Voihan ruokailuryhmä

Kuva

Välillä tulevan kodin sisustaminen on tuntunut pään hakkaamiselta seinään. Erityisesti päänsärkyä on aiheuttanut oikeanlaisen ruokailuryhmän löytäminen. Kokonaisen talon sisustaminen on aika kallista, joten olisi ihan suotavaa, että jokainen huonekalu miellyttää paitsi silmää myös kukkaroa. Meidän kaltaisille ihmisille, jotka eivät juuri keittiössä ole aiemmin viihtyneet on ruokailuryhmän etsiminen aiheuttanut yllättävän paljon hiusten haromista. Tämän hetkisessä keittiössämme ei ole ruokapöytää ja pienen asunnon tyyliin syömme varsinaisen huoneen puolella. Olemme kuitenkin tehneet periaatepäätöksen uuden kodin suhteen. Siellä syömme ruokapöydän ääressä, emmekä telkkaria katsoen. Minäkin olen suunnitellut syöväni aamiaisen ihan pöydän ääressä, enkä raahaa teekuppia tietokoneelle, jossa yleensä aloitan päiväni. Nämä tavoitteet huomioon ottaen olisi erittäin tärkeää, että siellä ruokapöydän ääressä todella viihtyy.

Toiveena oli löytää valkoinen tai ruskea ruokailuryhmä, johon kuuluu jämäkkä, mutta ei liian moderni neljän istuttava pöytä sekä pehmustetut tuolit. Plussaa tulisi ehdottomasti jatkettavuudesta. Ei mitään ihan kohtuuttomia vaatimuksia, vai mitä? Kalusteliikkeet olivat kuitenkin täynnä koivunsävyisiä, mustanruskeita, mdf-levystä tehtyjä, kolhoja tai liian isoja ruokailuryhmiä. Itse en henkilökohtaisesti pidä koivunvärisistä kalusteista, enkä ainakaan männystä. Lisäksi ennustan mustanruskeiden kalusteiden poistuvan pian muodista. Ne taisivatkin olla in viimeksi parisen kymmentä vuotta sitten eli kohta menee kiertoon sekin buumi.

Muutaman kompromissin myötä (ei jatkettavaa pöytää tai kokopehmustettuja tuoleja) olemme todennäköisesti ostamassa kuvassa näkyvän ruokailuryhmän, tosin neljän istuttavana. Istuin- ja selkäosat ovat tuoleissa harmaata rottinkia ja pöytää katselimme jo aiemmin toisessa nettiliikkeessä, mutta kyseisen liikkeen tuolit eivät miellyttäneet meitä yhtään. Olin jo melkein valmistautunut siihen, ettemme tule saamaan ruokapöytää keittiöön pieneen hetkeen. Keittiö ilman ruokapöytää näyttää aika onnettomalta, eikä vieraitakaan voi kutsua kylään, jos ei ole pöytää jonka ääreen heitä istuttaa. Nyt uskaltaa jo melkein huokaista helpotuksesta.

Tänään teen pienen retken ihanaan sisustuskauppaan ja huomenna olisi tarkoitus suunnistaa pällistelemään tapetteja ja maaleja. Mukavaa torstaita!

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä ruokailuryhmän etsintään.
  Itse jouduttiin asunnon hankkimisen jälkeen ostamaan pienempi ruokapöytä, kun entinen ei mahtunutkaan nykyisen asunnon keittiöön. Ei ollut muuten helppo homma sekään. Piti olla pähkinän värinen, massiivipuuta, 4h pöytä, mutta silti tarpeeksi iso ja sellainen, jossa on se jatkopala, että on mahdollista se jatkaa 6h pöydäksi... Onneksi meidät pelasti Stemma :)

  VastaaPoista
 2. No tuokin kuulostaa aika haastavalta tehtävältä. Mutta hyvä, että löytyi passeli! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on ruma ruokailuryhmä. Ne ylimääräiset pennoset olisivat olleet sen arvoisia, että sitä viitsisi katsella joka päivä :)

  VastaaPoista
 4. Voi harmi. :/ Mäkin olen aikoinaan joutunut elämään oikeasti ruman ruokailuryhmän kanssa ja ei ollut kivaa. Kaiken lisäksi tuolit piti aina sellaisen phfviiuu-äänen, kun istuutui tai nousi ylös. -.-

  VastaaPoista
 5. Mulla on Saarisen Tulppaani-pöydän kopio (á la Ikea) ja sen ympärillä neljä erilaista puutuolia, jotka on haalittu kirppareilta/tutuilta/dyykattu. Niissä on sitten samanlaiset, Marimekon mustavalkoiset päälliset siinä istuinosassa. Ja minä tykkään! :) Toisaalta unelmani olisi massiivinen, kenties vanhasta ovesta tai muuten vaan paksusta tummasta puusta tehty yksinkertainen pöytä, jonka ympärillä olisi 6-8 niitä erilaisia puutuoleja. Niissä voisi sitten olla jokaisessa joku kirkkaanvärinen päällinen.

  Ruokailuryhmät on kyllä käsittämättömän hankalia asioita!

  VastaaPoista
 6. Hei toi onkin siisti idea, että on erilaisia tuoleja! Etenkin jos ne on just samaa materiaalia. Ekologista ja persoonallista! :)

  VastaaPoista