Kissankäpälän kosketus

Seuraavaksi sarjassamme Varpunen tuunaa tutustutaan ihanaan vanhaan tuoliin, joka löytyi jo useasti mainitsemastani Pilipalipajan Pikkupuodista 9 eurolla. Hiomisen jälkeen tuoli sai ylleen uuden värin Bloomin ihanalle tuoksuvan kookosmaalin ansiosta. Valitsemamme maali kantoi suloisen värinsä lisäksi myös ihanaa nimeä, sillä vanhahtava vaalea roosa oli nimetty kissankäpäläksi sävyltään. Kuvista myös huomaa miten sävy poimii hyvin vaaleista tapeteistamme roosahtavan loisteen esiin.

Kookosmaali oli hyvin miellyttävä maalivaihtoehto, sillä se todellakin tuoksui, eikä haissut. Myös maalattuun tuoliin jäi kevyt kookoksen tuoksu. Kookosmaalin mattamainen pinta sopii mielestäni erityisen hyvin vanhojen huonekalujen ja esineiden käsittelyyn. Ajan kanssa selviää, miten maali lopulta kestää tuolin pinnalla.


Alla näkyy tuoli hiottuna ja osin jo maalattuna. Muistin onneksi viime hetkellä kaivaa kameran esiin ennen/jälkeen -kuvia varten. Kuvasta näkyy tuolin monet maalikerrokset, joista valkoinen oli ehkä kaunein, keltainen rumin ja ruskea sitkein hiomisen kannalta.


Uudesta maalikerroksesta huolimatta tuolissa säilyvät edelleen ajan ja käytön jäljet. Tietty rosoisuus vain lisää tuolin charmia ja on loistava pari hempeälle sävylle. Tuoli saa hetken kantaa korulipasta, kunnes eteisen peiliprojekti valmistuu ja saan sinne hyllyn korujani varten.

10 kommenttia:

 1. Kookosmaalia...siis mistä sitä saa ja paljon sellainen maksaa?! Onkohan niitä muissakin "hajuissa" kuin vain kookoksessa :D Tuohan loistava markkinarako!

  VastaaPoista
 2. Itse ostin tämän K-Raudasta, mutta taitaa löytyä myös joistain Prismoista yms. Maalin nimi on siis ihan kookosmaali ja merkki on Bloom. Hintaa tuollaisella pienehköllä purkilla taisi olla alle 20 euroa. Ja ilmeisesti kaikki sävyt tuoksuvat kookokselle. :)

  VastaaPoista
 3. Noi Bloomin tuotteet haisee muutenkin tosi vähän. Siis ne joko tuoksuu tai sit ei haise :D

  VastaaPoista
 4. Onko ne kaikki kookoksen tuoksuisia? Näin hyllyssä jotain ainakin vahoja yms. Tykkäsin tästä tosi paljon sen takia, ettei tarvii sitten kärsiä päänsärystä maalaamisen jälkeen. :D

  VastaaPoista
 5. Ei ne kaikki kookoksen tuoksusia oo, mutta ne ei haise yhtä voimakkaalle (ja pahalle) kun tommoset tuotteet yleensä :)

  VastaaPoista
 6. Jotekin herttaisen näköinen tuo tuoli :) Omakin tuunausinto nostaa päätään... kun vain olisi tilaa tehdä..

  VastaaPoista
 7. Kesällä on onneksi helppo maalata ulkona, jos on tilaa pihalla tai vaikka mökillä. Tosin näillä kookosmaaleilla on mukava maalata sisälläkin, koska hajut eivät ole niin häiritseviä.

  VastaaPoista
 8. Hei, Satuin sattumalta blogiisi lukemaan tämän postauksen. Kiinnostaisi tietää että miten tuo kookosmaali on kestänyt käyttöä tuossa tuolissa?

  VastaaPoista
 9. Heps, mitenkäs tuo kookosmaali on kestänyt tuolissa? Onkohan kookosmaalin päälle mahdollista maalata ihan tavallisesti päälle? Taidan kyllä kokeilla... :)

  VastaaPoista
 10. Lipaston kunnostaminen aluillaan ja nyt mietityttää, että maalaisiko tuolla kookosmaalilla vaiko puuvahalla. Kamala probleema. :D

  VastaaPoista