Kaunein mekko huoneessa

 Tänään on jännä päivä. Menen ensimmäistä kertaa sovittelemaan hääpukuja liikkeeseen, enkä ole ihan varma mitä pitäisi odottaa. Ainakaan en usko, että sopiva puku löytyy heti ensimmäisellä sovituskerralla. Mielestäni toiveeni puvun suhteen ovat kohtalaisen yksinkertaiset, mutta jostain syystä morsiuspukujen nettisurffailu on tuottanut kovin laihoja tuloksia. Alkuperäinen suunnitelma olikin, että tekisimme puvun äitini kanssa itse. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että säästymme paljolta vaivalta, stressiltä ja murheelta, jos yritä löytää puvun liikkeestä. Mekkojen ompelu kiinnosti kuitenkin sen verran, että tilasin Mary Adamsin The Party Dress Bookin, joka neuvoo miten ommellaan säväyttävin mekko koko huoneessa.
Kirjan takaa löytyy yksinkertaiset kaavat, joiden soveltamista myös kirjassa neuvotaan. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan niitä. Vielä kun saisin itselleni sovitusnuken.


Kirja itsessään on täynnä kauniita kuvia upeista mekoista ja niiden yksityiskohdista. Erilaisille rypytyksille ja muille detaljeille on omistettu omat kappaleensa, jossa ohjastetaan kauniin lopputuloksen aikaan saamiseksi.
Kirjan on englanninkielinen, mutta selkeiden kuvien vuoksi se on myös mielestäni suhteellisen helppolukuinen. Mitään tajunnanräjäyttävää informaatiota se ei tarjonnut, mutta kuviensa kannalta se tarjoaa jo visuaalistakin nautintoa.

Niin ja huomenna olisi luvassa Villi Varpusen ensimmäisiä neuletöitä. Jännää!

2 kommenttia:

  1. Mietin itsekin tämän tilaamista, kun näin yhdessä askartelukerhossa .. Itsekin haluaisin kyllä sen sovitusnuken ennen kuin alan edes haaveilla omien mekkojen tekemistä :)

    Onnea mekon metsästykseen. ♥

    VastaaPoista
  2. Mekon suhteen ei tänään tärpännyt, mutta eiköhän se puku vielä löydy. :)

    Niin ja tuosta kirjasta. Mä tilasin sen edullisemmasta nettikaupasta. Kyseisessä kerhossa se oli meinaan kalliimpi. ;)

    VastaaPoista