Huonon kokin tunnustuksia (ja pieni avunpyyntö)


Mansikoita! Kuinka omaperäistä näin kesäkuussa, kun jokaisen bloggaajan postauksissa vilahtaa näitä punaisia herkkuja, mutta minkäs teet. Itse maistoin tämän vuoden ensimmäiset tuoreet mansikkani vasta eilen ja jo tänään intouduin käyttämään keittiövälineitä tehdäkseni mansikkarahkaa! Jonkun toisen henkilön kohdalla tällainen aktiviteetti kuuluisi jokapäiväisiin asioihin, mutta ei minun. Minä kun en juuri kokkaile, leivo tai muutenkaan omaksu keittiössä puuhailua itselleni luonnolliseksi tilaksi. Minun luonnollinen tilani on istua keskeneräisten tavaroiden ja käsitöiden keskellä kädet kyynärpäitä myöten maalissa, liimassa tai muussa epämääräisessä mönjässä ja innostumisen puna poskilla.

"The only thing I've ever succesfully made in a kitchen is a mess." Toisin kuin Sinkkuelämän Carrie, en ole vielä kuitenkaan ainoatakaan tulipaloa onnistunut keittiössä saamaan aikaan, sotkua sen sijaan kyllä. Koenkin olevani aika surkea kokki. Minulla ei ole motivaatiota, kiinnostusta saatika taitoa tai kärsivällisyyttä kokkaamiseen. Tilanteeni tekee paheksuttavammaksi kenties se, että olen ovo-laktovegetaristi ja veget ovat usein yleisen käsityksen mukaan aika hyviä kokkeja ja muutenkin kovin ravintotietoisia. Jos joku etsii tuota sääntöä vahvistavaa poikkeusta, niin täältä sellainen nyt löytyisi.

Aloin tänään pohtia kokkausasenteitani samalla, kun etsin netin uumenista meille sopivaa ruokailupöytää. Uudessa kodissa keittiö on suurempi kuin missään aikaisemmassa asunnossa. Ihan tavallisen kokoinen se loppujen lopuksi on, mutta minun silmissäni iso. Niin iso, etten tiedä mitä tekisin sillä. Olisi hauskaa kutsua kavereita syömään ja viettämään iltaa, mutta entäs kun tämä talonväki on vähänkään fiinimpien ruokien kanssa sormi suussa? Ajattelinkin aloittaa askel kerrallaan ja keksiä tupaantuliaisiin tarjoiltavaksi helppoja kasvisruokia, joiden mokaamiseen tarvitaan paljon vaivannäköä eli onnistuminen olisi lähes taattua. Keittiön hengetärtä minusta ei saa, mutta vieraat olisi sentään mukava ruokkia hyvällä ruoalla.

Siispä keittiönerot, jakakaa kasvisruokatietämystänne kommenttiboksiin. Minä jään odottamaan kokkausvalaistumista mansikkarahkani kera. Omnomnom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti