Hetkiä: Puutarhayllätyksiä


Uudessa ympäristössä on kiva seurata luonnon muutoksia ja etenkin sen tarjoamia yllätyksiä. Tontillamme ei ole ainoatakaan kukkaistutusta, vaan edellisten omistajien jäljiltä kasvillisuus koostuu hyötykasveista (ja rikkaruohoista). Oli siis iloinen yllätys, kun tontin reunasta löytyi eräänä päivänä suloinen rykelmä kauniita liljoja. Näitä kaunottaria aukeaa päivittäin uusia ja yksi keittiön pöydälle vesilasiin nappaamani on säilynyt kauniina jo useita päiviä.


Toinen iloinen puutarhayllätys koskee vadelmia, joita saisi lähes päivittäin käydä poimimassa. Eilen sain poimittua tällaisen saaliin. Taidanpa joku päivä tehdä niistä jotain hyvää jälkkäriä. Tuotteliaat vadelmapensaat ovat mieluinen yllätys siitä syystä, että lapsuuden kotini pihamaan vadelmat tuottivat marjaa hyvin nihkeästi. Täällä taas pensaiden oksat suorastaan notkuvat punaisina.

2 kommenttia:

  1. Ihania yllätyksiä olette kyllä puutarhastanne löytäneet :)
    Meilläkin lapsuudenkodin pihapiirissä muistan olleen vadelmapensaita, jotka tuottivat marjoja todella nihkeästi, joten jossain vaiheessa ne sitten hävitettiin enkä sen koomin ole itse enää vadelmia poiminut.

    VastaaPoista
  2. Meiltä taas hävitettiin omenapuu, kun olin pieni. Hassua miten paljon muistoja lapsuudesta liittyykin juuri puutarhaan. :)

    VastaaPoista