Ikkunan uusi elämä

Ensimmäiset viikot omassa kodissa olivat hämmentäviä monessakin mielessä, mutta yksi arkielämää hankaloittavimmista asioista oli se, ettei meillä ollut suurta peiliä eteisessä tai ylipäätään missään muuallakaan. Töihin tai ostoksille lähteminen oli aikamoista arpapeliä, sillä minulla ei ollut juuri mitään tietoa miltä asuni näytti kokonaisuutena. Pukeuduin siis lähes sokkona. Suurikokoinen peili eteisen lähettyville oli siis saatava.

Katselimme liian koristeellisia peilejä, liian kalliita peilejä, liian tylsiä peilejä ja liian valkoisia peilejä. Mikään ei oikein tuntunut omalta. Halusimme peilin olevan jotenkin erityinen, sillä se on kuitenkin eteisen jälkeen ensimmäinen asia, jonka vieras näkee. Onneksi muistin vanhat ikkunanpokat, jotka edelliset omistajat jättivät meille kuultuaan tuunausharrastuksestamme.


Pokat ovat ilmeisesti talomme alkuperäiset ja niissä roikkuu edelleen ihanat vanhat salvat. Valkoinen väri on jo aikojen saatossa päässyt kulahtamaan, mutta se luo vain tunnelmaa. Peilin kehyksiksi nämä olivat siis täydelliset kokonsa ja ulkonäkönsä puolesta.

Poistimme varovasti vanhan lasin pokista ja hankimme lasiliikkeestä sopivan kokoisen peilin tilalle. Samalla pokat saivat hellävaraisen puhdistuksen. Homma oli hyvin yksinkertainen ja helppo.


Lopputuloksesta oli vaikea saada fiksua kuvaa peilin heijastuksien takia, mutta idea lienee selvä. Peili sai alleen vielä hyllyn, jossa voi säilyttää vaikka koruja. Kokonaisuus on mielestäni ihana ja se raikastaa eteistä selvästi. Paras yksityiskohta taitaakin olla se, että peili kuuluu talon alkuperäiskalustoon, vaikkakin nyt uudessa muodossa.Aina ei pidä lähteä merta edemmäs kalaan, eikös se niin mennyt? ;)


6 kommenttia:

 1. Mull on pyöriny mielessä ihan sama idea, vintissä olis vaikka kuinka paljon vanhoja ikkunan pokia. Se on vaan jäänyt mietintä asteelle kun en oo saanu aikaiseks selvittää kuinka paljon se peili tulis maksamaan ja millä se kannattais sitten kiinnittää pokaan..

  VastaaPoista
 2. Katoinkin tota teillä, että aivan mahtava idea :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana :) Mä haluaisin tehdä vanhoista ikkunoista vaikka mitä, mutta vielä en oo keksinyt itselleni THE juttua.

  VastaaPoista
 4. Emmy: Meille maksoi tuo peili lasiliikkeestä tilattuna vain 25 euroa. Aikamoista säästöä, kun miettii sisustusliikkeiden kalliita peilejä. :) Meidän ikkuinoiden takana oli niitattu lista, joka kiinnitti lasin pokiin. Niitit ja listat irroitettiin, jolloin peili voitiin asentaa ikään kuin lasin tilalle.

  Maija: Onneksi mun lamppu välähti tän kohdalla. :D

  bubble: Meilläkin olis vielä parit pokat varastossa ja seuraavat tuotokset on jo suunnitteilla. ;)

  VastaaPoista
 5. Oi kuinka ihana peili! Meillä taisi maalla olla ( kun siellä lapsena asuin) samanlaiset salvat vanhan puolen ikkunoissa. Täydellisesti onnistunut tuunausprojeksti! Maalaisromanttinen helmi! ♥

  VastaaPoista
 6. Todellakin aivan ihana! <3 Myös minä olen yrittänyt etsiä jostain vanhoja ikkunanpokia, että laittaisin ne esille joko ihan ikkunana tai peilinä. Mutta niitä on muuten tosi vaikea löytää, eikä nekään ole ainakaan nettikaupoissa mitään halpoja. Olet onnenpekka kun teille on tällainen aarre jätetty :)

  VastaaPoista