaan että tämä häähössötys vie vähän intoa tuosta joulun odotuksesta. Enemmän tulee ajateltua vaikkapa juhlapaikan koristeluja ja häämenua, kun oman kodin laittoa jouluiseksi ja jouluruokien miettimistä. Mutta ehkä se tästä kun joulu rupeaa lähenemään.. :)

  Mä olen aina ollut kova jouluihminen ja viime joulun vedinkin vähän överiksi. Mulla oli ihan hirveä stressi joka asiasta, koska kaikki oli mukamas pakko tehdä ja joka paikkaan kerettävä. Niimpä meidän joulu menikin siinä, että kinkun kanssa kävi pieni kömmähdys ja pääsimme vasta illalla myöhään lähtemään mun vanhemmilleni syömään ja avaan lahjoja ja siitä piti mennä vielä miehen vanhemmille tekeen samat jutut. Koko joulu tuntui ihan typerältä ja kiireiseltä, kun joutui juoksemaan paikasta toiseen.

  Kai mä koitin liikaa tavoitella jotain "täydellistä joulua", vaikka tosiasiahan oli se että tuo joulu oli kaukana täydellisestä. Siksi me ollaankin tänä jouluna ajateltu olla ihan vaan perheen kesken kotona rauhassa, ilman minkäänlaista stressiä ja paikasta toiseen juoksemista. Syödä rauhassa jouluruokia, mennä joulusaunaan, tuijottaa villasukat jalassa lastenohjelmia, odottaa pukkia, availla ja ihastella uusia lahjoja. :)

  Ohhoh, kylläpä tuli tekstiä. :D

  VastaaPoista
 3. Juttuja kirjoittaessani kuuntelin joululauluja että pääsin tunnelman. Joten kyllä, tunnelmointi on jo aloitettu ;)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että teillä kaikilla on jo joulunodotus alkanut!

  Nafisan: Mulla on sama homma. Lahjat eivät juuri merkitse, vaikka ihania yllätyksiä tai tarve-esineitä ovatkin, vaan toivoisin sitä joulurauhaa tämän kiireisen vuoden päätteeksi.

  Ewlina: Aika hurjalta kuulostaa tuo viime joulusu. Toivottavasti tänä vuonna rentoutuminen onnistuu ja saatte ihanan joulun!

  Tanja: Mä en ole vielä joululauluja alkanut kuunnella. Osaan niitä vasta sitten alkaa lauleskella, kun on lunta maassa. Sitä siis odotellessa.

  VastaaPoista
 5. Ai kauheeta nousee karvat pystyyn jo ajatuksesta eli en ole todellakaan jouluihminen. Luultavasti ilmottaudun vapaaehtoiseksi olemaan töissä koko pitkät pyhät, saa hyvät rahat eikä tarvii miettiä koko hommaa:)
  Mulla on yks parhaista joulumuistoista opiskeluajoilta meidän ekasta vuokrakämpästä kun rahaa ei ollut mutta piti saada pöytä koreaksi. Joulupöydässä oli paljon ruokaa mutta hyvin epäjoulumaisella tavalla ja halvalla esim kalapuikkoja:) Hyvää oli ja vieläkin naureskellaan niitä aikoja.

  VastaaPoista
 6. Henrietta: Ymmärrän reaktiosi hyvin. :D Mä olen myös ärsyyntynyt, kun jouluvalot isketään pari kuukautta ennen joulua ikkunoihin ja sitten niitä roikutetaan siellä vielä maaliskuussa.
  Mutta tuo opiskeluaikainen joulupöytä kuulostaa kyllä hauskalta. Joulumieltä ei varmasti puuttunut. :)

  VastaaPoista