Kesähame teevärjäyksellä tuunaten


Viime viikolla kävin Cubuksella muhkeiden alemyyntien houkuttelemana ja mukaan tarttui reilun vitosen hintaan vitivalkoinen puuvillahame. Tylsä, eikö? Hame oli aivan liian valkoinen arkiseen käyttöön, sillä valkoisessa näkyy aivan kaikki lika ja lisäksi pituutta hameella olisi myös saanut olla mielestäni lisää. Kesällä kun pitää saada pyöriä ja puuhailla ilman pelkoa siitä, että kumartelu paljastaa pikkupöksyt tai pakaranpuolikkaan.

Kaikista vioistaan huolimatta hame lähti kuitenkin kassan kautta kotiin, sillä jo kaupassa minulla oli visio siitä mitä hameelle tekisin. 


Yllä näkyvä lopputulos saatiin aikaiseksi teevärjäyksellä ja pitseillä. Hameeseen ommellut pitsit löysin Pilipalipajan Pikkupuodista Littoisista ja helman pitsin ostin kangaskaupasta. En ollut aiemmin kokeillut teevärjäystä, mutta homma oli aika simppeliä: Kattilaan vettä sen verran, että värjättävä kangas peittyy ja mukaan teetä joko pusseissa tai irrallisena. Irtoteellä on mahdollista saada aikaan epätasaisempaa väriä ja erilaisia värjäysjälkiä. Kun kattilassa on värjättävä kangas, tee ja vesi, siirretään koko homma liedelle lämpenemään. Pelkäsin hieman hamee vyötärökuminauhan puolesta, enkä viitsinyt kiehauttaa vettä sen venymisen tai rikkoutumisen pelossa. Parin tunnin värjäyksellä lopputuloksesta tuli silti erittäin mieluinen. Tee antaa vanhahtavan, puuterisen sävyn kankaalle ja väristä tulee sitä tummempi mitä kauemmin kangasta teessä liottaa. Saa nähdä tosin miten hyvin väri pysyy kankaassa. 


 Ällöä hamekeittoa. 


Vielä yksityiskohtia.

Nyt täytyy toivoa, että ilma taas lämpenee ja pääsen napsimaan hameesta kuvia käytössä. Pitsien ompelu käsin oli sen verran aikaavievää ja tuskaista, että tälle tuunaukselle saa luvan olla käyttöä. Oli kuitenkin ihana päästä tuunailemaan vaatteita pitkästä aikaa. 

P.S. Tällä viikolla saamme avaimet uuteen kotiimme. Kuvia siis luvassa!

12 kommenttia:

 1. Kiitos! Kyllä sitä muutama ilta tuunattiinkin. :D

  VastaaPoista
 2. voi miten suloinen hameesta tuli :)! toivottavasti värjäys kestää, tosin ei varmaan ainakaan montaa pesua. käytitkö mitään kiinnitysaineita?

  VastaaPoista
 3. iduska: Kiitos. :)

  taitava tyttö: Millaisia kiinnitysaineita teevärjäyksessä voisi käyttää? Löytämissäni ohjeissa ei mainittu mitään sellaisista. Itseäni ei ainakaan värin haalistuminen haittaa, kunhan siitä ei vitivalkoista sentään tule. Olisi kuitenkin kiva tulevaisuutta varten tietää noista kiinnitysaineista. :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva tuli! Mäkin oon kerännyt vanhoja pitsiliinoja kirppareilta, mutta vielä en oo tuunannut niistä mitään :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Mulla on myös nyt projektina pitsiliinojen kerääminen yhtä vähän isompaa ideaa varten. Siitä toivottavasti lisää myöhemmin. :)

  VastaaPoista
 6. itse olen käyttänyt alunaa, kun olen värjäillyt teellä lankoja :).

  VastaaPoista
 7. Lopputulos on todella kaunis! Jos olisi katsonut vain kuvat lukematta tekstiä, olisi luullut kahdeksi eri hameeksi =) Ihana. <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Yllättävän isoja muutoksia saa kyllä pienellä vaivalla ja vielä edullisesti aikaan. :)

  VastaaPoista